Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

vili2105
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 37838Hozzászólás vili2105
2015.11.27. 09:52

A másik kedvenc témám az elektromos-akusztikus dob vita.
Olyan dobos, nem dobos emberek vitatkornak róla, akik igazán nem is hallottak jó minőségű elektromos dobokat, mert nem is érdekli őket a technika fejlődése.
Azt mondják h az igazi az igazi, de azért lássuk be, hogy egy 300-400e ftos akusztikus szett, egy 70-100e ftos mikrofonszettel, direktbe kötött keverővel meg sem közelít akár egy közepes kategóriájú pl. Rolandot, és akkor még nem is beszéltünk pl.egy addictive drumsról, vagy studio drummerről.
Mindig azzal jönnek, hogy a koncerteken is akusztikust használnak a nagy zenészek. De azért lássuk be, hogy az egy milliós dobfelszerelés, milliós mikrofonnal, és egy kb.5-10milliós technikával meg van támogatva csak a keverőig, és egy komoly szakmai gárdával.
Az elektromost meg "csak be kell dugni", és úgy szól ahogy azt felvették a milliós technikákkal, és a szakembergárdával.
Hát, ennyit akartam mondani. :777 :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 37842Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.27. 10:23

Az elektromos-akusztikus dob téma mindig felhasználásfüggő, de ezt a véleményemet szerintem már elmondtam egy párszor. Egy egyszerű vendéglátós zenekarnak mindenféle stílusban kell játszani és olyan dolgokat is kell neki csinálni, ami akusztikus dobbal majdhogynem kivitelezhetelen. Például akusztikus dobbal nagyon nehéz hallkan játszani! Az akuszikus dobnak csak egyféle hagja van. Az akusztikus dobot mindig stílushoz veszik a dobosok. A Rock zenészek mély tamokkal 6,5-es fa pergő stb. A Jazzdobosok ennek ellentétje. De ők azt csak egyféle stílusra használják.
Szerintem a vendéglátóban legelőnyösebb egy elektromos dob. Ha kell diszkós dobszet, ha kell electric dobszet , ha kell nagyon hallkan stb. Mindenre jó az elektromos, de ugye azt tudjuk, hogy ami mindenre jó, az tökéletesen semmire nem jó...
A másik véleményem: Aki profi dobos, az ki tud hozni olyan hangokat az akusztikus dobból, amik megadják a feelingjét a zenének, aki nem profi dobos, annak meg csak csörömpölés szól a keze alatt. Ettől a csörömpöléstől viszont már jobb egy elektromos dob hangja.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 37843Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.27. 10:28

Apelláta írta:Az aktív és a passzív cucc között mi csak a különbség? Az, hogy a végfok ládán belül, vagy kívül van.
Szerintem nemcsak ennyi a különbség. A passzív cuccnál egy erősítő hajtja a középhangszórót meg a magasat is. Az aktívnál külön erősítő hajtja a két hangszórót nem? Vagy ezt rosszul tudom?

tuskaati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Tyros 5
Adott köszönetek: : 63 alkalommal
Kapott köszönetek: : 48 alkalommal

Hozzászólás: # 37844Hozzászólás tuskaati
2015.11.27. 11:12

Szerintem ebben igazad van. Valakitől hallottam, hogy azért szereti jobban az aktív falat mert abba kevésbé sérülékeny a magas sugárzó. Lehet, hogy pont azért mert külön erősítő hajtsa.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 37847Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.27. 11:35

Szerintem ezért szól olyan tisztán. Minden hangszórót külön erősítő hajt, így nem zavarják be egymást.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 37849Hozzászólás Asterix
2015.11.27. 11:44

---Qgli--- írta:A passzív cuccnál egy erősítő hajtja a középhangszórót meg a magasat is. Az aktívnál külön erősítő hajtja a két hangszórót nem? Vagy ezt rosszul tudom?
Passzív cucc esetében minden hangszórót külön hajthatsz, akár oldalanként 4-6 utat is. Az aktív krosszóvered mondja meg, hogy melyik erősítő mit és mivel hanjtson...
Egy jó passzív rendszer is tudja produkálni azt, amit egy jó aktív, csak sokkal fáradtságosabb munkával és valószínűleg nehezebb és talán drágább kivitelben is... :777

tuskaati
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 37851Hozzászólás tuskaati
2015.11.27. 11:49

Igen de Qgli szerintem a legegyszerűbb felállásra gondolt amikor van egy végfokod egy keverőd meg 2 passzív falad vagy keverő erősítőd van meg 2 falad. A legtöbben ezeket használják.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 37852Hozzászólás ---Qgli---
2015.11.27. 11:52

Ha van egy kétutas hangfalad, amin van egy Speak on bemenet, akkor nem tudod megoldani, hogy a magas sugárzót egy erősítő a közepet meg egy másik hajtsa! Hacsak szét nem szeded a hangfalat és bekötöd külön, de az már barbármunka.
A szub nyilván másik erősítővel van hajtva, de a közép és magas egy úton megy.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 37855Hozzászólás Asterix
2015.11.27. 12:27

---Qgli--- írta:Hacsak szét nem szeded a hangfalat és bekötöd külön, de az már barbármunka.
Ebben mi a barbár munka? Szerinted mennyivel másabbak azok az emberek, akik azt eredetileg összecsavarozták?

tuskaati
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 37856Hozzászólás tuskaati
2015.11.27. 12:39

Nyilván semmi. Fúrni rá két apró lyukat a jack ajzatnak nem nagy dolog. Én bazseváltam egyszer egy rokontól kölcsön kapott rendszerrel az is így volt felépítve. Még szerencse, hogy oda jött és össze dugta meg beállította. Mondtam is neki, hogy elég lett volna a 2db Reflex egy erősítővel( a keverő saját volt). Egyébként jól szólt a cucc csak hát nem akkora rendezvény volt mint amire ezek tervezve lettek. Szinte el sem érték az üzemi hőmérsékletet. :dash2:

Új hozzászólás