Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

vili2105
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 61701Hozzászólás vili2105
2019.05.08. 07:28

Hát erről beszélek!
De miért nincs benne?
Egy elég meghatározó slágere volt a 90-es éveknek.
Ezt mondom, hogy derogál az általad említett partizenekaroknak. De miért is?
És miért nem derogál egy zeneileg, szövegileg kb. ugyanilyen szintű angol zene?

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 61703Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.08. 07:42

A 90-es éveknek a "Se veled, se nélküled" is meghatározó slágere volt. A 80-as éveknek meg "Csipkés kombiné" volt a meghatározó slágere. Nem tisztem, hogy minősítsem ezeket a nótákat, de én egyet tudok és hallok: Vannak nóták amik számomra jellegzetes stílussal és jellegzetes harmóniamenettel rendelkeznek. Ezek a tingli-tangli stílusok nem jönnek be pláne, hogyha még egy unalmas I-IV-VII-III-VI-II-V-I-es harmóniavezetéssel rendelkeznek ( ráadásul mindezek még gagyi hármas, vagy négyeshangzatok is )
Hangsúlyozom: Ez nem jelenti azt, hogy rossz, csak nekem nem tetszik és számomra unalmas!!!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 61704Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.08. 07:47

Vili2105 jól felvetette a dolgot!
Ha a fórumtalálkozóra megyünk, akkor kipróblálhatjuk a harmonizációs dolgot ( én már próbáltam ).
Próbáltam megharmonizálni egy ilyen számomra gagyi nótát. Bárhogy is próbálkoztam nem lehet javítani rajta !

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 61706Hozzászólás vili2105
2019.05.08. 08:35

Értem Qgli, és az általad említett csipkés kombinével, meg se veleddel egyet is tudok érteni.
De akkor mitől más egy Smokie-Living next door to Alice, vagy egy Bergendy-Darabokra törted, vagy Sajtból van a hold?
Zeneileg többet ad?
Vagy az egész beat korszak jellegzetes stílusai?
Hol vannak azok a zenekarok, akik a Republik-R-go-Neoton-Első Emelet-Bergendy és egyéb más magyar slágereket ötvözik a hagyományos lakodalmas(nem grofo és újkori társai) zenékkel, tehát csak magyar zenében gondolkodnak javarészt, és minőségben tudják ezeket? Ez volt az alap felvetésem!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

orultzenesz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa700,Royal standard harm.,epiphone sheraton
Adott köszönetek: : 20 alkalommal
Kapott köszönetek: : 58 alkalommal

Hozzászólás: # 61707Hozzászólás orultzenesz
2019.05.08. 08:59

Sziasztok!
Csatlakozva a fenti hozzászólásokhoz.
Régen volt cenzúra.
Sajnos ma már ki kerül a sok gagyi és rombolja az ízléseket.
Ez ellen csak mi zenészek tehetünk.
Nem szabad játszani azokat a gagyi dolgokat.
Ja megsértődik a vendég? Sértődjön.
A többi nem fog.
A legnagyobb bűnös tehát a média.
Innentől ez már politika úgyhogy abba is hagyom. :lol:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 61708Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.08. 09:59

vili2105 írta:
De akkor mitől más egy Smokie-Living next door to Alice, vagy egy Bergendy-Darabokra törted, vagy Sajtból van a hold?
Zeneileg többet ad?
Ez jó kérdés. A két nótát nem hasonlítanám össze a 16 tonnával, mert a kettő közül egyik sem ez a tingli-tangli stílus.
vili2105 írta:
Hol vannak azok a zenekarok, akik a Republik-R-go-Neoton-Első Emelet-Bergendy és egyéb más magyar slágereket ötvözik a hagyományos lakodalmas(nem grofo és újkori társai) zenékkel, tehát csak magyar zenében gondolkodnak javarészt, és minőségben tudják ezeket?
Mondjuk én a Republikot nem említeném egy lapon ezek közül egyikkel sem.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 61709Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.08. 10:03

A Republic annak idején rock zenekarként kezdte. Amikor a "Szállj el kismadár" c. kicsit lagzipopos nótájuk bejött, akkor rájöttek, hogy ebből lehet pénzt csinálni és már hagyták is a rockot. A pénz miatt "elkurvultak" ugyanúgy, mint a mai vendéglátós zenészek.

