|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- bendimusic
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Ketron Midjay Pro - Yamaha MX 61 - Studio Logic SL
- Adott köszönetek: : 17 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 47 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Nekem nem kellett driver. Próbáld meg a midi részét állítani, hogy ne tárhelyként, hanem modulként lássa a gép. (nekem plus volt azzal nem volt probléma, éa a Pro is így működik)
- bendimusic
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
jaa és még valami. Nem tudom melyik op rendszer van a modulon, próbál feltenni a legutolsó frissítést.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem is ilyen rémlik, hogy a Midjay-t hangmodul módba kellett volna kapcsolni! De lehet hogy keverem...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Oké.
Van a Midjay MIDI menüjében egy lehetőség, még pedig úgy működik, hogy mikor tárhelyként szeretnéd használni, úgy a MIDI TO USB lehetőséget OFF-ra kell állítani, viszont mikor MIDI TO USB lehetőséget szeretnél, akkor ON MODE 1 vagy 2-re lehet állítani, de az 1-s módban tud használhatóan működni.
A verziója 4.01. Most néztem hogy van egy nagyobb is már.
.
A Midjay pusz valóban tud működni a win7 alatt is, sőt az én használtam win8-nál is.
A Mac gépemre feltettem a parallels destop programot, amire elsőre a win7-t tettem. Majd összekötöttem a Midjay-el USB kábellel, és sajnos nem látta win7. Akkor már tiszta volt a kép, hogy amikor eladtam a plusos gépet, akkor kaptam kölcsön egy sima Midjay-t, de nem látta már akkor sem a win7, én akkor arra gyanakodtam, hogy talán a Midjay verziója régi. De most kiderűlt, hogy a Ketron Midjay win xp-ig, látszik, majd a Ketron Midjay plus már a win7-től felfelé látszik.
Amiket leírta ezek tények, és nem találgatások. Most win xp van, és Cakewalk meg az összes MIDI szoftver látja a Midjay -t.
Az OSX egyáltalán nem látja. Sem tárolókéntt, sem sehogy. Lehet, hogy a plust látja, de a simán biztosan nem.
Zotti
Van a Midjay MIDI menüjében egy lehetőség, még pedig úgy működik, hogy mikor tárhelyként szeretnéd használni, úgy a MIDI TO USB lehetőséget OFF-ra kell állítani, viszont mikor MIDI TO USB lehetőséget szeretnél, akkor ON MODE 1 vagy 2-re lehet állítani, de az 1-s módban tud használhatóan működni.
A verziója 4.01. Most néztem hogy van egy nagyobb is már.
.
A Midjay pusz valóban tud működni a win7 alatt is, sőt az én használtam win8-nál is.
A Mac gépemre feltettem a parallels destop programot, amire elsőre a win7-t tettem. Majd összekötöttem a Midjay-el USB kábellel, és sajnos nem látta win7. Akkor már tiszta volt a kép, hogy amikor eladtam a plusos gépet, akkor kaptam kölcsön egy sima Midjay-t, de nem látta már akkor sem a win7, én akkor arra gyanakodtam, hogy talán a Midjay verziója régi. De most kiderűlt, hogy a Ketron Midjay win xp-ig, látszik, majd a Ketron Midjay plus már a win7-től felfelé látszik.
Amiket leírta ezek tények, és nem találgatások. Most win xp van, és Cakewalk meg az összes MIDI szoftver látja a Midjay -t.
Az OSX egyáltalán nem látja. Sem tárolókéntt, sem sehogy. Lehet, hogy a plust látja, de a simán biztosan nem.
Zotti
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Arról mit gondoltok, hogy ha a Midjay plussos updatet tenném fel?
Mi történhet?
Mi történhet?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Midjay.
Feltelepítettem a 4.2 verziót, nagyobb már nem található.
Nagy örömömre a Mac gép már USB lehetőséggel is látja a Midjay-t, de mint hangkártya, és mint háttértár.
Viszont érthetetlen módon, egyszer látja a háttértárar, majd egyszer nem. Arról nem is beszélve, hogy valaminek a hangja folyamatosan megy ha USB-n vagyok csatlakozva.
Majd csak alakúl ...
Zotti
Feltelepítettem a 4.2 verziót, nagyobb már nem található.
Nagy örömömre a Mac gép már USB lehetőséggel is látja a Midjay-t, de mint hangkártya, és mint háttértár.
Viszont érthetetlen módon, egyszer látja a háttértárar, majd egyszer nem. Arról nem is beszélve, hogy valaminek a hangja folyamatosan megy ha USB-n vagyok csatlakozva.
Majd csak alakúl ...
Zotti
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
Sziasztok
Valaki megtudná mondani, hogy az Audyában hol találom meg az a mappát ahol a live gitár-ok vannak? Illetve hogy lehet a hangszerhez User live gitárt szerkeszteni?
Valaki megtudná mondani, hogy az Audyában hol találom meg az a mappát ahol a live gitár-ok vannak? Illetve hogy lehet a hangszerhez User live gitárt szerkeszteni?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok
Miért akarják egy SSD-n eladni a számomra használhatatlan dolgokat? A 130 új stílusból kb. 2-t tudnék használni, akkor ez nekem jó üzlet? NEM. Adjon egy SSD-t korrett!!! áron, mjad hagyjon békén az Arab, meg az Olasz Tarantella dolgaival, amit sehova nem tudok használni. Hangszínek terén ugyan ez a véleményem, egy Kotoval, vagy egy fasza Flute hangszínnel mit kezdjek? Van benne esetleg Magyar érdekeltségű stílus, vagy bármi? Mert ha van akkor oké, de ha nincs akkor bocs de sok az 570 dollár. Én kicserélem SSD-re 27.000.- forintból, és csak a saját cuccaim lesznek rajta, amiket kellőképpen sikerült kontrolálom a lefagyás érdekében.

- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Megosztanád a masználati módszereidet ezzel kapcsolatba?bendimusic írta:Ui.: nem csak playernek használom a modulokat.
- bendimusic
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Moderálva: Idézet törölve. Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS! Bubamara
Én úgy használom a modult, hogy ha nem stílussal játszom, nálam akkor is végig játszani kell a nótákban (mert hiányoznak bizonyos sávok a zenei alapból legyen az mid, kar, mp3 ...... stb)
Egyszóval "ütöm-vágom" egész éjjel a modult és a master billentyűt, és se hümmedés, sem fagyás. Szimpla midi kábellel vagyok a modulra kötve, a masterrrel vezérlem a modult (hangszínváltás, hangerő, controlok) és tökéletesen működik.
Ha hangkártyaként használom a modult, usb-vel vagyok rákötve, laptopról indítom az alapot és ebben a módban sincs hiba, sőt ha ne jól szól az alap, akkor a modullal át hangszínelem fél perc alatt.
Én úgy használom a modult, hogy ha nem stílussal játszom, nálam akkor is végig játszani kell a nótákban (mert hiányoznak bizonyos sávok a zenei alapból legyen az mid, kar, mp3 ...... stb)
Egyszóval "ütöm-vágom" egész éjjel a modult és a master billentyűt, és se hümmedés, sem fagyás. Szimpla midi kábellel vagyok a modulra kötve, a masterrrel vezérlem a modult (hangszínváltás, hangerő, controlok) és tökéletesen működik.
Ha hangkártyaként használom a modult, usb-vel vagyok rákötve, laptopról indítom az alapot és ebben a módban sincs hiba, sőt ha ne jól szól az alap, akkor a modullal át hangszínelem fél perc alatt.