Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66023Hozzászólás galambjozsef
2020.07.20. 18:13

Akkor hol is a hiba ?

Mobil eszközökről mindegynél ugyanezt irja:

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66024Hozzászólás BodziLalikirály
2020.07.20. 18:35

galambjozsef írta:
2020.07.20. 15:04
Indulásnál WIN-en már alapból ez a kép fogad!
-

Nos már az első képből meg van a hiba! Van fiókod a teamviwerben!!!!
Sokan panaszolták, hogy aktív fiók alatt frissítés utén hibásan működik és ezt is generálhatja, de ez egyszer pár évvel ezelőtt is volt már ugyanezzel így probléma.
Én ezért nem engedem egyik programomnak sem (beleértve a winfost), hogy frissítgesse magát. Egyedül a virusírtó adatbázisát állítottam automata frissítésre (nem a programot, csak a vírusadatbázist). Ha stabilan működik akkor azt nem kell "javítani" (?), frissíteni....!!!! (új opciója amúgy sincs a programnak) És hozzáteszem a telefonomnak sem engedem hogy mindent frissítgessen!!
Nos attól függetlenül, hogy te már nem használod azért leírom hátha más hasznát veszi.
A hiba javítása :
1. Törölni a fiókot
2. Törölni a programot
3. A hálókártya vagy Wi-Fi kártyának új MAC címet rendelni (mivel a TeamViewer azzal azonosítja a számítógépet)
4. program újratelepítése otthoni ingyenes felhasználóként és fiók nélkül
5. Örülni mert jó!!!!

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66025Hozzászólás galambjozsef
2020.07.20. 18:40

kb 6 éve használom a teamviewert, első naptól kezdve fiókkal használom! bejelentkezésnél is írja hogy ingyenes! Párom gépén is rajta van, fiók nélkül, ott sose jelentkeztem vagy regisztráltam, ott is uyganez a jelenség!
Frissítenem szükséges volt, mert sok más embernek segitettem így, és a kompatibilitás miatt muszály volt az aktuális verzióra frissíteni mindig!

Másik dolog!
MAC!
A team oldaláról kiváncsiságként letöltöttem az ingyenes és a nem ingyenes verziót is. a fájlazonosság 100%, tehát tök mindegy melyiket töltöm/töltöd le, tök ugyanaz fog lejönni, valamint a telepítés során NEM fogja megkérdezni, hogy üzleti vagy személyes célra akarod-e telepíteni, vagy használni! (tavalyelőtt nyáron volt ilyen kérdés a MAC-en, amikor ezt a programot telepítettem!)
Szóval, akkor ott hogy használjam ingyenesen, ha eleve az üzleti jön le!?

Gray-Dove Zenekar

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66026Hozzászólás BodziLalikirály
2020.07.20. 19:50

Értem a problémádat, de még mindig nem értem ezt a telepítés dolgot.
Mint ahogyan a "kompatibilitás" részt sem.
Én most néztem meg a laptopomon (Win10 64 bit) egy 13-as verzióju kliens fut, az asztali gépemen (WinXP) egy 12-es változat, és direkt megnézettem a gyerekemmel az övét (most munkakapcsolatot nem akarnék zargatni) és nála a 15-ös verzió van, és minden gond nélkül tudok bármelyikről bármelyikra csatlakozni verziófüggetlenül !!!

Ezt a telepítést meg (hogy egyből üzletit akar beállítani nálad) a fentebb leírt módon MAC cím módosítással (hogy a program ne tudja, hogy azon a gépen már volt fönt) átlehet verni.

Tessék a 2017-es ugyanezen problémával foglalkozó egyik kérdés amit hirtelen találtam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitas ... -miatt-nem

Egyébként én például azt is olvastam már valamelyik külföldi fórumon, hogy a számítógép nevét megváltoztatva is átverhető a program teljes rendszer újratelepítés nélkül.
Most gyorsban leszedtem a zenélős laptopomra is (Win8 64bit) és feltelepítettem bejelölve a "Telepítés" és "Otthoni ingyenes" használatot és minden gond nélkül működik és nem kér licenszet .......

