Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 39903Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.06. 19:41

Beraktam a rackbe az Invotone-t, kipróbáltuk szobában. Be volt kötve a Castone is, ugyanazon beállítással ugyanazzal a zenével összehasonlítottuk a két végfokot. Hát, mit mondjak, nem egy több százezres végfok, de a változás jókora és igen pozitív. Először az Invotone-t használtuk. Ami mindjárt fülbetűnő változás volt, hogy tisztább lett minden, kevesebb alapzaj, és annyira lecsökkent a cucc gerjedékenysége, akkora lett a szemem mint egy fülesbagolynak éjszaka. :shock: Ami még azonnal észrevehető volt hogy a basszus megmozgatta a gyomrom meg a mellkasom :yahoo: . Castone ilyet nem produkált, ilyen hangerőnél pláne nem. Teljesen más hangszínek szólalnak meg mint eddig, totál más a minőség. Castone bekapcsol: szó szerint sértette a fülünket ami szólt olyan hangerőn, ami hangerőn élvezetes volt az Invotone. Egy összemosódott, karakterek nélküli harsogó, száraz, fület bántó hang jött ki belőle. Mind az ének mind a zene elég gáz volt. A frekvenciák összemosódtak, egy "szürke füstös ködös karcos" hang szólt belőle. Vissza az új végfok, nagyon nagy változás, abszolút élvezhető zene ugyanolyan hangerőn meg még nagyobb hangerőn is, lök a mély, egyáltalán nem harsog a mély meg a közép, cseng a cin, tiszta az ének, tiszta a zene, mély a basszus, lök a lábdob, 3/4 hangerőn clippelésnek nyoma se, a bejövő jelet jelző led villog csak. Van még egy Castone cpa 600 b, eladó! :rolf: Tényleg! Veszünk még egyet... Rosszabbul sose szóljunk, meg bárcsak eddig is így szóltunk volna... Nagyon kellemes csalódás, nagyon, ennyi pénzért (100 000huf) simán megérte, meg megéri majd a második is...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 39916Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.07. 09:56

Kontrollhoz akarok venni egy kis keverőt, olcsót, Behringer, Alto, Phonic, Voicekraft típusok között van lényegi különbség vagy egy kaptafára készülnek? Kis 3-4 csatornásra gondolok, max 20 ezerig, tapasztala tok ötletek...?

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 39926Hozzászólás jamy1
2016.02.07. 12:30

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:05-kor.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 40083Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.11. 14:18

Használ vagy használt-e valaki Videoton hangszórókat hangrendszerben, akár kontrollban, akár topban? http://hangszoro.net/ Ezekre gondolok, a régi videoton hangszórók ma is gyártott, továbbfejlesztett, napjainkban korszerűnek mondott -vagy az is- termékeire vagyok kíváncsi. Nem akarok venni, csak kíváncsiságképpen kérdezem. Az oldalon a hangszórók adatai is szerepelnek, az adatlapok alapján ki milyen termékekre gondol, milyen minőséget képviselnek?

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 40090Hozzászólás B.Bazsi
2016.02.11. 18:59

Segítséget szeretnék kérni olyasvalakitől aki birtokolt már BEHRINGER VIRTUALIZER PRO DSP2024P effekt processzort! A frissíthetőség mit jelent a készülék esetén? Magyar nyelvű használatit honnan tudok szerezni? Van benne olyan hogy gyári beállítás visszaállítása? Az ERR9 mit jelent?

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 40104Hozzászólás Apelláta
2016.02.11. 23:44

B.Bazsi írta:Használ vagy használt-e valaki Videoton hangszórókat hangrendszerben, akár kontrollban, akár topban? http://hangszoro.net/ Ezekre gondolok,...
Bazsi!

Én voltam náluk személyesen. Vettem, és peremeztettem is náluk Videoton hifi mélynyomókat. A céget volt Videotonos munkatársak viszik, akik a gyár bezárását követően hozzájutottak ottani gyártóberendezésekhez. A termékeik döntő része volt Videotonos hifi hangszórókkal kompatibilis, illetve elenyésző számban más gyártmány. Ha jól tudom egy vászonperemes gitárhangszórójuk van, a többi mélynyomójuk mind habperemes, esetleg még gumi. A magasak meg dóm és papírmembránosak. Ezek nem PA cuccokba valók, hanem hifikbe! És a zöme a volt Vidi hangfalakba.

Ráadásul én vettem tőlük a Vidi falaimba két kompatibilis új mélynyomót, mert a régieknek elporladt a habpereme. Ezek az újak rosszabbul, keményebben szóltak, mint az eredetiek, nem voltak olyan lágy mélyeik. Aztán később megtudtam, hogy vállalnak peremezést is, :dash2: így a régieket is megperemeztettem, és vissza cseréltem a falakba azokat. És az eredetiek szebben szólnak.

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 89
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 40116Hozzászólás Zongorista28
2016.02.12. 10:31

Bazsikám!

Api teljesen jól leírta! Én használok Vidi falakat Videoton DC 2550 típusút. Nem az eredeti hangszóró készlet van benne, hallom is, hogy nem az... sokkal keményebb a mély, nem lágy, amit én szeretek, és nem olyan, amit az eredeti készlet tudott annó.

Kint a kerthelyiségben hajtom őket akkor a következő cuccot állítom össze (már amikor van kedvem hozzá annyit pakolgatni) :lol:

Videoton EA6383s - erre kötöm a DC-2550 falakat.
Videoton 7386s - erre pedig a Sony ss-e215v, illetve ezen keresztül hajtom meg, a Sony sa-wm250 Subot.

Bent az étteremben untig elég a Sony 2.1

Nem életem hangja, de ha már a Yamaha HIFI-s akkor hadd szóljon HIFI-n hangerő úgy sem kell, annyi meg van benne, amennyire szükségem van!

De addig nem halok meg, amíg ilyet nem veszek:

http://www.roland.com/products/cm-220/

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 40259Hozzászólás vigo01
2016.02.17. 20:01

Szabadtéri terasz és benti használatra vegyesen szeretném megvenni életem első aktív mély ládáját.
1 db minél könnyebb-kisebb kellene, max 20kg, mert teljes napi ki-be szereléssel dolgozok soloban. Tényleg csak, hogy legyen egy kis alja a zenének ha létezik ilyen. Használt is érdekel.
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4945/a ... _ts_sub_12
Ilyesmi de elég 300w is.
thx

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 40261Hozzászólás Pumika
2016.02.17. 20:16

Hali ha rám hallgatsz olyat keresel amelyiken van frekvencia állító poti. Amit megnézték nekem volt ilyen de nem volt rajta frekvencia állító volt amikor kellett volna mert hanerő függvénye a freki hogy igazi mélyet szóljon.

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 40264Hozzászólás malko
2016.02.17. 21:21

vigo01 írta:Szabadtéri terasz és benti használatra vegyesen szeretném megvenni életem első aktív mély ládáját.
1 db minél könnyebb-kisebb kellene, max 20kg, mert teljes napi ki-be szereléssel dolgozok soloban. Tényleg csak, hogy legyen egy kis alja a zenének ha létezik ilyen. Használt is érdekel.
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4945/a ... _ts_sub_12
Ilyesmi de elég 300w is.
thx

Szia Vigo!

Hát nem a 300W-tal van a baj ha nem a 123 db-vel. Ebben ne is gondolkozz.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás