|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 279
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Gumiszoba
Gabi!
Tudod mit mondok erre?
A sofőrök 90%-a ne üljön volán mögé, mert szart sem tud a vezetésről! Egy jeges úton, ha megcsúsznak, 10-ből 9-en az árokban kötnek ki... És mégis odaülnek?
Szerinted mindenhova olyan szintű zenész kell, mint te vagy? Vagy van annyi olyan szintű zenész, mint te, hogy az összes bulit, a szállodáktól kezdve a bálokig, lakodalmakig el tudják vállalni? Vagy van annyi ilyen szintű zenekar, hogy az összes felmerülő igényt le tudja fedni? Mindenkinek ilyen szintű zenére van igénye? Mindenki meg tudja fizetni a néha horror áron fellépő ilyen szintű zenekarokat?
Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik elmennek egy szállodába wellnesselni és nem ülnek be a bárba egy koktélra pusztán azért, mert ott egy szintis játszik akármilyen szinten... Ha ilyen apró dolgok miatt nem tudja élvezni ezt az életet, akkor .....
Tudod mit mondok erre?
A sofőrök 90%-a ne üljön volán mögé, mert szart sem tud a vezetésről! Egy jeges úton, ha megcsúsznak, 10-ből 9-en az árokban kötnek ki... És mégis odaülnek?
Szerinted mindenhova olyan szintű zenész kell, mint te vagy? Vagy van annyi olyan szintű zenész, mint te, hogy az összes bulit, a szállodáktól kezdve a bálokig, lakodalmakig el tudják vállalni? Vagy van annyi ilyen szintű zenekar, hogy az összes felmerülő igényt le tudja fedni? Mindenkinek ilyen szintű zenére van igénye? Mindenki meg tudja fizetni a néha horror áron fellépő ilyen szintű zenekarokat?
Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik elmennek egy szállodába wellnesselni és nem ülnek be a bárba egy koktélra pusztán azért, mert ott egy szintis játszik akármilyen szinten... Ha ilyen apró dolgok miatt nem tudja élvezni ezt az életet, akkor .....
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Laci! Te nem érted, hogy miről mesélek! Itt nem arról van szó, hogy ki milyen szintű zenész, hanem arról, hogy nem érdekli az embereket! Nem az igények kielégítéséről van szó, hanem arról, hogy teljesen mindegy, hogy ki ül a hangszer mögött, akkor sem hallgatják meg, mert ez a keyboardos dolog sok ember szemében a szánalmas kategória.
( Egyébként nehogy azt hidd, hogy én olyan magas szintű zenész vagyok. Lehet, hogy valamivel többet tanultam, meg gyakoroltam, mint sokan mások, de én még mindig az alsó kategóriás zenészek közé tartozom. )
- Piercarlo
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Yamaha PSR-SX700
- Adott köszönetek: : 145 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 86 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 279
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nem tudom. Én ezt nem tapasztaltam...---Qgli--- írta: ↑2021.02.09. 20:21akkor sem hallgatják meg, mert ez a keyboardos dolog sok ember szemében a szánalmas kategória.
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Sokszor leírtam már: az emberek döntő többsége leszarja mi és ki szól. Hangos legyen, gyors, divatos. Hogy ki min és hogyan csinálja, a rangsorban a van-e a budin papír kategória után van. Társadalmi megbecsültsége a rendezvényen a zenésznek a pedagóguséval egyenértékű: az intelligensebbje köszön, a bunkóbbja belédrúg, kettőjükben a közös hogy örül, nincs làb alatt a kölyök. Aki műsort akar meghívja a Vegas showband-et, a többit meg szórakoztasd. Igazat adok Gabinak, szánalmas, de nyilván pénzért csináljuk. Ez nem a mi hibánk, ilyen lett a világ.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
Az a baj Sanyi, hogy én - bár pénzt kérek érte - mégsem kizárólag a pénzért csinálom. Azért kérek érte pénzt, mert van útiköltségem, van befektetésem és a tanári fizetés mellé jól jön.
Ha csak a pénzt látnám benne, akkor valamelyik bogácsi pincesoron nyomnám minden éjszaka az igénytelen Jolly-Grófó-Mary stílust egy olcsó Yamahával jóval több pénzért, mint amit egy négy csillagos szállodában fizetnek. Nem foglalkoznék a midi fileokkal, megvenném a greg miditől, még az áthangszereléssel sem foglalkoznék, csak pénz legyen, meg kocsma....meg részeg vendégek.
- ---Qgli---
- VIP
Ahogy a 90-es években a keyboardos zenészek kiszorították a piacról zenekarokat, úgy most az egyéni ( igazi hangszeresek ) kiszorítják a keyboardos zenészeket.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Én ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a piac szorítja ki a zenészeket!
Nincs már igény az élőzenére, inkább szól a rádió, vagy a lejátszó a vendéglátó helyeken.
Nem költenek rá plusz pénz, mert nem igényli a vendég!
És ezt köszönhetjük magunknak is, a sok igénytelen, hangos billentyűsnek, aki nem tudja mi az az aláfestőzene a vacsora mellé!
Nincs már igény az élőzenére, inkább szól a rádió, vagy a lejátszó a vendéglátó helyeken.
Nem költenek rá plusz pénz, mert nem igényli a vendég!
És ezt köszönhetjük magunknak is, a sok igénytelen, hangos billentyűsnek, aki nem tudja mi az az aláfestőzene a vacsora mellé!
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Teszem hozzá a bulik jelentős részét pénzért sem vállalom el, pedig a tanári fizetés mellé jól jönne. Kegyetlen szűrőket állítok be és fontos dolgokat kötök ki, leírva, szerződéssel, számlával. Ha kellek így megyek, ha nem, akkor előveszem otthon a felxet. Apropó, a nyáron szigetelek..... olyan árajánlatokat kaptam homlokzatszigetelésre, hogy annyi pénze a királynak sincs.---Qgli--- írta: ↑2021.02.11. 06:07Az a baj Sanyi, hogy én - bár pénzt kérek érte - mégsem kizárólag a pénzért csinálom. Azért kérek érte pénzt, mert van útiköltségem, van befektetésem és a tanári fizetés mellé jól jön.
Ha csak a pénzt látnám benne, akkor valamelyik bogácsi pincesoron nyomnám minden éjszaka az igénytelen Jolly-Grófó-Mary stílust egy olcsó Yamahával jóval több pénzért, mint amit egy négy csillagos szállodában fizetnek. Nem foglalkoznék a midi fileokkal, megvenném a greg miditől, még az áthangszereléssel sem foglalkoznék, csak pénz legyen, meg kocsma....meg részeg vendégek.