Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Tamás01
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 41
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 13741Hozzászólás Tamás01
2013.04.16. 19:24

Moderálva: Ha közvetlenül az előtted hozzászólásra reagálsz akkor nem kell használnod az idézetet.
Üdv!

Én már próbálkoztam vele, viszont nem sikerült. Már pontosan nem emlékszem mi volt a gond, de a hangnemekkel volt valami. De a lényeg az,hogy lehet midiböl stílust csinálni csak rá kel jönni a titkára :)

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 13742Hozzászólás Joe83
2013.04.16. 19:37

Sziasztok!

Szerintem jobban jártok, ha megbarátkoztok a StyleWorks XT programmal.. Azzal tudtok midiből akár Roland stílust készíteni.
Persze a hangszeren még utána kell dolgozni rajta, de meg lehet csinálni..

Üdv: Joe

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

sklevente
Újonc
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Roland va-7
Adott köszönetek: : 13 alkalommal
Kapott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 13744Hozzászólás sklevente
2013.04.16. 20:27

Köszönöm az ötletet.Még azt megkérdezhetném honan lehet letölteni ugy hogy mükődjőn is mert nem találtam olyan ami mükődik.

lacalaca
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
Adott köszönetek: : 300 alkalommal
Kapott köszönetek: : 231 alkalommal

Hozzászólás: # 13747Hozzászólás lacalaca
2013.04.16. 20:51

Bocsi en tevedtem ,valoban lehet stilust kesziteni midibol most neztem bele a magyar leirasba a 155. oldalon megtalalod. :pardon:

UDV;N.GY.Laci

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 13754Hozzászólás Zongorista28
2013.04.17. 08:17

Lacalaca!

Tévedni emberi dolog :) Nincs azzal semmi baj :) :777

De egyébként szörnyen kényelmetlen a hangszeren elvégezni ezt a feladatot. Egész nap ott görnyed az ember amíg ezzel ellentétben a számítógépen az XT segítségével fele idő alatt lehet végezni.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 13755Hozzászólás Mcmiki
2013.04.17. 09:13

Én is a StyleWorks Xt-t ajánlom midiböl stilust késziteni, mivel egyszerübben el lehet késziteni vele a stilust, de persze a hangszeren is meg lehet csinálni,szinte mindegyik tudja ezt ma már!
Sok meló egy-egy stilust elkésziteni,de amikor már meg van és az ember tudja használni, már nem is számitja mit fáradozott,hogy elkészitse,hanem örül,hogy megcsinálta!
:777

Üdv. Miki!

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 13758Hozzászólás tibi78
2013.04.17. 11:28

sziasztok újra a fórumhoz fordulok hiszen nem tudok máshonnan infot szerezni,kérem, hogy aki tud , segítsen nekem.mégsem a vásárolt digitech2 vokalist-ban van a hiba,hiszen más hangszerrel kivállóan működött, bindenféle beállítási előzmények nélkül. viszont az én va7-esemet és egy e38-ast nem ismer fel. a va7.en próbáltam a midi beállításait nem nagy sikerrel.sajnos a használatihoz a midi mellékletet nem kaptam meg. legyetek szívesek aki tud segítsen nekem mert már kezdek az őrölet szélére kerülni. köszönöm szépen előre is

tibi78
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: tyros2
Adott köszönetek: : 333 alkalommal
Kapott köszönetek: : 44 alkalommal

Hozzászólás: # 13762Hozzászólás tibi78
2013.04.17. 17:42

kisérő automata, esetleg midi dalokhoz. a másik hangszert egy az egyben felismerte, a kijelzőjén mutatta a fogott akkordokat és szépen vokálozott

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 13899Hozzászólás claasy
2013.04.23. 19:22

Jó estét Mindenkinek.

Adott a Roland BK5, stílus és midi szerkesztéskor ha valamelyik hangszer sávot (mondjuk az 1-es sáv) beeffektezem (pl.:THREE effektre) és egy másik sávot (mondjuk a 2. sávot) is szeretnék effektezni (pl.: Delay effektre), akkor a második sávra állított effekt ( Delay effekt) szól az összes sávon. ( ami nem előnyös) Annak ellenére,hogy az 1-es sávon már előzőleg a THREE effekt lett állítva.Tehát felül írja az előzőleg beállított effekteket és csak az egy effekt szól azokon a sávokon amin az effekt engedélyezve van. Hogyan tudnám beállítani úgy,hogy mindegyik sávon más effekt szóljon? Vagy ez lehetetlen ezen a szintin?
Remélem érthetően írtam le a gondom.
Tudna segíteni nekem ez ügyben valaki?
Köszönöm.

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 13907Hozzászólás claasy
2013.04.24. 05:37

Szia Zajcsináló!
Köszönöm a válaszod.
Igen, ez így van ahogy leírtad.
Nálam ez úgyműködik,hogy a a"common"-ban beállítom mondjuk a "Hall2" effektet. Ez az effekt gondolom az magának a midinek és a stílusnak adja meg az "alap" effektet.
Utána belépek az "instrument"-be, itt tudom a különböző sávokat áthangszerelni effektezni, hangerőt állítani, stb.
Először is engedélyeznem kell magát az effektet,hogy az adott sávon működjön. ( ON---OFF) Tehát "ON"-ra állítom, egy ablakkal lejjebb ekkor tudom beállítani az effekt típusát."A"--"B" effekt csoport van. Ezekben találhatóak az említett effektek.(amiket beállítok a különböző sávokra)
Az a gondom,hogy ha egy sávot beállítok egy effektre, és a másik sávot egy más típusú effektre akkor a második sávra választott , beállított effekt felül írja az első sávban már beállított effektet. Ezt szeretném kiküszöbölni, hogy ne írja felül egyik a másikat.
A Yami ezeröcsinél ment ez a dolog, itt egy picit "rázósabb", de ha sikerül megtalálnom a megoldást ( esetleg segítséggel) akkor már ez is "könnyű" lesz.
Hihetetlen,hogy miket kilehet hozni ebből a szintiből. (BK5) Mondom (írom) ezt annak ellenére,hogy most elakadtam egy picit, de remélem nem sokáig lesz ez az elakadás. Mert nem adom fel a dolgot.

Új hozzászólás