Utolsó beírásom ezzel kapcsolatosan...
Bazsi!Roland Bk és aki még mindig nem érti!
Addig ne mondjuk már rá valamire jól szól, amíg nincs mellette más! Marci ezzel csak azt mondta azok a cuccok prémium kategóriák általában már nehéz belekötni! ! Senki sem mondta,hogy szar ember aki nem azt használ, meg csóró meg igénytelen...
Én is vennék de ilyen helyekre ez is sok!
De könyörgöm, ne mondjuk már 1-2 100eft-os motyókra, hogy az jól szól! Persze ott és akkor megszólalunk vele, de a jótól nagyon messze vagyunk.. Remélem tényleg átmegy végre a lényeg!
Balázs!
Én úgy fogalmazok, a méretéhez képest jól szólt! De ha melléteszel mást más az íze az egésznek! Én ilyen "Sztárocskákkal" nem foglalkozok! Ma megélhetési zenészek ezek! Ha egy Takács Tamás is ilyen Nóta Tv-s műsorban tolja..szerinted..? CD- szerzői jogokból nem élnek meg, vagy nem elég nekik... Csak a lóvét nézik, persze különféle Roadokat kérnek, de az igény és a Mo.-i valóság nem azonos...
Mindenki úgy jellemzi a cuccát ahogy akarja! Mióta volt lehetőségem az évek során sok cuccot hallani, a sajátomra csak annyit mondhatok megszólal! De a jótól... Ennek függvényében lehet valami jó, hisz jó áron kapod/ lásd Roland Bk../ vagy mindennel összhangba van, kis méret, vagy nagy teljesítmény stb..
Nem lehúzni szeretném, a cuccodat, és nem is konkrét cuccra írtam itt senkinek! Ez tőlem végképp távol álljon, mármint a megbántás! Pontosan példaként említettem csak a régi privát leveleinket, hogy már mikor mondtam, hogy csak nyerhetsz, a legkisebb ráfordítással ha külön vég és crosszal hajtod meg! Egy gyengébb ládákba is több "életet" lehet vinni! Mondhatnám úgy, jobban elrejthetőek a hibái /Lyukak/
Majd eszedbe jut pár év múlva ha lesz lehetőséged lecserélni csak az egyik komponenst /lásd Castone végfok/ egy komolyabbra, hogy csak egy olyan minőségi cserével olyan érzésed van mintha új hangfalakat is vettél volna! Ha nem meséltem volna én saját példámon így jártam mikor volt Cpa 600-as végfokom és vettem egy digitálisat a Yamaha Club iV 115 ládákhoz! Amit írok még egyszer hangsúlyozom nem rosszindulat, hanem sajnos saját bőrömön tapasztaltam! Akkoriban még megetetett a kereskedő a caston véggel, pedig már akkor is volt más lehetőség...
Zongorista Józsinak is van értelme elgondolkodni az írásán! A jót 1x kell megvenned! Én már sokszor leírtam, amikor beruházok, mindig a megtérülését nézem! Na az utóbbi 2,5 évben csak fényt vettem... Hangszer 2 éves múlt, Trevis 3 , beta 58 több mint 10éves, Keverőm 6 éves, Energy kontroll is vagy 4... stb. A megtérülés-mikorra zenélem ki-fontos szempont az ár, és itt mindig úgy vettem mindent, hogy mennyi lesz kb. ha eladom... Csak és kizárólag így cseréltem és vettem a cuccokat!
Roland Bk! Nekem nem etalon! De ahogy összejött árban, amióta teszi a dolgát, ennyire kicsi könnyű és kompact cuccot, ami megfelelő RMS-el és még viszonylag befogadható hangminőséggel szólal meg...Nem találtam jobbat! Vagyis de csak az árban több jóval több, amiért nem érdemes-számomra- annyit adni! Ezért van az, hogy lehet először nem lesz 5 éves terve...inkább mellé veszem a 12"-est ebből ha nagy helyre kell menni! De ez nem most lesz...
Frekvencia.. Ha már hasonlítottál össze hangfalat azonos körülményekkel azonos jelről stb.. akkor igen is hallani a különbségeket és pl. melyik láda meddig tud dolgozni! Így volt ez mikor a QSC Ksub Trevis Ta 12 és KV2 szbját is megnéztük! Itt jön a megint csak említett eon G2 is..39Hz-et ha pislogja is felülről, csak min. -10 dB-es hangerőnél..utána szűkül! Ha egy subnál hallani akkor annál is...
A mikrofon rossz példa, mert utána jóval gerjedékenyebb frekik vannak, ezért sincs annyira szükség rá...
Nem acsarkodást akarok, de tényleg legyünk már picit objektívebbek mikor véleményezünk valamit! Nem kell szarnak elhordani, de legyünk tisztába, hogy messze vannak ezek a cuccok a jó minőségtől!
Részemről ennyi...
Ahogy Drága Picó mondaná:
Pacsi!