Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 25061Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 17:58

malko írta:Honnan tudod, hogy az a jó?
És Te honnan tudod, hogy az a jó, amit te hallgatsz?
Azért jó, mert neked tetszik?
Vagy azért jó, mert drága?
Vagy azért, mert ráírták a gyárban, hogy: "EZ JÓL SZÓL"

Rolandbk5
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 127
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25062Hozzászólás Rolandbk5
2014.06.05. 18:16

Malko az otthoni cuccom amin visszahallgatom az elkészített, kevert dalokat az egy KRK Rokit cucc. Fadobozos ... És kimerem jelenteni, hogy ami azon rendben van, az a Mackie-n is jól megtud szólalni.
Mi a jó ? Mi az etalon? Próbáltam rávilágítani, hogy ha a Szolnoki Péter nem hisztizik, hogy az ő remek hangja csak Nexo cuccon képes megszólalni, addig nem biztos, hogy az a fontos. Erre is szerettem volna utalni.
Petrof vs Steinway? Aki tud annak a Petrof is megszólal, aki pedig nem tud, annak meg a Steiway sem fog jól szólni.
Miért érdekes a felső kategória? Én nem gondolom azt, hogy amivel mi foglalkozunk egy jó néhányan, arra muszáj lenne Nexo. Biztos, hogy ettől több munkám lenne? Mert akkor, ha ezt bárki garantálja, akkor azonnal vásárolok Nexo-t. De ez nem így, hanem úgy, ahogy Adames megfogalmazta. Lehet neked felső kategóriás eszközöd, ha nem vagy szórakoztató. Valaki magyarázza el, hogy miért fontos az ár? Miért gondoljuk, hogy az jó? Lehet némi garancia az ár, de itt egy más szempont is fontos. Tudod annyi pénzből, amennyibe ezek a felső kategóriás cuccok kerülnek, abból olyan elfogadható cuccot lehet összerakni, amivel nem szégyenkezel, de még egy autó is belefér, amivel egyik esküvőből a másikba tudsz menni, a felszereléseddel. És így van ahogy mondod, ha valakinek töri a hallását az általunk felsorolt hangfalak bármelyike, annak nyitva van a világ, viszont az nyissa ki a pénztárcáját. A munkán miatt sokat járok Németországba, és ott a zenészek találkoznak, beszélgetnek, egymás cuccait kipróbálják, anyagokat cserélnek, és eltudják fogadni a mások véleményét. Dicséretes tulajdonság. :D

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 25064Hozzászólás malko
2014.06.05. 18:38

---Qgli--- írta: És Te honnan tudod, hogy az a jó, amit te hallgatsz?
Azért jó, mert neked tetszik?
Az enyém sem jó amit hallgatok, ezt próbálom elmondani egész nap. A jó az nem itt kezdődik ha nem voltam eddig világos.
És még mielőtt megint nekem esel miért nem olvasol utána ezeknek a dolgoknak, hogy kik használják esetleg és, talán a több 100ezer ember talán megtud majd győzni, hogy az a jó. De az is lehet, hogy ők sem. Most már kívánom Gabi, hogy legyen benne részed egyszer és akkor majd megértesz, hogy amin mi játszunk az csak egy közép szint ami nekünk elég csak messze áll a jóhoz.
Rolandbk5 írta: Miért érdekes a felső kategória? Én nem gondolom azt, hogy amivel mi foglalkozunk egy jó néhányan, arra muszáj lenne
Senki nem mondta, hogy ez kell nekünk, teljesen elmentünk a témától. Nekünk bőven az is elég ami van. Csak utálom ha valaki fényezz egy 200 ezer forintos hangfalat, hogy az milyen jó minőségben szól. Ennyi a történet lényege és kész. Erre reagáltam a felső kategóriás témával de csak nem voltam elég érthető. Vegyen mindenki azt amit akar játsszon villanycsengőn vagy mit tom én. És éljen a turbo sound.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 25065Hozzászólás beejaybudai
2014.06.05. 18:57