Viszont!
Én nem vagyok egy nagy rendszertechnikai guru (azok okosabbak és jobban értenek ezekhez nálam), de megfordult a fejemben, hogy mintha azt olvastam volna, hogy otthoni használatra is csak max 3 készülékre telepíthető ingyenes licenszel. Namármost, ha ennél több készüléken van és egy azon routerhez csatlakoznak ezek az eszközök akkor ez miatt is lehet az automatikus átváltás az üzleti célú felhasználásra, mivel a routernek (illetve a router internet felé csatlakozásának) az IP és MAC címe egy azon lesz ezt is érzékelheti a kiszolgáló (TeamViewer) szerver és így tudja hogy arról az IP-ről (vagy MAC-röl) több kliens is használatban van mivel a kliensek egyedi szériaszáma viszont más-más, és ezért.......
De ez csak egy tipp és mint írta ezt nálam okosabbak tudnák megválaszolni.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BodziLalikirály 2020.07.20. 20:07-kor.

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66027Hozzászólás galambjozsef
2020.07.20. 19:56

Nem MAC címről beszélek, hanem MAC gépről (OSX)

Gray-Dove Zenekar

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66028Hozzászólás BodziLalikirály
2020.07.20. 20:12

Tudom!

Én pedig nem MAC gépröl (Macintosh) hanem minden hálózati eszköz fizikai címéről (kb. így néz ki: ‎8C-F4-52-53-EE-70) és logikai (pld.: IP = 179.0.0.1)
:D

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66030Hozzászólás BodziLalikirály
2020.07.20. 21:45

A gyerek gépe 60Km.-rel arrébb van!!! Úgyhogy csak 3 :D

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66031Hozzászólás galambjozsef
2020.07.21. 06:00

BodziLalikirály írta:
2020.07.20. 20:12
Tudom!

Én pedig nem MAC gépröl (Macintosh) hanem minden hálózati eszköz fizikai címéről (kb. így néz ki: ‎8C-F4-52-53-EE-70) és logikai (pld.: IP = 179.0.0.1)
:D
Ezt értem!
De akkor az hogy van, hogy egyik nap megy a másik nap már nem, és semmit nem állítasz el sehol, ráadásul egyszerre az összes gépen! Azon is, amin nincs fiók, és sose volt!

Gray-Dove Zenekar

BodziLalikirály
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66032Hozzászólás BodziLalikirály
2020.07.21. 07:10

Te magad írtad:
galambjozsef írta:
2020.07.20. 15:04
"egyszercsak frissített, aztán azóta buziskodik."
"frissítette magát" !!!!

Azt pedig, hogy az összes gépen.... korábban próbáltam rávilágítani, hogy ott mi lehet, de mint mondtam ez csak a saját felvetésem, ennek még nem néztem utána......
Egyébként kérdés, hogy ha a program készítői felé eljutna ez a probléma vázolás, ők mit mondanának rá ?

Most néztem... nekik is van fórumuk ahol vannak is felvetések, de sajnos nem vagyok annyira jó angolból, hogy gyorsan átnézzem.....:

https://community.teamviewer.com/?category.id=en

Annyi biztos, hgy itt pld. az első 3 kérdésfelvetőnél is a frissítés (upgrade) után vannak gondok......

https://community.teamviewer.com/t5/Tea ... mviewer_EN

Próbáld átnyálazni hátha van közte olyan mint ami nálad is előfordul.....

galambjozsef
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 66033Hozzászólás galambjozsef
2020.07.21. 07:37

BodziLalikirály írta:
2020.07.20. 19:50
Értem a problémádat, de még mindig nem értem ezt a telepítés dolgot.
Mint ahogyan a "kompatibilitás" részt sem.
Én most néztem meg a laptopomon (Win10 64 bit) egy 13-as verzióju kliens fut, az asztali gépemen (WinXP) egy 12-es változat, és direkt megnézettem a gyerekemmel az övét (most munkakapcsolatot nem akarnék zargatni) és nála a 15-ös verzió van, és minden gond nélkül tudok bármelyikről bármelyikra csatlakozni verziófüggetlenül !!!

Ezt a telepítést meg (hogy egyből üzletit akar beállítani nálad) a fentebb leírt módon MAC cím módosítással (hogy a program ne tudja, hogy azon a gépen már volt fönt) átlehet verni.

Tessék a 2017-es ugyanezen problémával foglalkozó egyik kérdés amit hirtelen találtam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitas ... -miatt-nem

Egyébként én például azt is olvastam már valamelyik külföldi fórumon, hogy a számítógép nevét megváltoztatva is átverhető a program teljes rendszer újratelepítés nélkül.
Most gyorsban leszedtem a zenélős laptopomra is (Win8 64bit) és feltelepítettem bejelölve a "Telepítés" és "Otthoni ingyenes" használatot és minden gond nélkül működik és nem kér licenszet .......

