Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25132Hozzászólás Asterix
2014.06.07. 15:14

---Qgli--- írta:sajnos ma már az embereket nem érdekli a szépen fűzött Em75b után a A9b5#...
Annak is meg van a maga helye. Csak nem egy bál, vagy lakodalom keretei között. Az embereket nem az érdekli, hogy aki előttük áll mekkora felszereléssel és mekkora tudással rendelkezik. A kutyát nem érdekli, hogy "kimondhatatlan" akkordok lefogása közben görcsbe álla keze, vagy lazán fűzi egyiket a másikhoz.
Nem. Egy érdekli csupán: tudott engem szórakoztatni az, aki a színpadon állt, vagy nem??? Ha tudott, akkor lehetett Casio hangszere és a hangnemet sem tudta, hogy miben játszik, akkor is jó volt. Ha nem tudott szórakoztatni, akkor lehetett előtte Pa3x + Audya és foghatta a 13-as akkordokat az akkor is "szar" volt. Pusztán ennyi a történet és nem több. El kell menni egy Jazz club-ba játszani és akkor ott értékelni fogják a tudást, a megszólalást. Annak a rétegnek az kell. De akinek a többségünk játszik, annak nem... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 25133Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.07. 15:21

---Qgli--- írta:A kávéházas bárzongorázás az már téma
Ez lemaradt az idézetedből!
Egyébként ugyanazt írtam mint Te, csak én nem -jazz club-ot , hanem kávéházat írtam.
Asterix írta:Bár szerintem az idei év az utolsó 3-4 évet torony magasan veri a fellépések számát illetően...
Ez nekem is így van, de nagyon sok ember már csak nevet az egyszemélyes zenekarokon...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 25134Hozzászólás Asterix
2014.06.07. 15:24

Lehet nevetni az egyszemélyes zenekarokon nyugodtan. Tegyen össze 400e forintot és az Asterix Live Music Band is játszik neki 3 x 45 percet.
Ameddig nincs annyi pénze, addig érje be az egyszemélyes zenekarral. Erről ennyi a véleményem.... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 25135Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.07. 15:31

Hát igen. A vevőnek csak erre van pénze, de aki egy kicsit tehetősebb vendég egy buliban - van ilyen bőven - az csak nevet rajta.
Vannak aki értékelik és tetszik is nekik, de egyre több van, aki nem értékeli. Hiába, akik a Való Világ-on nőttek fel, meg akik az Éjjel-Nappal Budapesten élnek, azokból sajnos egyre több van.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25136Hozzászólás Attila
2014.06.07. 16:45

Qgli, általában negatív benyomást hagy a hozzászólásod, most viszont kell támogassalak :) Igazat szólsz ! Ennyi szecska, értéktelen, kopogást, zajt,........ahogy mondta egy betelefonáló: "diundissu zenét" amennyit benyomnak TV, rádión keresztül, az förtelmes. Hányingerem van tőle, pedig nekem nagyon ritkán van :P Nem vagyok utálós, a zenét is szeretem, (imádom) viszont a mocskot, amit sokszor hallani, azt egyáltalán nem :diablo:
És szomorú, hogy ezt eszi a nép, ezt várják nagyon sok helyen, sok buliban. Hiába játszol egy szép régi magyar nótát, egy angol keringőt, egy argentin tangót vagy akár mit, csak bámulnak ki a fejükből, mint borjú az új kapun és kommentálnak, kritizálnak. Miért ? Mert hiányzik a zenei kultúra, nevelés. Nem tudnak táncolni ! Aztán ha megy egy "jó kis diundissu zene", arra lehet lötyögni, mint f"sz a lakodalomban. Ez van sajnos. :cry:
Persze, lehet mondani erre, hogy ha nem tetszik, ne csináld !
- ez is egy megoldás, de nem ez lenne az igazi
Nekünk alkalmazkodni kell, mert a zenész elsősorban a vendégért van ott, és kompromisszumot kell kötni nagyon sokszor. A szomorú, hogy kicsike az a réteg aki elvárja és meg is becsüli (meg is fizeti) a minőséget.

