|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
pap66
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 62
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Szia Tomi !
Már az új géppel voltál muzsikálni? Érdekelne hogyan viselkedik a "tömegben"?
P.
Már az új géppel voltál muzsikálni? Érdekelne hogyan viselkedik a "tömegben"?
P.
- Stewee
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Nord Stage EX88,Ketron SD5,Korg Trinity Plus
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
Gratulálok skacok az új SD7-es hangszerekhez!
Mi leszünk az SD7 országa?:)
Mi leszünk az SD7 országa?:)
-
atilamak
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: ketron midjay pro
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 20 alkalommal
Először is üdvözlök mindenkit a fórumon,és szeretném kifejezni a tapasztalataimat pár dologgal kapcsolatban..Sajnos csalódott vagyok a midj pro-val kapcsolatban hisz akármit csináltam vele akárhogy állítottam nem tudtam kihozni belőle azt amit szerettem volna,és ezért is vannak előitéleteim az sd7-el kapcsolatban hisz nagyon hasonló a hangszīnbankjuk,dobjaik stb..Túl ki van minden vasalva dinamika hiány,hifis hangzás a dobokat nem lehet kellőképpen editálni,tehát egy jó élő muzsikát nem lehet vele produkálni,max egy one man band éttermi zene amire javasolni tudnám,javítson ki valaki ha másképp gondolja hisz én is egy potenciális vevő lennék egy sd7-re..Már jópárszor összehasonlítottam az sd1 plus-t és a midjprot(midkettő tulajdonosa vagyok)és nem akarom elhinni hogy egy régi hangszer megeszi reggelire az új tehnológiát,kivéve pár hangszínt ami nem mérvadó ennyi idő távlatában..Tudna nekem erre valaki magyarázatot adni?Hozzá kell tennem hogy a 30 év távlatában amióta zenélek sok felsőkategóriás hangszerem volt(Yamaha,Korg,Roland)a fülembe van a hangzásuk,de számomra a Ketron a végső állomás..
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen Tomi egy felől ez lehet jó is, de lehet rossz is, ha ennyire különlegességnek számít.
Én voltam a különlegességek poklában, és mondhatni semmi jó nem származott abból, hogy nekem különleges eszközöm volt.
Én is Ketronos vagyok, és remélem leszek is egy darabig, de szerintem nem a különlegességben van itt az, hogy nem merik megvenni, hanem mert még sokkal több a negatív vélemény mint a pozitív. Abból kevesebb van még. Itt az én példám is, hogy a Midjay-t sokan próbálták, és nem soknak tetszett. Nekem még rendben van, tudom használni arra amire szeretné.
Az SD7-ről halli olyanokat, hogy a JukeBox funkció - bár én nem ismerem, csak hallásból - ami nem rossz dolog, még nem működik megbízhatóan.
De rajtatok múlik, hogy mennyire informáltok minket és mennyire elfogulatlan beszámolókat írtok le róla. Ebbe a rossz is legyen benne, ne csak a hú de jó hangszer.
Zotti
Én voltam a különlegességek poklában, és mondhatni semmi jó nem származott abból, hogy nekem különleges eszközöm volt.
Én is Ketronos vagyok, és remélem leszek is egy darabig, de szerintem nem a különlegességben van itt az, hogy nem merik megvenni, hanem mert még sokkal több a negatív vélemény mint a pozitív. Abból kevesebb van még. Itt az én példám is, hogy a Midjay-t sokan próbálták, és nem soknak tetszett. Nekem még rendben van, tudom használni arra amire szeretné.
Az SD7-ről halli olyanokat, hogy a JukeBox funkció - bár én nem ismerem, csak hallásból - ami nem rossz dolog, még nem működik megbízhatóan.
De rajtatok múlik, hogy mennyire informáltok minket és mennyire elfogulatlan beszámolókat írtok le róla. Ebbe a rossz is legyen benne, ne csak a hú de jó hangszer.
Zotti
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Azt hiszem elég elfogulatlan többoldalas beszámolót írtam az SD7 kapcsán a Ketron haszbálhatóság topicban. topic509.htmlRolandbk5 írta: De rajtatok múlik, hogy mennyire informáltok minket és mennyire elfogulatlan beszámolókat írtok le róla. Ebbe a rossz is legyen benne, ne csak a hú de jó hangszer
Abban van meleg és hideg egyaránt.
Én nem rejtem véka alá, ha egy funkció gatya a hangszeremben. Magamat minek csapjam be?
Mára felhasználás tekintetében a jukebox időnként előbukkanó bugján kívül nem tudok olyan problémáról, amely nehézséget okozna nekem színpadi felhasználásban.
Ha lesz, úgy is le fogom írni, arra mérget vehetsz.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Bizonyára nem playert kellene használnod, ha élő muzsikára keresel hangszert. Sd1 plust használok én is az SD7 mellett, de számomra egy csoda volt az SD7 az első bekapcsoláskor és az is maradt. Tökéletes hangja van. Iszonyatosan vastag, dögös, erőteljes és dinamikus.atilamak írta:.Sajnos csalódott vagyok a midj pro-val kapcsolatban hisz akármit csináltam vele akárhogy állítottam nem tudtam kihozni belőle azt amit szerettem volna,és ezért is vannak előitéleteim az sd7-el kapcsolatban hisz nagyon hasonló a hangszīnbankjuk,dobjaik stb..
