Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 24824Hozzászólás Apelláta
2014.05.29. 08:25

Már hogy ne lennének igazak ezek az adatok. Csak kb. -20 dB-es töréspontnál. Végül is nem hazudtak, mert nem írtak dB értéket. :PPP

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 24825Hozzászólás Zeneboy
2014.05.29. 11:41

605 d fotó!

Így van 12 óra állás kizárt...:) :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 24826Hozzászólás Zeneboy
2014.05.29. 11:45

SZia Malko!

Emlékszel mikor teszteltük őket egymás mellett!
A K sub is csak kis hangerőn tudta hozni fülre a kb gyári adatot! EZ min -10-15dB-n! Utána szűkül felfelé! Sőt azonos hangerőn a KV2-es megette, mert mélyebben maradt! Még a Trevis subom is mélyebben marad, viszont a k sub meg hangerőben veri meg! Ellenben buliban érdekes, hogy sokszor a K subban fogy el az erő, vagy inkább nincs annyira stabilizálva amikor szívja az áramot, mert letilt pár ms-re ha nagy hangerőn van tolva...!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 24830Hozzászólás Asterix
2014.05.29. 14:38

Zeneboy írta:Így van 12 óra állás kizárt...
Ezt kifejtenéd bővebben?

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 24832Hozzászólás Zeneboy
2014.05.29. 15:31

15 óránál van 0 dB nem 12 óránál...
13 óránál már +4 dB-vel tolsz a bemenő jelre! + ha jól emlékszem, úgy írtad keverőn már elég nagy volt a jel.. :!: :777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 24834Hozzászólás Asterix
2014.05.29. 16:04

Felesleges elmélyedni a dB-bel, mivel rossz a feliratozása a hangfalnak. Vagy legalábbis érdekes. 15 óránál van a 0 dB, a maximum hangerőn pedig a -3 dB. Ez érdekes. Egyébként igen a keverőmön nagy a kimenő jelszint. Érdekes módon az Edirolt ha közép állásba teszem a csatorna hangerőt és a kimenő hangerőt is, akkor már a sárgába villog a kijelzőm, ami +10 dB az írás szerint. A piros a +20 dB-es szint, aminek a gépkönyv szerint időnként szabad csak bevillanni. És akármennyit teszek rá, nem hallok torzítást, pedig +20 dB-nél már igen csak jelentkeznie kellene.
De egy a lényeg. A 605D-t szabadtéren sem lehet feljebb tolni FÉL hangerőnél, legalábbis ezzel az 1 Subbal és az én 2 Valkó szubommal nem. A dB 15D túlvezérlése már bejelez, amikor a 605D még sehol sincs. Majd a kakas fesztiválra megpróbálok szerezni mellé valami komolyabb mély motyót és ott kipróbálom, hogy valójában hova lehet tolni. Zárt térben ez a 13 órai beállítás az iszonyat hangos volt. Pedig ha valaki, akkor én bírom a hangerőt, de ez csak a sok részeg miatt volt elviselhető... :777

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 24837Hozzászólás Mcmiki
2014.05.29. 17:19

A 602D-nél is igy van elirva a jelzés,de én teremben még a közepsö vonalkáig sem tudtam feltekerni soha akkorát szól, szabadtéren nem probáltam,mivel nincs subom, csak zárt helyiségben használtam még eddig!

Üdv. Miki!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 24840Hozzászólás ---Qgli---
2014.05.29. 18:16

Én erre rákérdeztem Simon Bélánál. Azt mondta ez azért van, mert a bementi jelszintet feliratozták. Pontosan nem értettem, hogy miért van így, de így van. Egyébként nekem a 602D nagyjából akkor klippel, amikor a Sub15D, de ezt a hangerőt már az én fülem nem bírja.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 24849Hozzászólás Apelláta
2014.05.30. 01:05

---Qgli--- írta: Amire cserélnék, az talán a Roland V-Stand, de azt meg olyan áron adják, hogy vicc.
Qgli!

Tudok egy használt, jó állapotút, magasítóval eladót. Érdekel?

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 24850Hozzászólás Apelláta
2014.05.30. 02:52

Emberek, én tegnap úgy padlót fogtam, hogy még most is alig térek magamhoz. :o :dash:

Az egyik utcabeli csajszi miután elvált, pár hónapja összeállt egy sráccal aki ide költözött hozzá. A srác kezdettől fogva nagyon szimpatikus, közvetlen mindenkivel. Ma oda jön hozzám, és mondja, hogy úgy hallotta, hogy zenélek. Mondom, hogy igen. Mert ő is - mondja nekem. Akkor már kezdtem lankadni, hogy nem egy felkérésről lesz itt szó. Kérdi, hogy-hogy, s mint játszom. Gondoltam magamba, biztos társat keres maga mellé, ezért finoman céloztam neki, hogy már van zenekarom, de az utóbbi időben amúgy is zömében egyedül hívnak. Erre azt mondja nekem, hogy stúdiózni is szokott, meg van pár cucca, ha gondolom ugorjak át, szívesen lát. Mondom neki, hogy beállok a kocsival és átlépek. A feleségemnek is beszóltam, hogy mindjárt jövök, és már át is léptem.

