|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Nekem a Zed gyakran clippel, pedig közel sincs maxon ahangerő. Érdekes ...
Az erősítő is menne még, a hangfalakrol nem is beszélve. Még jó, hogy a munkahelyen nem kell ennél nagyobb hangerő.
Az erősítő is menne még, a hangfalakrol nem is beszélve. Még jó, hogy a munkahelyen nem kell ennél nagyobb hangerő.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Marci,marton1974 írta:A Mackie keverőkről és falakról mi a vélemény,tapasztalat?
Nekem az is van. Egy VLZ1604, és hozzá két SRM450. Nem rossz ...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 127
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Lehet, hogy azt mondják rá, de legalább egy évtizede nem láttam olyan hangosítót a környékünkön, aki Soundcraft keverőt használ. Sőt az általam ismert zenekarok is lecserélték már régen a valamikor 10 évvel ezelőtti slágernek számító Soundcraft keverőjüket...Adames írta:A hangosítók a Soundcraftra is azt mondják, hogy jó, és nekik el is hiszem, hogy az, de nekünk nem mindenkinek már.
A komoly hangosítók itt a környéken MIDAS-t használnak, de ha valami nem, akkor az nem a mi kategóriánk...
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 18:19-kor.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Az MGP12X keverő első ránézésre nekem is nagyon színpatikus és szép keverő. Sosem értettem, hogy a Yamaha példáját a beépített kompresszorral miért nem követi a többi gyártó, pedig ez egy nagyon logikus és hasznos funkciója a Yami keverőknek. De:
Már a Yami korábbi keverőinél sem értettem, hogy azok a mélyet 80 Hz helyett miért 100 Hz-nél, és a magasat 12 kHz helyett miért 10 kHz-nél szabályozzák, a bevett szokásoktól eltérően. Ez a keverő meg amint látom 125 Hz és 8 kHz nél szabályoz, ami számomra abszolút érthetetlen. A 125 Hz a búgós mély tartomány, a 8 kHz meg igazából nem is magas, hanem közép-magas tartomány.
Nekem ez rejtély.

Már a Yami korábbi keverőinél sem értettem, hogy azok a mélyet 80 Hz helyett miért 100 Hz-nél, és a magasat 12 kHz helyett miért 10 kHz-nél szabályozzák, a bevett szokásoktól eltérően. Ez a keverő meg amint látom 125 Hz és 8 kHz nél szabályoz, ami számomra abszolút érthetetlen. A 125 Hz a búgós mély tartomány, a 8 kHz meg igazából nem is magas, hanem közép-magas tartomány.
Nekem ez rejtély.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
A 8 kHz-re egy ésszerű magyarázatot tudok, hogy az éneket ott lehet a legjobban előtértbe tolni. De ez akkor sem magas tartomány.
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Bocsi Api, de ezzel nem igazán értek egyet. Mi a logikus benne? Az az egy tekerő gomb melyik paraméterét állítja a kompresszornak? Thres hold vagy ratio, attack, release? Nekem egyáltalán nem tetszik az amit egy ilyen kompresszor csinál a hangoddal.Apelláta írta: Sosem értettem, hogy a Yamaha példáját a beépített kompresszorral miért nem követi a többi gyártó, pedig ez egy nagyon logikus és hasznos funkciója a Yami keverőknek.
Apelláta írta:Már a Yami korábbi keverőinél sem értettem, hogy azok a mélyet 80 Hz helyett miért 100 Hz-nél, és a magasat 12 kHz helyett miért 10 kHz-nél szabályozzák, a bevett szokásoktól eltérően. Ez a keverő meg amint látom 125 Hz és 8 kHz nél szabályoz, ami számomra abszolút érthetetlen. A 125 Hz a búgós mély tartomány, a 8 kHz meg igazából nem is magas, hanem közép-magas tartomány.
A 100Hz HPF szűrő az teljesen egy korrekt tartomány éneknél, sőt nem ritka a 120-150-ig történő vágás sem. Még a 8Khz-nél való szabályzás is belefér, de a 125Hz az nagyon nem jó. Biztos, hogy a mély poti ettől az értéktől dolgozik? Mert ha igen akkor az tényleg elég gázos.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Apelláta
- Adminisztrátor
Ebbe a kompresszor dologba bele sem gondoltam. Hát tényleg kérdéses, hogy mit szabályozhatunk.
Jó felbontású képen látni a 125 Hz feliratot a mély poti mellett.
A 8 kHz éneknél jó dolog, de hangszernél a szép fényt, csilingelést ezzel nem nagyon lehet szabályozni.
Titán koromban használt Vermona és Regent erősítőknél mértünk 6-8 kHz-es magas szabályzási frekiket még az iskolai mérőlaborban. Ezek magas szabályzásért felelős RLC köreit az oktatómmal (aki mellesleg a zenekarunk gitárosa is volt) mindig átalakítottuk úgy kondicserével, hogy felmenjen 12 kHz-re.
Egyik ilyen bemérés során, mikor Csabi (oktató) könyékig benne volt a szétborított erősítőbe, abban a pillanatban, mikor hozzá érintette a műszer mérőtüskéjét két mérőpontra, a füle mögött tapsoltam egy nagyot. Ijedtében akkorát esett hátra, hogy pár napig mosolyszünet volt köztünk.
Jó felbontású képen látni a 125 Hz feliratot a mély poti mellett.
A 8 kHz éneknél jó dolog, de hangszernél a szép fényt, csilingelést ezzel nem nagyon lehet szabályozni.
Titán koromban használt Vermona és Regent erősítőknél mértünk 6-8 kHz-es magas szabályzási frekiket még az iskolai mérőlaborban. Ezek magas szabályzásért felelős RLC köreit az oktatómmal (aki mellesleg a zenekarunk gitárosa is volt) mindig átalakítottuk úgy kondicserével, hogy felmenjen 12 kHz-re.
Egyik ilyen bemérés során, mikor Csabi (oktató) könyékig benne volt a szétborított erősítőbe, abban a pillanatban, mikor hozzá érintette a műszer mérőtüskéjét két mérőpontra, a füle mögött tapsoltam egy nagyot. Ijedtében akkorát esett hátra, hogy pár napig mosolyszünet volt köztünk.