A Parellels destopot raktuk fel Ekivel, és nem az volt a probléma, hogy nem futott a Sonar, hanem az, hogy a midi kontakt nem működött rendesen, ami annyit jelent, hogy sietett meg késett. De ezt folyamatosan.almatom írta:Akkor nem próbáltál ki mindent, mert minden inteles mac (2006-óta) natívan is és osx alatt is futtat windows-t. Nem windows-os alternatívát kellett volna keresni, hanem magát a windows-t feltelepíteni.
A midi-usb kapcsolat sehogy nem tudott összejönni, itt megjegyezném, hogy nem szar midi-usb kábellel próbáltam, de a Mac sehogy nem akarta kezelni. A sima usb-ről nem is beszélve a Midjay egyáltalán nem működött, mint ahogy azt leírtam, ill. Norbival, majd Anda Zolival is egyeztettem ezzel kapcsolatban. A Pc gépen ez hibátlanul működik usb-vel vagy usb-midi kábellel egyaránt. Akkor itt még milyen alternatíva lehetett volna még?
Ez egy olyan megoldás Tom ami a véleményem szerint egy öszvér megoldás, és igen sok mindenre jó lehet kisebb programok futtatására, de egy komolyabb program nem tud ilyen környezetben futni hibátlanul.almatom írta:Nem tudom mi lehet-e egyszerűbb, mint hogy az egyik ablakban fut a Sonar a másikban meg akár a Logic, hmmm???
Ahhoz tudnám ezt a megoldást hasonlítani, hogy Pc-re OSX. Jó-jó de nem Mac, és soha nem is lesz az. Ez fordítva is igaz. Samsungra iOs? Vagy iPhonra Android? Szerintem felesleges még átgondolni is.
A legnagyobb problémám az volt igazából, hogy rengeteg időmet elvett a kísérletezgetés. A Macbook laptopon sem tudtam megoldani, hogy a Logic működjön, de Tom ezt te is próbáltad, és még mindig próbálhatnánk, de megoldottam másképpen, egyszerűbben. A Mainstage az működik, a Logic helyett pedig egy Presonus Studio One 2 tettem fel. Hanem, akkor nem. Ez is sok időt elvett a hasznos munkából, és a mai világban az idő a legdrágább. Nincs erre időm.
Na ezért döntöttem így ahogy. Most lényegesen kevesebbet kell a működik-nem működik dologgal foglalkoznom, lehet dolgozni.
A másik ami nagyon fontos számomra, hogy én annyira nem értek a midi üzenetek nyelvén, hogy minden üzenetet beírogassak. Számomra egyszerűbb a Sonar ins. adta lehetőségét használni, és lényegesen gyorsabban megcsinálni amit meg kell.
Persze Logic-al ezt meglehet írogatással csinálni, de a Logic nem erre lett kitalálva, kicsit luxus erre használni, bár mindenki azzal dolgozzon amivel tud és szeret dolgozni. Példának az Ákost hoznám fel, hogy ő nem Mac-el dolgozik, hanem Pc-vel és Cubase daw-al. Vicces nem? Vagy az Avicii FL Studio. Aki tud az bármin tud. Én most a Sonar X3-al dolgozom, mind midi, mind audióra tökéletes. De itt is megvan a Studio One 3. Kell ennél több? Nekem nem, talán még ez is sok.
Zoli