A Turbo Sound-nak is van olcsó, műanyag hangfala...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 25066Hozzászólás ---Qgli---
2014.06.05. 19:01

malko írta:talán a több 100ezer ember talán megtud majd győzni, hogy az a jó.
Engem nem kell meggyőzni! Van nekem is fülem!
Ha nekem több száz ember azt mondja, hogy a QSC az jó, nekem akkor sem tetszik! Nekem az nem jó!
Erről beszélek! Te sem érted, hogy mit akarok!

malko
VIP

Hozzászólás: # 25067Hozzászólás malko
2014.06.05. 19:04

Megint a középkategória. Itt be is fejeztem.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 177
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 25073Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 21:24

Malko, ami a fülemnek tetszik, az nekem jó. Lehet 100 000-es, 1 000 000, 1 00 000 000 vagy 10 000 000 000 000 000 000 forintos cucc! Mi alapján mondod te azt hogy nem jó, ha nem hallottad? Mert elképzeled hogy milyen lehet, hogyan szólhat? Mert csak 1-2 százezres kategória? Mert nem Te mondod azt hogy az jó? Mi a jó? Miért jó? Hol van az a határ amitől valami jó a te elképzelésed szerint, a Te fülednek jó? Lefordítom "autó nyelvre". Nekem van egy Suzuki Swift-em. 13 éves, 993 ccm-es. Ez az autó szerinted jó? Szerintem qrva jó. Elmondom miért jó. Könnyű, kevés rá a súlyadó. Keveset fogyaszt. Üzembiztos, megbízható. Olcsó hozzá az alkatrész, ha kell egyáltalán... Könnyű vezetni. Igénytelen, könnyű a karbantartása. Unokatesómnak volt egy Volvo S80, fullextrás. Nagy, tágas, kényelmes, automata váltós, csendes járású, biztonságos, szép, gyors, és még sorolhatnám a jó tulajdonságait. 8 millió körül vette használtan. Ez szerinted jó autó? Az én Suzukim még mindig elvitt mindenhová ahová menni akartam Erdélytől Stájerországig, Felvidéktől Csehországig nem tudom hányszor, és biztonságban haza is hozott. Jó akkor ez az autó, vagy nem jó? Nem jó, mert hangosabb mint a Volvo, vagy mert kisebb mint a Volvo, vagy nem olyan gyors mint a Volvo, vagy mert jobban ráz a Volvonál? Sógoroméknak volt egy mások által agyondicsért Peugeot 307-es, 2 hét alatt 3-szor jött érte a trailer. Jó ez az autó szerinted? Volvos unokatesóm vett egy Fullos Nissan Navarát. 5000 kilométer volt benne mikor hazafelé menet cserben hagyta az autópályán. Ez jó autó volt szerinted? Jó, mert nagy, tágas, tele extrákkal, kényelmes, drága -biztos jó. Érted mit akarok mondani? Ki dönti el valamiről hogy jó-e vagy sem? A volvo mellett jó a suzuki? Dehogy jó a Volvo, hiszen olyan autó is van hogy Rolls Royce... :cry2: :dash2: :xx: :PPP Mi a jó, miért jó? Jó a drága meg szar az ami óccsó?!?!?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 25074Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 21:33

malko írta:
B.Bazsi írta: Hát, pedig nekem-nekünk jó, hiszed vagy sem. Még a közönségből se mondta senki aki hallotta hogy nem jó. Nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok...
Mikor mondtam én olyat, hogy a te hangfalad nem jó neked? Azt használsz amit csak akarsz én felőlem. De nem kell azt állítani akkor sem, hogy jó minőségben szól. Honnan tudod, hogy az a jó? Mert neked tetszik meg Józsi bácsinak, attól még az nem biztos, hogy az a jó.Elfogadható nekem tetszik és kész. Én itt felső kategóriáról beszéltem nem a középszintről. De egyszerű a dolog. Aki teheti kösse rá a hangszerét egy komoly stúdió hangfalra hallgassa egy pár órán keresztül, utána saját cucc, aztán beszélgethetünk a hang minőségéről.
Miért akarod nekem megmagyarázni azt, hogy ami nekem jó, az valójában nem jó? Azért mert neked nem jó? Ki dönti el valamiről hogy jó-e vagy sem? Aki használja, vagy aki hallja, vagy kicsoda? Nem vagyunk egyformák, nem egyforma az ízlésünk, miért mondod azt hogy nem jó arra, ami nekem jó?? Mi alapján?