Atti

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25165Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.09. 14:59

Szívemből szóltok a mai zenei stílussal kapcsolatban... :777

A hétvégén Budapesten zenéltünk, és én mindig azt hallom, hogy mekkora kultúra van a fővárosban. Hát ezt sajnos csáfolnom kell. Egy első osztályú étteremben voltunk, és nem egy nagy társaság. Nem indult rosszúl, a hangfalak is jól szóltak, minden rendben volt. Még a menyasszonytáncot előre hozták. Már vége volt a táncnak és nem álltunk meg folytattuk a mulatóst. Láttam már, hogy az örömapa rendben volt már, és egyszer csak tánc közben a centrifugális erők nyertek, és becsúszott a cucc közé. Vitte a létért, meg az iPad 3-t. :cry2: levert a víz azonnal ... A lézer amiben valami zörög, az iPad tartóm eltört, hála Istennek az iPadnek semmi baja nem lett. A mai világban a tisztelet hiányzik. Nem tisztelnek minket. Azt hiszik, hogy ha kifizetnek minket akkor bármit megcsinálhatnak, meg a mikrofont is kitéphetik az énekes lány kezéből, majd ha meg odaszólok, akkor meg meg vannak sértődve.

kovimre
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Tyros 5
Adott köszönetek: : 11 alkalommal
Kapott köszönetek: : 19 alkalommal

Hozzászólás: # 25169Hozzászólás kovimre
2014.06.09. 20:20

Rolandbk5 írta:Azt hiszik, hogy ha kifizetnek minket akkor bármit megcsinálhatnak, meg a mikrofont is kitéphetik az énekes lány kezéből, majd ha meg odaszólok, akkor meg meg vannak sértődve.
Ezt sajnos már én is tapasztaltam. De addig nincs baj, amíg valami komolyabb kárt nem okoznak. Jártam már úgy, hogy a vendég nagyobb kárt okozott a cuccomban, mint amit aznap kerestem. Sajnos ezt csak buli végén, pakolás közben vettem észre. Erre a tulaj egy egyszerű "a fenébe" kifejezéssel és bamba tekintettel el is intézte. :evil:

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25170Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.09. 20:28

Ugye mennyire rossz érzés?
És itt megjegyezném, hogy ezeknek kell a Nexo cucc? Hogy jól összetörjék. Hát igen ...

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 25171Hozzászólás Zeneboy
2014.06.09. 21:20

Utolsó beírásom ezzel kapcsolatosan...

Bazsi!Roland Bk és aki még mindig nem érti!
Addig ne mondjuk már rá valamire jól szól, amíg nincs mellette más! Marci ezzel csak azt mondta azok a cuccok prémium kategóriák általában már nehéz belekötni! ! Senki sem mondta,hogy szar ember aki nem azt használ, meg csóró meg igénytelen...
Én is vennék de ilyen helyekre ez is sok!

De könyörgöm, ne mondjuk már 1-2 100eft-os motyókra, hogy az jól szól! Persze ott és akkor megszólalunk vele, de a jótól nagyon messze vagyunk.. Remélem tényleg átmegy végre a lényeg!
Balázs!
Én úgy fogalmazok, a méretéhez képest jól szólt! De ha melléteszel mást más az íze az egésznek! Én ilyen "Sztárocskákkal" nem foglalkozok! Ma megélhetési zenészek ezek! Ha egy Takács Tamás is ilyen Nóta Tv-s műsorban tolja..szerinted..? CD- szerzői jogokból nem élnek meg, vagy nem elég nekik... Csak a lóvét nézik, persze különféle Roadokat kérnek, de az igény és a Mo.-i valóság nem azonos...
Mindenki úgy jellemzi a cuccát ahogy akarja! Mióta volt lehetőségem az évek során sok cuccot hallani, a sajátomra csak annyit mondhatok megszólal! De a jótól... Ennek függvényében lehet valami jó, hisz jó áron kapod/ lásd Roland Bk../ vagy mindennel összhangba van, kis méret, vagy nagy teljesítmény stb..
Nem lehúzni szeretném, a cuccodat, és nem is konkrét cuccra írtam itt senkinek! Ez tőlem végképp távol álljon, mármint a megbántás! Pontosan példaként említettem csak a régi privát leveleinket, hogy már mikor mondtam, hogy csak nyerhetsz, a legkisebb ráfordítással ha külön vég és crosszal hajtod meg! Egy gyengébb ládákba is több "életet" lehet vinni! Mondhatnám úgy, jobban elrejthetőek a hibái /Lyukak/
Majd eszedbe jut pár év múlva ha lesz lehetőséged lecserélni csak az egyik komponenst /lásd Castone végfok/ egy komolyabbra, hogy csak egy olyan minőségi cserével olyan érzésed van mintha új hangfalakat is vettél volna! Ha nem meséltem volna én saját példámon így jártam mikor volt Cpa 600-as végfokom és vettem egy digitálisat a Yamaha Club iV 115 ládákhoz! Amit írok még egyszer hangsúlyozom nem rosszindulat, hanem sajnos saját bőrömön tapasztaltam! Akkoriban még megetetett a kereskedő a caston véggel, pedig már akkor is volt más lehetőség...