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 61710Hozzászólás vili2105
2019.05.08. 11:00

Én meg a Neoton tini dalától kapok kiütést! :lol:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 61711Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.08. 11:49

Pláne...

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 61717Hozzászólás forissandor
2019.05.08. 13:14

Minden kornak megvoltak/megvannak az úgynevezett divatigényei.
Saját elmefuttatás.
Örülök pl annak, hogy újra van Retro Rádió. Melóba jövet-menet hallgatom és rájövök, régen is voltak pl piszok szar zenék. Én Zoltán Erika Madonna című dalától kerülök padlóra újra meg újra, azért jönnek elő az euro és italodisco slágerek, válogatott ocsmányságok a 80-as évekből,bár hozzá kell tennem nem is szívtam magamba a popzenét anyatejjel. Anno nálunk csak PBox kislemezek voltak meg Jimmy Hendrix, a nővéremnek volt egy Első Emeletes korszaka, de csak akkor vertek meg, amikor Jason Donovan poszterét bajusszal illettem, mert Schuster Lórántnak olyan volt.
Szóval sosem szerettem a fos zenéket. Ennek ellenére megkülönböztetek igényes popzenét, meg kevésbé igényest.Rockzenében is van ám büntetendő kategória, viszont a mostani (zenei) igényeket évek óta nem tudom/nem akartam a vendéglátóban kielégíteni. Teljes mértékben egyetértek Qglival abban, hogy a vendéglátós formációk döntő többsége iszonyú gagyivá vált. Semmi gond nincs azzal, hogy XY villanycigánnyal szórakoztatja a nagyérdeműt a művházban BÁL címszóval, hanem az a gond, hogy olyan a repertoár, amire én semmilyen szer hatása alatt nem tudom magam kicsit sem jól érezni. Ja, a még nagyobb baj, hogy a résztvevők többsége teli torokból ordítja ezen zenei terrorcselekményeket.
Nem zenekarok többsége kurvult el, hanem az igényszint és ingerszint csúszott le. Nagyon mélyre.
Láttam Qgli, kerestél bőgőst Hevesből, igazi normális showband formációra. Le a kalappal az elszántságod és a bátorságod előtt, természetesen megvan Magyarországon is az a réteg, aki ilyen jellegű zenére szeretne szórakozni, csak egyre kevesebb. A 10 millióból mondjuk 500.000. Lehet csak 200.000. De a többinek meg mindegy.
Anno én is megsasoltam pár szerb/horvát csapatot, illetve baranyai formációkat, ha nem is tetszett amit játszanak, a hangszerelésért, hozzáértésért, zeneszeretetért nagy ötös nekik.
És hogy miért nincsenek Magyarországon ilyen formációk?

Rövid vázlat, mi kell ma egy jó zenekarhoz.
1. Tagok.
2. Jó cucc.
3. Piac.
Ha a harmadik nincs meg, baszhatjátok az egészet.
Még egy szösszenet és befejezem.
Amikor már kiokádtam magam a vendéglátótól, fejembe vettem, hogy ismét csinálok bandát. Tribute bandet nem csinálnék, oka az, bármennyire szeretek egy fajta zenét, óriási veszélyt hordoz magában a feldolgozás: a végeredmény nagy valószínűséggel sokkal gagyibb lesz, mint az eredeti. És ha gagyi, akkor nem Tribute hanem vendéglátó, és ha vendéglátó, akkor nekem nem kell. Mert ha csinálsz egy jó bandát, 1,5 óra anyag nem elég a vendéglátóhoz. Oda kell 8-10 óra anyag. Ez mondjuk egy Vegas Showband esetében irdatlan nagy meló. Nézzétek meg a honlapjukat, mennyi egy műsoruk. Osszátok szét ahányan vannak. A végeredmény kevesebb, mint egy hegedűgépes kappanhangú kiscsávó gázsija.
Szóval kellett egy saját banda, kell egy pár koncert egy évre, kell a koncerteken egy minimális gázsi, kell 2 év meló, csak olyan emberek, akikkel jól érzed magad, csak olyan ötletek, amit mi négyen szeretünk. És még le sem lehet nagyon fikázni, nem azért mert jó, hanem azért, mert saját. És ha egy szólót szarul játszunk el, akkor mindenkinek rezzenéstelen arccal azt mondjuk, ez így van. :lol:
Na befejeztem! :D

Új hozzászólás