|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Nem tudom, hogy feltűnt -e már másnak is, hogy a korg.hu oldal megszűnt a napokban. Bár nem sokat vesztett a Korg társadalom vele.
Milyen nagyra törő tervekkel és ígéretekkel indult az oldal, amiből semmi sem valósult meg. Már az is furcsa volt (bár naiv vagyok, mert mit kell ezen furcsállni), hogy több mint egy hónapja megjelent a Pa4, de az oldalon egy betűt nem írtak róla. Szégyen egy ekkora presztízsmárkától.
Milyen nagyra törő tervekkel és ígéretekkel indult az oldal, amiből semmi sem valósult meg. Már az is furcsa volt (bár naiv vagyok, mert mit kell ezen furcsállni), hogy több mint egy hónapja megjelent a Pa4, de az oldalon egy betűt nem írtak róla. Szégyen egy ekkora presztízsmárkától.
Üdv.: Apelláta
- Atesz0
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 35
- Hangszer: PSR1000 , 2100 , Korg pa-80 volt , most TYROS 1
- Adott köszönetek: : 35 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Hát akkor már megvan miért nem válaszoltak soha. Két mail is ment nekik de válasz nuku. Kissé kínos valóban egy ilyen márkaképviselet és nincs magyar support. Vedd meg a holmijaikat és kész, onnantól le vagy szarva.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Nekem nem igazán tűnt fel, hogy nincs meg a korg.hu oldal. Nem sok mindent tudtam meg arról az oldalról. Az új hangszerek mindig hamarabb fenn voltak máshol. A Fórumba írogattam egyszer-kétszer, de az itteni fórumból sokkal többet tudtam meg, mint onnan. Valószínűleg ezért nem is látogattam olyan sűrűm és ezért nem tűnt fel, hogy nincs meg.
Nekem annyira fog hiányozni, mint a hátamra a púp.
Nekem annyira fog hiányozni, mint a hátamra a púp.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Egy kérdés 4x tulajokhoz. A hangszeren található 1 mikrofon bemenet és 2 db line bemenet.
A mikrofon bemenet az tiszta, mint a 3x-ben. A kérdés a köv. lenne: Amikor a mikrofon működik normál üzemmódban (effektek, vokál, stb.), akkor a line bemenetek mire képesek? T5 esetében volt egy külön hangerőszabályzó a bemenethez és teljesen függetlenül lehetett kezelni a mikrofontól. Ez itt is így működik???
A mikrofon bemenet az tiszta, mint a 3x-ben. A kérdés a köv. lenne: Amikor a mikrofon működik normál üzemmódban (effektek, vokál, stb.), akkor a line bemenetek mire képesek? T5 esetében volt egy külön hangerőszabályzó a bemenethez és teljesen függetlenül lehetett kezelni a mikrofontól. Ez itt is így működik???
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.Asterix írta:Egy kérdés 4x tulajokhoz. A hangszeren található 1 mikrofon bemenet és 2 db line bemenet...
A 3,5mm-es stereo és a 6,3mm-es LEFT - RIGHT teljesen független a Mikrofon bemenettől!
A 3,5mm-es stereo még annyiban is, hogy az egyenest a kimenetre megy (Left/Right, //ez nem állítható//), a 6,3mm-es IN-eket, meg lehet állítani melyik kimenetre akarod küldeni (Left/Right vagy Out1+2)
Ezek mind kikerülik az effekteket is!
...más!
Ma teszteltünk egy HDIK2 bővítőt a pa4x-be, tökéletesen működik. (Kingston 120GB V300 SSD-vel) ...mivel HDIK3 nem kapható még jelenleg!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Hangerőt is tudsz hozzá állítani?galambjozsef írta:a 6,3mm-es IN-eket, meg lehet állítani melyik kimenetre akarod küldeni (Left/Right vagy Out1+2)
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt nem néztem, de szerintem nem, csak azt a jelet küldi azzal a hangerővel a megadott kimenetre, amit kap.Asterix írta:Hangerőt is tudsz hozzá állítani?galambjozsef írta:a 6,3mm-es IN-eket, meg lehet állítani melyik kimenetre akarod küldeni (Left/Right vagy Out1+2)
Holnap megnézem ezt a részét!
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy vagyis két kérdésem:
1. mitől csinálja azt a 600-asom 1-2 midinél, hogy behangszerelem a midit, elmentem, majd amikor újra betöltöm és elindítom a 4/4-es ütem első negyedénél még látni hogy át van hangszerelve, de amikor már megszólal - a második negyednél -, akkor visszaugrik az eredeti hangszerelésbe, tempóba, mindenbe.
2. Mi lett elállítva a hangszeremen, hogyha minden midi úgy fejeződik be hogy nincs lecsengése a hangszereknek. Konkrétan amikor vége az utolsó ütemnek, pikk-pakk elnémul.
Köszikösziköszi...
Gabesz
Lenne egy vagyis két kérdésem:
1. mitől csinálja azt a 600-asom 1-2 midinél, hogy behangszerelem a midit, elmentem, majd amikor újra betöltöm és elindítom a 4/4-es ütem első negyedénél még látni hogy át van hangszerelve, de amikor már megszólal - a második negyednél -, akkor visszaugrik az eredeti hangszerelésbe, tempóba, mindenbe.
2. Mi lett elállítva a hangszeremen, hogyha minden midi úgy fejeződik be hogy nincs lecsengése a hangszereknek. Konkrétan amikor vége az utolsó ütemnek, pikk-pakk elnémul.
Köszikösziköszi...
Gabesz
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]
KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
1.
Midi szerkesztéskor azokban a midi fájlokban ki kell törölni a felesleges program change és control change üzeneteket.
2.
Hiányoznak a lecsengés alatti üres ütemek a midi fájl végéről. De azok elvileg csak szándékos kitörléssel tűnhetnek el.
Midi szerkesztéskor azokban a midi fájlokban ki kell törölni a felesleges program change és control change üzeneteket.
2.
Hiányoznak a lecsengés alatti üres ütemek a midi fájl végéről. De azok elvileg csak szándékos kitörléssel tűnhetnek el.
Üdv.: Apelláta
- GabEsz
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5
- Adott köszönetek: : 163 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 97 alkalommal
Köszönöm Api a segítséget. Cserébe még kérdeznék, mert kissé analfabéta vagyok én ehhez.
.
1. Ezt hangszerben is meg lehet csinálni? Ha igen, akkor hogyan?
2. Hát....ha ugyanazt a midit kimásolom és beteszem a bk5-be, ott nincs gond vele...szépen lecseng.
Köszi
1. Ezt hangszerben is meg lehet csinálni? Ha igen, akkor hogyan?
2. Hát....ha ugyanazt a midit kimásolom és beteszem a bk5-be, ott nincs gond vele...szépen lecseng.
Köszi
[font=Script MT Bold][glow=red]Üdv.: Gabesz[/glow][/font]