Bementem a házukba, a pincéjükbe vitt le. Mikor lementem, na onnantól kezdve egyszerűen szinte elvesztettem az eszméletemet. Amit ott láttam apám, azt el nem tudtam volna képzelni! Megpróbálom röviden összefoglalni, de jövő hét keddre ismét bekéredzkedtem, és viszek magammal egy videokamerát, aztán felveszem ami ott van, mert a telefonommal sajnos nem tudtam lefényképezni, mert olyan zsúfoltan van minden, hogy egyszerűen a szűk látómezőjébe semmit nem tudtam normálisan lefotózni. Akkor kezdem:

Az egész alagsor stúdiónak van megcsinálva, a falak hangtompító szivaccsal felragasztva. Két helység hangtechnikával teletömve, és egy süket szoba. És ami hangtechnikát láttam azok a következők nagy vonalakban:
- PC: Két brutál számítógép állomás. Amihez leültünk, az egy 2x8 magos gép, a másik egy szervergép. Persze Mac-ek, VSTI-kkel felvértezve. Legalább 30 colos monitorok, digitpult, mindenféle hangzásjavító külső modulok.
- Hat keyboard: Pa3, G70, Triton Studio 88, egy Nord, ha jól emlékszem, Casio mellbillentyű és egy 88 kalapácsos master billentyű a PC-vel összekötve.
- 5-6 zömében USA Fender szólógitár a falon: Stratokaster, Telekaster stb.
- Ugyan ennyi basszus: Fender, Warwick, Ibanez
- Pár akusztikus gitár
- Harmonika, szaxofon, bőgő, elektromos bőgő, még két ceglédi kanna is volt.
- Egy Roland elektromos V-Drum, két aggyal, olyan terebélyes kiszerelésben, hogy a Roland szalonban nem tudnának egy ekkora szerkót összeállítani.
- Amitől végleg padlót fogtam, az a Tama dobfelszerelés. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ilyet még nem láttatok ti sem, de szerintem nem is található az országban sem. És ez nem túlzás. Csak pergőből volt vagy 5-6, a tamokból meg sem számoltam annyi (még ilyen bazi hosszú cső tamok is voltak), cinekből meg vagy 20 darab. És ez mind felállítva egy felszerelésként. Mikor ezt akartam lefényképezni, akkor adtam fel, és azt mondtam, hogy egy kamerával jövök le inkább, és felveszem azzal, mert a zsúfoltság miatt nem lehetett normális, képeket készíteni. Mikor poénkodni próbáltam, hogy elszomorít, hogy csak Zildian és Meinl cintányérokat látok, Paist cineket nem, oda mutatott a terem sarkában lévő kis mosogató pultra, amin ott volt egymáson vagy öt Paist cin. Azt mondta, hogy neki azok nem jönnek be, csak vannak. Hát úgy döntöttem, hogy több poénnal nem erőlködöm, mert csak beégek. És még nincs vége a leltárnak.
- Legalább négy komplett Bose felszerelésre emlékszem. Ezen kívül Peavey és Fender hangfalak mindenütt. Fender gitárkombóból is vagy 8-10. Köztük az egyik a Beatles-é volt. Nem az a fajta típus, hanem konkrétan az a darab!
- A PC-hez kötött nagy digit pulton kívül láttam egy kis Bose digit pultot is, egy Dynacord Powermate 1000-et, akkor egy másik akkora sima Dyna keverőt, meg egy kisebb Mackie-t.
- Ének és stúdió mikrofonból is egy halommal volt: Shure, Nauman, AKG, Bayerdynamic. Kaptam is egy 92 eFt-os Beyerdynamic M88TG-t kipróbálásra. Csak úgy, nem is kértem.

A srác (szégyenlem, mert a vezeték nevére nem emlékszem, csak, hogy Joci a neve) Bunyós Pityunak, Jollynak, Tesóknak, Nótár Mary és különböző TV társaságoknak csinálja a zenei alapokat, stúdió felvételeket. Vannak magának írt szerzeményei is. Régóta ebből él, meg minden héten 4-5 fellépése van. Valamikor egyedül, de zömében mostanában Bunyós Pityuval. Nem kinevetni őt, mert igen is valamit tudhat, ha idáig jutott. Játszik billentyűn, gitáron, basszuson és dobon is. Meg énekel. Egyiken sem profi, de a zenéinek nagy részét fel tudja játszani. Ha meg nem, elhív egy két vérprofi zenészt és azok feljátsszák neki.

És ez az arzenál már pár hónapja itt van a házunktól 30 méterre, csak nem láttam mikor hozták! Az agyamat eldobom. :rolf:
Mondanom sem kell, hogy az 5 perces átugrásból 3 óra lett. Az asszony már kétszer rám telefonált.
Joci megengedte, hogy jövő héten csináljak egy kis videót, mert fényképezni azt a zsúfoltság végett képtelenség. Ha össze jön akkor felteszem.

Hát röviden ennyi. Még most sem vagyok teljesen a tudatomnál.

Ja, és Qgli, övé az eladó Roland állvány.

Új hozzászólás