Viszont!
Én nem vagyok egy nagy rendszertechnikai guru (azok okosabbak és jobban értenek ezekhez nálam), de megfordult a fejemben, hogy mintha azt olvastam volna, hogy otthoni használatra is csak max 3 készülékre telepíthető ingyenes licenszel. Namármost, ha ennél több készüléken van és egy azon routerhez csatlakoznak ezek az eszközök akkor ez miatt is lehet az automatikus átváltás az üzleti célú felhasználásra, mivel a routernek (illetve a router internet felé csatlakozásának) az IP és MAC címe egy azon lesz ezt is érzékelheti a kiszolgáló (TeamViewer) szerver és így tudja hogy arról az IP-ről (vagy MAC-röl) több kliens is használatban van mivel a kliensek egyedi szériaszáma viszont más-más, és ezért.......
De ez csak egy tipp és mint írta ezt nálam okosabbak tudnák megválaszolni.....

Kompatibilitás!
Amikor csatlakozni akartam egy géphez távsegítség céljából, kirta a program, hogy a verzió nem azonos a távoli gépen telepített verzióval, frissítsem azt!
Volt amikor az én gépemene kellett frissíteni, volt amikor a távoli gépen!

Választás!
Win-nél van kérdés, a telepitésnél, hogy üzleti vagy személyes vagy mindkettő?
MAC-en nincs ilyen kérdés! Letöltöd a dmg fájlt, telepíted, oszt ennyi! ( A tewm oldaláról először a főoldalról szedtem le, ahol írja, INGYENES (49 753 040 bájt mérető) majd letöltöttem az ingyenes letöltés menüből is ( https://www.teamviewer.com/hu/termekek/teamviewer/ ), szintén ugyanaz jön le! )
Lépések:
- Elindítom a telepitést
- Folytatás
- Licenc-nél (Nyomtat, Ment, Visszalép, Folytat) tehát folytatom
- Licenc elfogadás (Olvas, Elutasít, Elfogad) tehát elfogadom
- Telepítés tipusa, itt meg lehet adni hova telepítsem (ha több meghajtó van a gépben! Nekem egy van!)
- Telepítés, itt kéri a fiók jelszót, mert MAC-en csak úgy lehet telepíteni
- Összegzés, itt van egy Bezárás gomb!
Szóval, sehol nincs ilyen lehetőség, hogy üzleti vagy személyes használatra akarod-e!!!

Készülékek száma nálam: (az első 5 eszközön évek óta gond nélkül ment, soha semmi nem volt állítgatva sehol, se hálózat se router, se szolgáltató, se semmi)
- PC (kb 6 éve)
- MAC (kb 2 éve)
- Teló (kb másfél éve)
- Ipad (kb másfél éve)
- Párom Gépe (kb másfél éve)
- meg most egy idegen gépre is

PC, MAC, Teló, Ipad, egyiken se akar menni (PC és MAC be voltam lépve a fiókomba, szóval ez 2nek számolható. Ipad, és Telón nem)
Párom gépén nincs fiók, sose léptem be, sose hoztam létre, csak felraktam rá, mert ugy másolgattam át a filmeket és egyéb kisebb-nagyobb fájlokat, gond nélkül ment pár héttel ezelőttig!
Most az idegen gépre felraktam, fiók nélkül ment (kb 15 percig próbáltam), majd beléptem a fiókomba, már bő 3/4-ed órája, és megy!
Nem gondolnám hogy a router-be kell állítani valamit, mert akkor minden eszközön ugyanaz lenne a jelenség
PC-t MAC-et, Telót, párom gépét próbáltam LAN és WLAN-on keresztül is!
telót mobilnettel, iPad-ba nincs SIM (lehetne bele tenni, de nincs rá szükségem, WLAN-on használom (itthon van WiFi, ha elviszem, akkor telóról megosztva)
MAC-ről letakarítottam már 2, 3 alkalommal is, ujraindítás egyebek, majd letöltés, telepítés, és első indulásnál már dobja is kifeklé, hogy Vásároljam meg!
PC-n szintén eljátszottam ugyanezt, a helyzet ugyanaz. Párom gépével már nem néztem meg, mert nincs kedvem szopatni vele magam!
Akkor inkább nem használom, mert nem létfontosságú annyira
...de ha valaki esetleg tud jobb gyógymódot, vagy megnézné, akkor nézze meg!!!

Ja még valami!
Az idegen gépről bármelyikre csatlakozok, megy!
Ha a korábban telepítettekről, akkor nem!

Gray-Dove Zenekar

Új hozzászólás