Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2467Hozzászólás Asterix
2012.02.04. 19:37

Pitkinúr írta:Sziasztok!
Csak félve írom le, mert kapok a fejemre. Szóval egy második hangszernek talán egy Roland is megfelelne.
Én a sokadik Rolandot koptatom, a mostani is több, mint öt éves, de egyik sem fagyott le soha.
A NÉMA hangszernél mégy egy Roland is jobb. :)
Gondolkodtam a G70-ben is, de elvesztették az emberek a realitás érzéküket. Már 520e forintért is láttam a neten. Hagyjuk már.
A GW-8 gyakorlatilag használhatatlan ócska gép. Még a megszólalásával nem is lenne gond az árához képest, de a kezelhetősége annak a hangszernek a béka hátsója alatt van. A Discoverrel meg voltam elégedve, könnyen használható, de régi hangjai vannak. A V hangszínei viszont tényleg jól szóltak, de gagyi semmi billentyűzete van.
Fantom X vagy G jó áron szóba jöhetne, de ami igazán tetszene, arra nincs pénzem: Jupiter-80.
A 9000pro nagyon jól dolgozott a Pa3x mellett, és jó a billentyűzete, könnyebb játszani rajta.

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2470Hozzászólás taxi80
2012.02.05. 06:58

Asterix írta: Nem tudom, hogy az én régi hangszeremről van-e szó, de én általában bekapcsoltam a lock-ot, .....
Ne idézd a teljes hozzászólást
Köszi !

(a tiéd volt) ;) Letöltöttem,csak nemtudom hogyan tovább?? :yahoo:

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal

Hozzászólás: # 2471Hozzászólás Asterix
2012.02.05. 08:09

Idézet törölve. buba
Egyeztessünk egy időpontot, amikor mindketten gép előtt leszünk és részletesen elmagyarázom.

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2485Hozzászólás taxi80
2012.02.06. 13:02

Idézet törölve. buba
Hali.
Oks,hát elég össze-vissza vagyok a héten..de talán szerda d.u. 17-18 körül??

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 2486Hozzászólás csepi
2012.02.06. 14:50

Sziasztok! Új vagyok itt, bár néhány Korgos már egyéb fórumokról ismerhet. Hangszerem Pa500.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2487Hozzászólás Zeneboy
2012.02.06. 14:55

Idézet törölve. buba
SZevasz Kolléga!

Tedd meg a bemutatkozásod a fórum /Zenészek.com csapata részben...Köszi;)

Üdv Itt!

Zeneboy :yahoo:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2500Hozzászólás Apelláta
2012.02.06. 21:20

Asterix írta:Aki még egyszer szidni meri a Ketront, lelövöm!! :lol: :lol:
Mindig arról szólt a fáma, hogy lefagy. Nekem sosem fagyott le a 3 év alatt. T..........
Ne idézd a teljes hozzászólást

Szia Asterix!

Igen velem, amit pár hete meg is írtam itt. Nekem akkor szerkesztés közben fagyott le, de akkor nem reagált semmire sem. Aztán kikapcsoltam a standby gombbal, majd vissza, és akkor jelentkezett az a tünet, ami nálad. Minden működött, csak hang nem jött ki a kimeneten. Mikrofon nem volt bekötve, azt nem tudom, hogy szólt volna e. Aztán szintén ki/bekapcs, csak már hátul, és minden helyreállt.

Üdv.: Apelláta

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 2510Hozzászólás csepi
2012.02.07. 10:18

Sziasztok! A lefagyással kapcsolatban: Nkem anno a Pa 60 is, de a Pa500 is fagyott már le. Főleg midi szerkesztéskor. :roll:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2578Hozzászólás Zeneboy
2012.02.09. 12:40

Pa 3 musicant 1
Korg PA3 musicant bemutató 2
Standard stylok
Jazz big Band
Pop rock Country
Ballada
Acoustic
Fim special styl

Pár hasznos és értékelhető bemutató demó a pa3 tudásáról és hangzásáról

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 2620Hozzászólás Apelláta
2012.02.10. 23:24

Halihó!

