almatom írta:Így ha neked az ízléseddel találkozik egy adott hangszer megszólalása, akkor neked az a hangszer lesz a legjobban megszólaló hangszer. Ez szubjektív.
Az objektív pedig az, hogy milyen zenész áll a hangszer mögött! A Ketron SD9pro-t is fogjuk hallani gagyin szólni egy gagyi zenész keze alatt, erre mérget veszek! Én meg majd szeretném kihozni belôle a maximumot. Illetve hát magamból, nem is a hangszerbôl……….
Én nem a megszólalásra akartam rávilágítani. A megszólalás nagyon jó, én nagyon szeretem a Ketron megszólalását. Egyenlőre mégsem használok csak SD-2-őt a vArrangerrel. (Hozzáteszem, hogy megszólalásban az SD-2-vel is meg tudom veretni a Pa3xM-et is, ahogy meg tudtam veretni a Tyros5-öt is 1-1 jó beállítással.)
Én itt arra gondoltam, hogy nekem a kedvenc Ketron hangszerem az SD-1 volt. Jó volt használni, pedig eléggé más volt, mint az addigi Pax-ek illetve Tyros hangszerek. Aztán jött az Audya. Forró víz a nyakba. Veszettül jó stílus megszólalás, de az SD-1-hez képest is rettenetes kezelhetőség. Utána MidJay+ következett, hátha. Rettenetes. Az egy kezelhetetlen "magnó." Itt most mielőtt vita támadna belőle semminek a hangját nem kritizálom, azzal nem volt bajom!!! Itt mindenhol csak a kezelhetőséget kritizálom a Korgokhoz, Yamahákhoz és az SD-1-hez képest. Erre mondtam én, hogy nem csak végsebessége van egy autónak.
Tomi! Szerintem ezeknél a hangszereknél vonatkoztassunk már el attól, hogy milyen zenész áll a hangszer mögött... Már megbocsáss 1 milláért adjanak már egy olyan hangzást, hogy ha kispista áll is a hangszer mögött, az akkor is szépen szóljon... Minden hangszer mögött nem állhat egy almatom, vagy egy Qgli, vagy Malko, vagy sorolhatnám itt a fórumon a jobbnál jobb zenészeket. Vagyunk itt egy páran szerényebb képességekkel, de legalább akkora zeneszeretettel, mint ti megáldott emberek, akik szintén szeretnének jót csinálni.
Ki fogom próbálni ezeket a Ketronokat. Nálam a kezelhetőség vérzett eddig. Ha az rendben lesz, akkor a 3xM helyett SD9 lesz az állványon. De ehhez nekem nem elég a hang.Nekem fontos az, hogy biztonságban tudjam kezelni akár becsukott szemmel is a hangszert. És mindenre úgy reagáljon, ahogy én szeretném... Ezt sem az Audya, sem a MidJay+ nem tudta teljesíteni...