Doxaa,doxaa írta:Tomi, ha életem végéig tanulok sem leszek azon a szinten sem zeneelméletben, sem hangszeres tudásban, sem hangszeres háttérmunkában (szerkesztés, szoftverek stb), mint ami neked jelenleg is már a kisujjadban van.
De ez a magyar csárdás dj verzióban...![]()
![]()
Kérlek ne vedd magadra, ez nem személy szerint neked szól, mert elfogadom, hogy manapság modernizálódunk, de nekem, aki a népzene és néptánc világában nőtt fel, eléggé elkeserítő ez a tendencia.
És akkor népzenekaroktól pár ízes csárdás - van egyazon nótában lassú és friss is -, olyanok, amiket szerintem mindenki elég gyakran játszik.![]()
Ez mind szép és tényleg nagyon Tradiciónális, de ezt barátom ezen a környéken elsütnéd, aztán gyia haza. Nem kell. Tovább kell lépni, és igenis kell játszani, de a mai szemmel és igényeknek megfelelően. A Nokia 3310 egy nagyon jó telefon VOLT, de már semmire sem jó. A telefonálás mint tulajdonság megmaradt, csak új köntösben. Ha már játszanom kell a csárdást, akkor valami hasonló stílusba, inkább diszkósba mint ebben a népzenés verzióban. Én sok évig néptáncoltam, a világ sok részén jártam a Tradiciónális Magyar táncokkal - hála istennek - és tudom mi a csárdás, és tudom mi a népzene. Ha nem muszáj ne keverjük össze a mostani igényekkel. Minden bizonnyal vannak még olyan területek, ahol ez nagy hagyománynak örvend, és vannak olyan területek, ahol ez már annyira nem kell, és igenis a mi felelősségünk, hogy megmaradjanak a Tradicióink, és olyan helyekre is elkerüljön ez a zene, ahol a népzenét nem is "ismerték" .
Én személy szerint gratulálok Tominak, hogy ezt megalkotta.
Csak így tovább.