Könnyen meglehet, hogy valóban mást szeretnél hallani. De ez nem a hangszer hibája, úgy lehet, ahogy Tomi is írja, más hang van benned.
Milyen zenére, és körülmények közé keresel hangszert? Ez fontosabb kérdés mint gondolnád.atilamak írta:Túl ki van minden vasalva dinamika hiány,hifis hangzás a dobokat nem lehet kellőképpen editálni,tehát egy jó élő muzsikát nem lehet vele produkálni,max egy one man band éttermi zene amire javasolni tudnám...
Ez a hifis hangzás nem helytálló, sőt. Nem is értem, honnan veszed? Él és lüktet az egész hangszer (SD7).
Az SD1 plus nem vall szégyent az SD7 mellett sem. Ennek az egyik oka az elektronika komponenseiben, azok minőségében, másik oka a hangkeltés metódusában keresendő. Az SD1plus-ban a lehető legdrágább DAC-ek és legjobb minőségű erősítő elemek vannak. Még jó hogy jól szól.atilamak írta:Már jópárszor összehasonlítottam az sd1 plus-t és a midjprot(midkettő tulajdonosa vagyok)és nem akarom elhinni hogy egy régi hangszer megeszi reggelire az új tehnológiát,kivéve pár hangszínt ami nem mérvadó ennyi idő távlatában..Tudna nekem erre valaki magyarázatot adni?
Én nem ismerem a midjay pro-t, nem is hallottam élőben soha, a demó netes mp3 és egyéb források, pedig nem adják vissza a hangját, így nincs összehasonlítási alapom annak és az SD7 hangjának eltéréseit, vagy hasonlóságait illetően.
Azt azonban elképzelhetőnek tartom, hogy neked egyáltalán nem tetszene az sd7. Használd az SD1 plust. Ha valamit szeretsz, és az a hang jön be, miért váltanál?
A midjay pro-t, meg cseréld le egy midjay plus-ra, közelebb áll hangban az SD1 plus-hoz és a tartalékod is megoldott, no meg pénzed is marad, már ha az számít.
Buba
-
atilamak
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: ketron midjay pro
- Adott köszönetek: : 10 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 20 alkalommal
Lehet hogy nem jól fogalmaztam a hifis hangzással a midjprot illetőleg inkább úgy fejezném ki magam hogy valami hiányzik de nem tudok rájönni hogy mi,viszont ilyen érzetem nincs az sd1 plusnál ott minden a helyén van akár egyedül akár zenekarral zenélek nem veszik el olvad be az arranger nagyobb bulikban sem..Hozzá kell tennem hogy elég sok vegyes zenélésem van tehát ezalatt azt ėrtelmezem hogy itt Vajdaságban több nemzet zenéjét játszom,és nem egyformãk a temperamentusok,pl kísérek szerb harmonikásokat,játszom horvát tamburãsokkal stb..Ezért is van hogy nagyon nehéz beállitanom a hangszert az igényeimnek megfelelően,és általában stilussokkal játszom vagy kézi kísérettel..A közeljövőben talãlok rá alkalmat hogy ėlőben kiprõbáljam az sd7-est habár itt nálunk nincs ketron képviselet,na majd valahogy föltalálom magam..
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 168
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
SD7 segitség kellene!
A kész beállitott stilust be akarom másolni a regisztrácioba, ahol már van egy stilus. Save, de felülirja a regisztrácioban már bent levő stilust! Nem ajánl fel elnevezési lehetőséget. Pumi!
A kész beállitott stilust be akarom másolni a regisztrácioba, ahol már van egy stilus. Save, de felülirja a regisztrácioban már bent levő stilust! Nem ajánl fel elnevezési lehetőséget. Pumi!
- Pumika
- VIP
Megvan rájóttem. Jobb ez mint ha olvasná az ember a gépkönyvet, igy mindig rájövök valamire.
- Pumika
- VIP
Én nem a midi résszel kezdtem, ma kezdtem el a Regisztrácios bankot feltölteni a userbe kiválogatott stilusokkal, mellé a jobbkéz hangszinek, a lower kész. Szombaton debütál élőben, de azért az SD5 is ott lesz. Rengeteg beállitást megcsináltam, a patterneket simán atkonvertálta, igaz nem úgy szól mint az SD5 ben, mert más a dob szett, a hangszerek máshogyan szólnak. A billentyűzete kifejezetten jobb mint az SD5 nek, és jól el lehet igazodni navigálni az érintőképernyőn. A nagy igazság- a puding próbája az evés. Rájöttem sok mindenre, és nem bonyolult. Szerintem az Audya bonyolultabb, nekem legalább is ügy tűnik, igaz kevesebbet ültem az alőtt. Pumi.