Egy kis élménybeszámoló-
Megjöttek a yamaha DXR10-es topládák csütörtökön.
Sajnos csak tegnap volt idő kipróbálni őket.
Nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek, nagyon meggyőző hangképben is, és hangerőben is.
Sajnos mély még nem jött hozzá(az a fránya lóvé), úgyhogy egyenlőre egy db 808d adja az alját. Így annyira nem tetszik a mélye, mert nekem egy kicsit hiányzik a mélytartomány, nagyon szubos az egészhangerőden jó a mély, sőt még 0Db alá vissza is kellett venni, mert erős, csak nagyon szubos(nem tudom ez érthető-e
Szóval a dxr: nagyon szépen hozza a közepeket, magasakat, a mély nekem egy kicsit kevés magában, de egy 10"-os láda nem is a mélyeiről híres.
A hangnyomása drutális, a hangképe talán az eddig hallott hangfalak közül a hk impacthoz hasonlít a legjobban. Ugyan azok a finom közepek, magasak, nyitott, tiszta hangkép. A Korg pa600 kb olyan hangképpel, és dinamikával szólal meg rajta mint a Mackie mr5 studiómonitoromon.
A barátom elhozta a Ketron Audya modulját (neki volt Hk impact cucca), azt mondta ő is hogy olyan a hangja mint a hk-nak, csak sokkal brutálisabb a hangereje.
a kipróbált konfig jelenleg 2dbYamahaDXR10+ 1 Db Db808d+ Allen & Heath GL2, Korg pa600, és Ketron audya
Nem is értem a Yamaha hozzáállását a dolgokhoz. Csinált egy olyan sorozatot ami ár/érték arányban hibátlan, a 200000 feletti hangalak tulajdonságaival, 192.900Ft-ért listaáron, és nem lehet sehol kipróbálni. Én minden megyébe helyeznék ki bemutatóba, szerintem nagyon sokan választanák. Engem jobban meggyőzött mint a qsc k10, vagy az rcf art310/410. Szerintem sokkal szebben szól.