Kb. egy hónapja írtam az alábbi észrevételt a Pa80-ammal kapcsolatosan:

" Aztán jött december 31.. Csak a biztonság kedvéért még itthon az összepakolás előtt, a felállított nagy cuccra rádugtam az öreg 80-ast (utóbbi időben a Pa3-van felállítva itthon). Hát megint előadta magát. A hangfalaim közül a bal oldaliak alig szóltak. Ránézve a keverő ribizliére, látom, hogy szinte csak a jobb oldalon van értékelhető jelszint. Na fa..a! Mivel a bal oldal is szólt, csak halkan, tudtam, hogy nem a szinti kimenet kontaktos. (azért leellenőriztem) Aztán behívtam egy hangszínt, majd hangszeren belül a panorámáját elvittem jobbra, majd balra, és azt tapasztaltam, hogy bal oldaon csak az effekt úton átküldött jel hallatszik, a hangszín száraz része nem (ugye a jelnek csak egy bizonyos százaléka van effektre küldve, egy bizonyos százaléka szárazon marad). Tehát míg jobb oldalt hallatszik a jel száraz és effektezett komponense is, addig bal oldalt csak az effektezett. ??? Csinálhattam én bármit, ki/be kapcs, akkor is maradt minden ugyan úgy. És nem csak a kimeneten jelentkezett, hanem a saját hangszóróján hallgatva is. Próbáltam minden sávot ráküldeni a plusz két audio kimenetre. Azon megszólaltak rendesen, viszont oda gyárilag csak a száraz jel megy, az effekt azokra nem érvényesül.

Ezek után úgy döntöttem, hogy a szilveszteri bált úgy játszom le, hogy a szinti bal oldalából jövök csak ki, ekkor ugyan is monósodik (összeadódik a két oldal) jele, majd csak a keverő sztereó csatornájának bal bemenetére megyek, ami szintén ilyenkor monósodik (ál sztereó), így legalább mindkét oldalra azonos jelszint kerül. Ebben a tudatban indultam a szilveszteri buliba. Aztán mikor odaértem, felcuccoltam, majd jön a bekapcs., láss csodát, minden helyreállt. Illetve egy kicsit látszik a ribizliken, hogy a bal oldal egy led-nyivel alacsonyabb jelszintet produkál, de ez elenyésző.

A poén, hogy mind két bál egy azon helyszínen volt. Ráadásul még csak ezt a két bulit nyomtam a múltban itt, mert ősszel készült el ez a Művház. Valami varázsa lehet a helynek.

Az elmúlt tíz év alatt még nem csinál ilyeneket a hangszer. Még a nyár végén kellett átforrasztanom a nyákra ültetett kimeneti jack aljzatokat, mert több lábainak forrasztása elengedett, meg volt repedve. Pedig ha valaki, akkor én vigyázok a műszaki cuccokra, de mégis így jártam.

Gondoltam, hogy csinálok egy oprendszer frissítést, de nem fűzök hozzá sok reményt. Szerintem valami az effektút környékén hibádzik. Az iX300-asomnak is anno 3-4 év után cserélni kellet az effekt prociját, mert megnyekkent.

Ha valaki tud valami hasznos infót, szívesen veszem, mert még a Pa3 nincs bevetésre kész, ezért rá vagyok utalva a jó öreg 80-asomra."

Azóta már többször is előadta a hülyeségét az öreg 80-as. Legutóbb buli közben is. Viszont rájöttem, ha a bemenetek fölött, a kijelzőtől jobbra tenyérrel megütögetem (nem finoman) a szintit, akkor egy pár ütés után vissza jön az elment oldal. Szegény két hete elhunyt zenészismerősömtől jött az ötlet. Ő is Pa80 tulaj volt. Eszembe jutott, hogy ő mondta pár éve, hogy már évek óta ütögette a hangszerét, mert mindig az egyik oldal elment neki. Már több helyen is volt szervizben a hangszerével, mindent átnéztek, de nem jöttek rá a hibára.

Csak még kibírja egy darabig. :cry2:

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás