|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ebben igazad van...most, hogy mondtad eszembe jutott, hoghy ő is panaszkodott, hogy könnyen kimennek a magasak.
-
Savanya
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: pioneer cdj1000
Az Rcf evox 5 vagy 8 aktív rendszerrel találkozott itt már valaki? leginkább a legkisebb tagra lennék kíváncsi hogy mennyire szól szépen vagy éppen hangosan? ár/érték arányban megéri-e ilyet venni, vagy ennyi pénzből már érdemesebb valami másban gondolkodni?
- ---Qgli---
- VIP
Mit tudtok arról, hogy hogyan működnek az aktív falak szabadtéren -20 fokban?
Lehet bármi gond a működésükben?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
A passzív melegebb lenn? ... 
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Evox! Úgy tudom, hogy elég lyukas a hangképe, egy picit talán összehúzott, a hangerő még talánelég.. Beltér és inkább kis helyek, kevés főig érdemes...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Pár decemberi hangosításon túl vagyok és lesz az idén is. Hőfokot sohasem mértem, de ültem plédekbe csavarva a cucc mögött. A hangosításon nem lehetett érezni semmit. A lézer viszont csak egy színt adott már...---Qgli--- írta:Mit tudtok arról, hogy hogyan működnek az aktív falak szabadtéren -20 fokban?
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Szia Qgli!
Minden gyártó, aki elektromos cuccokat készít ad egy ajánlást, hogy tól-ig hány celsius fokon működik a ketyeréje. Ha esetleg nem ott üzemelteted, ugrik a garancia. Szerintem a hangfalnak minden további nélkül működnie kellene, ami gondot okozhat talán annyi, hogy az erősítő rész amikor melegedik a -20-ban lecsapódhat rá a pára, illetve nem tudom a membránokra milyen hatással van a hideg....
Én a cuccomat biztosan nem tenném ki, főleg nem a hangszereimet, az ördög nem alszik...
Minden gyártó, aki elektromos cuccokat készít ad egy ajánlást, hogy tól-ig hány celsius fokon működik a ketyeréje. Ha esetleg nem ott üzemelteted, ugrik a garancia. Szerintem a hangfalnak minden további nélkül működnie kellene, ami gondot okozhat talán annyi, hogy az erősítő rész amikor melegedik a -20-ban lecsapódhat rá a pára, illetve nem tudom a membránokra milyen hatással van a hideg....
Én a cuccomat biztosan nem tenném ki, főleg nem a hangszereimet, az ördög nem alszik...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Szerintem ár érték arányban nem a legjobb cucc. Sok hirdetést láttam, pár hetesen-hónaposan kínálták eladásra. Élőben hallottam egy gitár duónál, nem volt rossz, de sem dob, sem bőgő, sem fúvós nem szólt rajta csak a két tojásvágó meg egy ének. A hangereje nem volt meggyőző, a hangképe nem volt rossz. De ha esetleg RCF keverő kell, nekem van egy Livepadom, óccsón(óccón) megszámítom mert egy valóságos fos. Használtam 5x, karcmentes.Savanya írta:Az Rcf evox 5 vagy 8 aktív rendszerrel találkozott itt már valaki? leginkább a legkisebb tagra lennék kíváncsi hogy mennyire szól szépen vagy éppen hangosan? ár/érték arányban megéri-e ilyet venni, vagy ennyi pénzből már érdemesebb valami másban gondolkodni?
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Nem rég piacra dobták az új X-PRO 12A FBT műanyag, és fa aktív hangfalakat. Természetesen 10-12 és 15" kivitelekben.
Nekem csak egy óriási bajom van ezekkel....mire elég 126dB hangnyomás? Szubbal már jó. Értem én...de akkor hagy kérdezzem már meg, hogy mikor érek el nagyobb hanghatást?
1. Van két 15"-os TOP hangfalam magába, amik 131dB hangnyomásra képesek.
2. Van egy 129dB-es 15"-os aktív szubom, és hozzá két 12"-os 126dB-es TOP ládám mondjuk.
Nekem csak egy óriási bajom van ezekkel....mire elég 126dB hangnyomás? Szubbal már jó. Értem én...de akkor hagy kérdezzem már meg, hogy mikor érek el nagyobb hanghatást?
1. Van két 15"-os TOP hangfalam magába, amik 131dB hangnyomásra képesek.
2. Van egy 129dB-es 15"-os aktív szubom, és hozzá két 12"-os 126dB-es TOP ládám mondjuk.
- ---Qgli---
- VIP
Nekem két 602D-m van és egy Sub 15D. A 602-esek 129Db-sek, a Sub15D 132-es ( ha jól emlékszem ). A 602-esek soha nincsenek kihajtva, mindig -4 Db-re van állítva, a Sub15D 0Db-n van, de soha nem fogja meggyőzni a Sub a két topot. A topokon soha nem villan fel a limiter a Subon folyamatosan villog.