Zongorista Józsinak is van értelme elgondolkodni az írásán! A jót 1x kell megvenned! Én már sokszor leírtam, amikor beruházok, mindig a megtérülését nézem! Na az utóbbi 2,5 évben csak fényt vettem... Hangszer 2 éves múlt, Trevis 3 , beta 58 több mint 10éves, Keverőm 6 éves, Energy kontroll is vagy 4... stb. A megtérülés-mikorra zenélem ki-fontos szempont az ár, és itt mindig úgy vettem mindent, hogy mennyi lesz kb. ha eladom... Csak és kizárólag így cseréltem és vettem a cuccokat!

Roland Bk! Nekem nem etalon! De ahogy összejött árban, amióta teszi a dolgát, ennyire kicsi könnyű és kompact cuccot, ami megfelelő RMS-el és még viszonylag befogadható hangminőséggel szólal meg...Nem találtam jobbat! Vagyis de csak az árban több jóval több, amiért nem érdemes-számomra- annyit adni! Ezért van az, hogy lehet először nem lesz 5 éves terve...inkább mellé veszem a 12"-est ebből ha nagy helyre kell menni! De ez nem most lesz...
Frekvencia.. Ha már hasonlítottál össze hangfalat azonos körülményekkel azonos jelről stb.. akkor igen is hallani a különbségeket és pl. melyik láda meddig tud dolgozni! Így volt ez mikor a QSC Ksub Trevis Ta 12 és KV2 szbját is megnéztük! Itt jön a megint csak említett eon G2 is..39Hz-et ha pislogja is felülről, csak min. -10 dB-es hangerőnél..utána szűkül! Ha egy subnál hallani akkor annál is...

A mikrofon rossz példa, mert utána jóval gerjedékenyebb frekik vannak, ezért sincs annyira szükség rá...;-)

Nem acsarkodást akarok, de tényleg legyünk már picit objektívebbek mikor véleményezünk valamit! Nem kell szarnak elhordani, de legyünk tisztába, hogy messze vannak ezek a cuccok a jó minőségtől!
Részemről ennyi... :777
Ahogy Drága Picó mondaná:
Pacsi!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25172Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.10. 05:38

Zeneboy, teljesen igazad van. Nem leszólni, és nem vagyok én sem elszállva a cuccomtól. például a Hk-t hallva, igen elgondolkoztató a különbség a Hk javára. Ha egy picivel izmosabb lett volna, most Hk-m van. De sajnos a Smart az tényleg nem ekkora dolgokhoz való. Hallom én is a különbséget. Malkonak igaza van abban, hogy ezeknél a cuccoknál van sokkal jobb, de ezt most nem értettem, hogy miként kerültek szóba azok, amik számunkra egyenlőre felesleges. Senki nem állítja, hogy azok nem jó, de azt állítják, hogy amiket mi használunk azok rosszak.
Azt is osztom, hogy mindig a jobbra törekedés. Ezt csináltam én is évekig, nálam egy hangszer kb. 3 évet húzott vagyis annyit amíg meg nem érkezett az újabb változata. Több millióm volt benne. Ahogy mondod crossover, térhatás növelő proci, 3 végfok, két keverő. Az ének teljesen külön rendszeren. Mostanság a kicsi kompakt dolgok érdekelnek.

És sem szeretném a vitát tovább gerjeszteni, jó zenélést .... :777

Új hozzászólás