Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 30567Hozzászólás Zeneboy
2015.01.13. 12:02

Szerintem a hajó elbírja a 21-kg vasat is... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 30762Hozzászólás Bubamara
2015.01.24. 11:10

Lassan beteljesülni vlátszik egy régi álmom. a rack-ben tudhatom majd az SG Rack Stage Piano-t.

Kép

Itt egy jó kis bemutató a hangjairól, igazi 90'-es vintage.

9:05-től kezdődik, addig marsi akcentus. :D

A billentyűs verzió megjelenésekor Phill Collins volt az arca a zongorának. A 30kg-os kalapácsos 88-at cipelje a kinek van embere rá. :D De ez finomság lehet.
Immáron TR rack, N1R, 03R/W és SG Rack lesz becsavarozva a gyűjteményes batyumba, no meg egy mixer, hogy csak egy stereo jelet toljak ki a dyna felé.

Vékemények az SG-ről? (Nem elfelejteni, hogy 1998-as a vas. :)

Hamarosan írok egy beszámolót az N1R-ről.

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 30764Hozzászólás Apelláta
2015.01.24. 21:29

Jééé, ebben van jó zongora hang. Olyan Rolandos, ami nekem bejön. Ezekből kellenének a mai Korgokba is.

Üdv.: Apelláta

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30798Hozzászólás tacso
2015.01.26. 20:33

Buba! Nagyon jó a modul! :!:

Pa 900 modul megjelenési idejéről van e infója valakinek Urak?
Hívtam ma a képviseletet, de mindenki Ámmerikában van, egy titkárcsaj vonogatja a vállát mindenre... :dash2:
A NAMM hozott valami újat arranger kategóriában?

Ki mit tud?

Üdv!
Tacso

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 30829Hozzászólás marton1974
2015.01.29. 07:59

KORG PA3X LE teszt...
http://www.bonedo.de/artikel/einzelansi ... -test.html

és az új KRONOS...
http://www.korg.com/us/products/synthes ... /index.php

Érdekes hogy dizájnba újra előjön a fa használata./PA2X Pro/
Egy biztos,hogy technikailag,szoftveresen magasan teljesítenek a KORG hangszerek...Az új KRONOS egy "szörnyeteg" lett.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 43
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30835Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.29. 16:37

Tacsó,

Nézem én is a NAMM Show-t, de semmi. A Pa900 modulja az mennyire igaz? Vagy ha esetleg igaz lenne mennyi időt kell várni vele.
Én is vártam valamit esetleg a Roland-tól, de a Yamaha is jöhetett volna egy butított Tyros5-el. De nem. A DJ-nel talán mintha jobban kedvezne ez a kiállítás.

Korg Kronos. Jó .... ;) Nagyon jó ... Óriási zongora minta - már akinek kell ilyen - és ez a fa használat számomra olyan különlegessé teszi a képet. Mert tudjuk, hogy a kinézet sokat számít, és ha nem szép valami, de jó, akkor úgy jár mint a Kurzweil, hogy nem megy annyira mint a Nord a piros színével. Pedig a Kurzweil kicsit komolyabb mint a Nord. Láttam egy videót, ahol egy fehér Korg Kronossal játszott a srác. Egész biztos, hogy ő festette le, viszont nagyon komoly fehéren.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30848Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.30. 17:13

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi ként lehet a Pa800-al stílusból midit csinálni? Arra gondolok, hogy a stílussal játszom, majd azt felvenni midibe.

Nézegettem a Pa3 le-t. És megint nem értem a logikát, hogy hol is van. Egy közép felső kategóriás hangszerről beszélünk - az árából következtetve - viszont olyan szerintem alap dolgok maradtak ki, ami talán fontosabb lett volna a faberakástól. A kimenetek száma CSAK kettő!!!! :o Miért? Mert ebben az esetben a vokálgép tök haszontalan. Az lehet TC Helicon is, akkor is egy rakat semmi, ha a zenével együtt kell használnom. Valaki erre ésszerű választ tud adni arra kíváncsi lennél. A 76 billentyű meg megint olyan, hogy több mint 800.000.- forintba került, és még mindig tudnak ekkorát tévedni. Gondolkodjunk, vásárolok egy Pa800 vagy Pa900, és veszek hozzá egy komolyabb masterkeybordot, ami messze még nem lesz 800.000.- forint. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezeken nincs faberakás ... :(

Na szóval, még mindig ugyan azok az ostoba emberek dolgoznak ott, akik már nem egyszer mellé nyúltak.