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 25075Hozzászólás B.Bazsi
2014.06.05. 21:45

almatom írta: -Nyilván mindenki tudta, hogy mire játszik, amikor nem a Forintos hitelt választották. Sajnos most nekik balul jött ki de benne volt a pakliban, ráadásul úgy volt benne, hogy ezt el is mondták nekik anno.
Szóval akkor ez a felháborodás jogos az így eladósodottaktól vagy sem???
Mikor édesanyám bement a bankba hogy átváltja forint alapúra mert már nem tudta fizetni olyan mértékben megemelkedett a CHF hitele, természetesen elmagyarázták neki hogy ez miért jogos meg törvényes hogy a 76 000-ből 110 000 lett, aztán futamidő hosszabbítás után visszacsökkent ugyan 80 000-re, de pár hónap után megint 110 000 lett, és elmagyarázták hogy ez miért is törvényes meg jogos, nekiszegezték a kérdést hogy: de miért akarja mindenképp átváltani, mi lesz ha rövidesen változik az árfolyam és csökken a törlesztőrészlet? Erre ezt mondta: Kedves hölgyem! Árulja már el nekem hogy hányszor csökkent az árfolyam, hányszor kellett volna kevesebbet fizetnem, és ennek ellenére miért csak fölfelé emelkedett a törlesztőrészlet?!?!?!?! Vissza tudja nézni az árfolyammozgásokat, számos alkalommal lett kedvezőbb a CHF-HUF árfolyam, de a törlesztőrészlet mindig csak fölfelé emelkedett, ez hogy a büdös francba van????

Jogos a felháborodás, vagy sem...?

malko
VIP

Hozzászólás: # 25079Hozzászólás malko
2014.06.06. 07:50

B.Bazsi írta:Lefordítom "autó nyelvre". Nekem van egy Suzuki Swift-em. 13 éves, 993 ccm-es. Ez az autó szerinted jó? Szerintem qrva jó. Elmondom miért jó. Könnyű, kevés rá a súlyadó. Keveset fogyaszt. Üzembiztos, megbízható. Olcsó hozzá az alkatrész, ha kell egyáltalán... Könnyű vezetni. Igénytelen, könnyű a karbantartása. Jó a drága meg szar az ami óccsó?!?!?

Csak nem megy ez dolog. Mi a felső határ egy kocsinál? Van? Gyorsulás, sebesség,? Nincs!!!!A határ a csillagos ég.
Hangfal van határ? Jelenleg még van mert 20Hz-20Khz amit hallunk és ezt a sávot próbálják egyes hangfal gyártók minél jobban egyenletesebben lefedni. A te kocsid persze, hogy jó amire neked kell. De én szeretnék 200Km/h órával és legalább 10 óráig egyfolytában menni vele. Tudni fogja?Nem hiszem. Jó lenne ha tudná de nem ilyen célra tervezték. És ez van a hangfalaknál is. A tied jó neked használd sok bulit hozzá és örülök, hogy tetszik. De én mindig csak a hang minőségéről beszéltem és nem arról, hogy kinek mi jó. Jó szól a hangfalunk amire mi használjuk, de még sem fogadnák el egy komolyabb fellépésen mert nem felel meg az elvárásoknak. A kocsid megfelelne egy miniszterelnöki kocsinak pl? Pedig mindent tud amit egy kocsinak kell.? És most nehogy azt mondd mert olcsó minden hozzá azért nem kell nekik. És még most is azt mondom, hogy a mi hangfalunk messze áll frekvencia tartomány lefedésben és egyenletességben egy felső kategóriás ládákhoz. Ennyi és nem több. És hangsúlyozom nem arról van szó, hogy kinek mi a jó ha nem hang minőségéről ami kijön egy hangfalból.
És ez mérhető, hallható.

Új hozzászólás