|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Gumiszoba
Igaz, az utóbbi időben több buliban is láttam már akkora pupillákat, mint egy IFA szelep. Ezen azért már annyira nem csodálkozom. Kb öt éve egyik jó barátom segítségemet kérte: volt egy nagyon "elit" buli, egy olyasféle Retro-disco, vacsora és medenceparti-jellegű rendezvény nagyon ismert és kevésbé ismert, de befolyásos embereknek, oda kerestek olyan "biztonsági" személyzetet, akik nem nagyon félnek az árnyékuktól, viszont tudnak emberi nyelven kommunikálni és 100%-ban megbízhatóak olyan szempontból, hogy a rendezvényen nem készülhet fénykép.
Na a megbízott őrző védő cég emberei közül többeknek valamelyik kompetenciája hiányzott, ezért felkértek egy ilyen feladatra ( 16-tól 25 éves koromig azért párszor portáztam ...).
Gyerekek, ami ott volt.... mondjuk biztos vagyok benne, hogy azért nem lehet ilyen helyen fotót/videót csinálni, mert élő ember nem hinné el, mik mennek ott. Reggel 4 kor a meló végén megköszöntem a lehetőséget és megkértem a barátomat, hogy innentől kezdve csak sörözni hívhat.
Na a megbízott őrző védő cég emberei közül többeknek valamelyik kompetenciája hiányzott, ezért felkértek egy ilyen feladatra ( 16-tól 25 éves koromig azért párszor portáztam ...).
Gyerekek, ami ott volt.... mondjuk biztos vagyok benne, hogy azért nem lehet ilyen helyen fotót/videót csinálni, mert élő ember nem hinné el, mik mennek ott. Reggel 4 kor a meló végén megköszöntem a lehetőséget és megkértem a barátomat, hogy innentől kezdve csak sörözni hívhat.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
"yami1" meglátására én egy teljesen más szemszögből is tudok erről véleményt, vagyis tapasztalatot írni!
Já pár éve (talán mág vagy 14-15) Táborfalva mellett egy kis tanyán zenéltem egy kollégámmal egy gyönyörű nagy eperfa alatt, egy szombat délutántól, úgy hajnal 3-ig, és ott sem az alkoholtól volt jó a hangulat!
Egyszerűen zenéltünk egy jót, a társaság ropta! Hozzáteszem, nem ovisoknak, és kisiskolásoknak volt buli, hanem egy csapat vadásznak és barátaiknak, családjaiknak (emlékeim szerint 50-60 fő)
Hogy mit ettek, ittak? Na most jön a poén!
Hagymás, paprikás zsíroskenyér, (persze volt vaddisznópöri is) és a pia??? Na??? Akkor írom! Háziszörp!!! És nem alkoholos, hanem tényleg szörp! Még egy úgynevezett kőműves ampulla se volt! Mindenki csodálatosan érezte magát, és kultúrált mulatás volt!
És nem azért nem volt minden dögivel, mert nem volt pénzük, hanem mert nem akart senki segg részeg lenne, és meg mutatták, hogy alkohol nélkül is lehet egy igazán jót bulizni!
Azthiszem, ez egy igazán ritka dolog, és nem gondolnám, hogy nagyon sok zenész belefutott volna egy ilyen buliba!
Já pár éve (talán mág vagy 14-15) Táborfalva mellett egy kis tanyán zenéltem egy kollégámmal egy gyönyörű nagy eperfa alatt, egy szombat délutántól, úgy hajnal 3-ig, és ott sem az alkoholtól volt jó a hangulat!
Egyszerűen zenéltünk egy jót, a társaság ropta! Hozzáteszem, nem ovisoknak, és kisiskolásoknak volt buli, hanem egy csapat vadásznak és barátaiknak, családjaiknak (emlékeim szerint 50-60 fő)
Hogy mit ettek, ittak? Na most jön a poén!
Hagymás, paprikás zsíroskenyér, (persze volt vaddisznópöri is) és a pia??? Na??? Akkor írom! Háziszörp!!! És nem alkoholos, hanem tényleg szörp! Még egy úgynevezett kőműves ampulla se volt! Mindenki csodálatosan érezte magát, és kultúrált mulatás volt!
És nem azért nem volt minden dögivel, mert nem volt pénzük, hanem mert nem akart senki segg részeg lenne, és meg mutatták, hogy alkohol nélkül is lehet egy igazán jót bulizni!
Azthiszem, ez egy igazán ritka dolog, és nem gondolnám, hogy nagyon sok zenész belefutott volna egy ilyen buliba!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Többek között ezért is döntöttem inkább a szállodázás mellett. Tököm ki volt, hogy a vendégeknek vagy melegük van és azért mennek ki a teraszra, vagy fáznak és azért menne ki. Gyakorlatilag 2-3 ember lézeng a teremben vacsora után mi meg játszunk az üres teremnek. A másik dolog amitől ki vagyok az, hogy amit ismernek arra táncol mindenki, amit nem ismernek, annál meg leülnek. Az "Utcára nyílik a kocsmaajtó"-ra táncol mindenki, de a "Túl a tiszán faragnak az ácsok"-ra már leül mindenki.
Este 11-ig senki nem akar táncolni, hajnal kettőkor meg eszükbe jut, hogy még nem is buliztak.Én csak annyi lagzit vállalok, hogy ne essek ki abból a körből sem, mert most megint megutáltam ezek miatt a lagzizást.
Vagy 20 évvel ezelőtt is abbahagytam 5-6 évre, mert nem lehetett szerkeszteni a stílusokat és nem volt normális csárdás stílusom.
Most megint erre kényszerülök, csak most nem teljesen fejezem be, hanem leredukálom.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 50
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
Sokszor nézem a korosztályt akik felnövőben vannak és azokat is akik már aktívan tervezgetik az esküvőjüket és ismerve az értékrendjüket nem biztos, hogy én vagy mi akarunk zenélni ezeken az esküvőkön.