Bocs a véleményért ....

:777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 30850Hozzászólás Asterix
2015.01.30. 20:52

1. BACKING SEQUENCER: Minden Korg hangszerben benne van. A 3x-en a MANUAL BASS és BASS INVERSION gombok együttes lenyomásával indíthatod a felvételt.

2. A 3x-en 4 kimenet van és ott is max a a vokált és a saját éneket azonos kimenetre tudom tenni, ugyanígy a 9000pro 6 kimenetén is max egy sztereót használ az ének a vokállal. Akkor ennek mi értelme? Azért van a hangszer, hogy készre keverd a zenédet és az énekedet a hangszeren belül. Egy cd-n sem tudsz utólag változtatni. Ott sem keverheted külön a vokált...

3. A Pa800 sántít, ugyanis helyette ott a 2x, ami mindent tud egyben és 76-os sokkal olcsóbban. De a 900+masterkeyboard az cipelés szempontjából jóval több, 2 szintes állvány, stb... De én sem preferálom a 3xLE-t...

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 30851Hozzászólás Apelláta
2015.01.31. 01:23

Rolandbk5 írta:Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi ként lehet a Pa800-al stílusból midit csinálni? Arra gondolok, hogy a stílussal játszom, majd azt felvenni midibe.
- A Pa800-nál megnyomod a "Sequencer" gombot, ekkor megnyílik a seq.
- Majd a "Record" gombot, és a képernyőn kiválasztod a "Backing Sequencer" opciót, és már meg is nyílik a felvétel oldala.

Egyébként a Pa3-nál is el lehet érni a Backing Seq. módot így is, csak ott már van egy gyorsabb elérés is közvetlen panelgombról, ahogy Asterix írta.

Az így felvett stílust és lower, upper1/2/3-at ezután szétpakolja külön sávokra, és akár sávonként szerkesztheted a továbbiakban, mint egy midit. Majd ki is mentheted midiként.

Üdv.: Apelláta

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 30852Hozzászólás Rolandbk5
2015.01.31. 04:08

Asterix írta:2. A 3x-en 4 kimenet van és ott is max a a vokált és a saját éneket azonos kimenetre tudom tenni, ugyanígy a 9000pro 6 kimenetén is max egy sztereót használ az ének a vokállal. Akkor ennek mi értelme? Azért van a hangszer, hogy készre keverd a zenédet és az énekedet a hangszeren belül. Egy cd-n sem tudsz utólag változtatni. Ott sem keverheted külön a vokált...
Szerintem meg nem mindegy, hogy a zenével együtt hozod ki az éneked és a vokált egyben, vagy külön. Mert, ha a zenével együtt hozod ki egy sztereó csatornára, akkor tulajdonképpen folyamatosan szórakozni kell a hangszer ének eq-jával, mert ami jó egy zenének az nem biztos, hogy jó egy éneknek. Gondold csak el, hogy miért is van a keverőkön egy 100 vagy 80 Hz vágás az ének csatornáknál? Azért mert vágni kell. Ha a hangszernél el veszed ez a frekvenciát, viszont a keverődön meg ott van, tulajdonképpen nem csináltál semmit. Na annak nincs értelme. Egyébként meg, ha a vokált meg az éneket külön szeretnéd szedni, akkor van egy ötletem.
Az énekeddel simán bemész a keverőd mondjuk egyes csatornájára. Majd egy AUX csatornán - nevezzük AUX1-nek - kimész a hangszered inputjába. Miután ez megvan, és szerencsés vagy, hogy van olyan eszközöd aminek több kimenete van, így egy általad választott csatornán kimész a hangszeredből, majd egy szintén ének sávra bemész a keverődbe. Tulajdonképpen így a vokált teljesen külön tudod vezérelni a nyers énekedtől. Ez jól hangzik ugye? Próbáld csak meg.
A másik, hogy a negyedik kimenet is legyen használva, így érdemes megpróbálni a dob sávot kivinni. A Tyros-nál teljesen más hangzást adott, mikor így használtam. A Pa800-nál is van erre hála istennek lehetőség, akkor egy próbát simán megér.

Amit nem tudtam, és kellemesen csalódtam a Pa800-ba, hogy lehet összerakni úgy stílust, hogy a meglévőkből kreálni valami ujjat. :D Azt hittem ezt csak a Yamaha-k tudják. Tévedtem .... :D

:777

Új hozzászólás