Lesz egy nagy tisztulás a piacon:
Az Almatomiékhoz hasonló formációk és a több fős formációk közül is rengetegen elfogják hagyni a piacot.
Tényleg maradnak a nosztalgia bulik a hálás idős közönségnek és a szállodai zenélések.
Akik pedig az esküvői piacon maradnak azoknak ki kell majd szolgálniuk a kólázós mulatós közönséget.
Pár üde kivételt, mint esküvőt elfognak vinni Tomiék vagy Bubáék, de az igényes közönség nagyon eltűnőben van.
Szerintem a hagyományos lakodalmas zenéknek, zenekaroknak, zenészeknek megvannak számlálva az órái.
Ha maradnak is igényes bulik azok nagyon lefognak szűkülni.
Szóval tényleg akinek nem kenyérre kell a hakni pénz az előbb-utóbb abba hagyja.
Amire célozni kívántam az egyéb hangulatjavítók okán az pont annyit jelent, hogy az alternatív hangulatfokozókkal jön a zenei kultúra is.
Nem véletlen tört ennyire előre a kólás ordibálós manual bass műfaj. Egyik hozza a másikat.
A mai fiatalok körében a pia már rendesen ciki.
A következő buli himnusz amire készülhet mindenki a 30 év alatti közönségnek:
Lesz egy nagy tisztulás a piacon:
Az Almatomiékhoz hasonló formációk és a több fős formációk közül is rengetegen elfogják hagyni a piacot.
Tényleg maradnak a nosztalgia bulik a hálás idős közönségnek és a szállodai zenélések.
Akik pedig az esküvői piacon maradnak azoknak ki kell majd szolgálniuk a kólázós mulatós közönséget.
Pár üde kivételt, mint esküvőt elfognak vinni Tomiék vagy Bubáék, de az igényes közönség nagyon eltűnőben van.
Szerintem a hagyományos lakodalmas zenéknek, zenekaroknak, zenészeknek megvannak számlálva az órái.
Ha maradnak is igényes bulik azok nagyon lefognak szűkülni.
Szóval tényleg akinek nem kenyérre kell a hakni pénz az előbb-utóbb abba hagyja.
Amire célozni kívántam az egyéb hangulatjavítók okán az pont annyit jelent, hogy az alternatív hangulatfokozókkal jön a zenei kultúra is.
Nem véletlen tört ennyire előre a kólás ordibálós manual bass műfaj. Egyik hozza a másikat.
A mai fiatalok körében a pia már rendesen ciki.
A következő buli himnusz amire készülhet mindenki a 30 év alatti közönségnek:
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 112
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Na ennek az Emilnek is van nálam egy története.
Történt egyszer ugyanis, hogy tavaly, vagy tavaly előtt volt egy lagzi, ahova 3-as formációba kértét a zenekarunkat.
Én - Jani - Sanyi.
Na jól van ... Szóba került, hogy Ő lenne a "sztárvendég", illetve mivel amúgy is hivatalos a lagziba, 1-2 blokk erejéig a saját formációjával ki segítene minket.
Utólértük, természetesen szó se volt ilyenről, csak maga jött volna egy szál hangszerrel, és ennyi.
Aztán az lett ennek a vége, hogy engem nem kértek (a foglaló megmaradt), Janiék meg menyasszonytánc után leköszöntek.
És Jónás Emil és gépizenekara vette át a stafétát a saját cuccukkal.
Természetesen kiderült az is így utólag, hogy 1 óra alatt sikerült megölniük a bulit.
Történt egyszer ugyanis, hogy tavaly, vagy tavaly előtt volt egy lagzi, ahova 3-as formációba kértét a zenekarunkat.
Én - Jani - Sanyi.
Na jól van ... Szóba került, hogy Ő lenne a "sztárvendég", illetve mivel amúgy is hivatalos a lagziba, 1-2 blokk erejéig a saját formációjával ki segítene minket.
Utólértük, természetesen szó se volt ilyenről, csak maga jött volna egy szál hangszerrel, és ennyi.
Aztán az lett ennek a vége, hogy engem nem kértek (a foglaló megmaradt), Janiék meg menyasszonytánc után leköszöntek.
És Jónás Emil és gépizenekara vette át a stafétát a saját cuccukkal.
Természetesen kiderült az is így utólag, hogy 1 óra alatt sikerült megölniük a bulit.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia mindenkinek!
Keresném ezen dal eredetijét, ha valaki esetleg tudna segíteni....:
Előre is köszönöm!
UPDATE!!
Az énekkel ellátott verzió érdekelne!!!
Talán Chuck Barry, de --------.............

Még az is lehet a 2 dal nem is ugyanaz csak egymásra van mosva, de a lényeg, hogy nekem ez a "Vule-Vule" kellene!!!

Keresném ezen dal eredetijét, ha valaki esetleg tudna segíteni....:
Előre is köszönöm!
UPDATE!!
Az énekkel ellátott verzió érdekelne!!!
Talán Chuck Barry, de --------.............
Még az is lehet a 2 dal nem is ugyanaz csak egymásra van mosva, de a lényeg, hogy nekem ez a "Vule-Vule" kellene!!!

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2020.10.05. 21:19-kor.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
Nálam ez a performansz viszi a pálmát
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
Ezt kérem áthelyezni a Zeneesztétikai Holokauszt c. topikba

- Admin
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
- Adott köszönetek: : 617 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
- Kapcsolat:
Átraknám szívesen, de már belehallgattam és nem vagyok hajlandó még egyszer hozzányúlni, nehogy véletlenül elindítsam újra 
A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...