Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2060Hozzászólás Apelláta
2012.01.03. 22:21

Zeneboy írta:Apelláta!
Mivel korábban már javítottad a nyákot, lehet érdemes átnézni........
Ne idézd a teljes hozzászólást

Igen, nekem is az a bajom, hogy nem állandósult hibajelenségek. Ráadásul mindkét eset teljesen más jellegű.
1.
Én a winyó hibát kizárnám, mert egyszerre jelentkezett e performance gubanccal, annak pedig ahhoz semmi köze. Ugyan is a csatolt stylek, amik hiányoztak átmenetileg, factory-k voltak, nem a winyón tároltak. Egy újra indítással egyszerre megszűntek, tehát összefüggés van köztük. Erre el tudok képzelni egy oprendszer labilitási okot, ami egy újratelepítéssel megszűnhet.
2.
Na én ettől félek jobban. Mikor jelentkezett a hiba, hiába kapcsoltam ki többször is a hangszert, nem múlt el. Mozgatástól sem. Aztán a buli elejére mégis csak.

Majd elválik, hogy hová fajulnak a dolgok, mindenesetre egy op frissítést megejtek.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 2061Hozzászólás Asterix
2012.01.03. 22:34

Regec írta:Nem tudom, hogy ezt nekem szántad e, de kifejtenéd, hogy szerinted miben jobb a Pa2????
Pl. kezelhetőség stb...
Pont a Korg erőssége a kezelhetőség, a csatornánkénti sliderek, amiket elvesztesz, ha nem a Pa2x-et választod. Ha mp3 és vinyó van a Pa800-ban, akkor ugyanúgy fog szólni, de kapsz egy gagyi kijelzőt, gagyi billentyűzetet és egy műanyag hangszert. Én nem gondolkodnék...

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 974 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 2064Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.04. 08:05

Apelláta írta:Ha ez a zaj egy nagyon halk sípolás szerű, akkor ez ugyan az lehet mint az i5s Korg-oknál. Két ismerősömnél is ez volt. Az okát ők sem tudták.
Nem sípolás, hanem egy halk tápegységzajra hasonlít. Egyébként nem hallom még zenélés közben sem, csak engem idegesít, hogy tudom hogy ott van.
Asterix írta:Pont a Korg erőssége a kezelhetőség, a csatornánkénti sliderek, amiket elvesztesz, ha nem a Pa2x-et választod. Ha mp3 és vinyó van a Pa800-ban, akkor ugyanúgy fog szólni, de kapsz egy gagyi kijelzőt, gagyi billentyűzetet és egy műanyag hangszert. Én nem gondolkodnék...
Kérdés, hogy valaki használja-e azt a sok slidert - nekem csak kettő van a 800-on és ebből is csak az egyiket használom. A kijelzője ugyanaz, legalábbis szabad szemmel nem látni a különbséget. A billentyűzete gyengébb. A műanyag ház miatt én biztos nem adnék 150-200.000 Ft-al többet.
Viszont a pa 800-on hangszóró van ami nem nagy hátrány. Nem kell soha fülhallgatót használni. Beállítod a dolgokat, veszel egy másik fülhallgatót és már nem úgy szól, ahogy azt az előző fülhallgatóval beállítottad.
Egyébként sztem is jobb hangszer a pa2x, csak én sóherebb vagyok attól, hogy fölösleges dolgokért kiadjak 200.000 forintot.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2067Hozzászólás Apelláta
2012.01.04. 14:19

---Qgli--- írta: Kérdés, hogy valaki használja-e azt a sok slidert - nekem csak kettő van a 800-on és ebből is csak az egyiket használom. ....
Szia Qgli!

Arra utaltál, hogy nálad a kijelző és a több slider nem számít plusznak. De viszont a gyengébb billentyűzetet elismerted, ezért nem csak a műanyag ház miatt adnál ki többet érte, hanem ahogy előtte írtad, a jobb billentyűzet miatt is, ami nem csak jobb, hanem több is. Mellesleg értékállóbb is a Pax széria. Ezzel nem azt mondom, hogy biztos mindenkinek megéri a plusz kiadást, csak az előző mondatod alapján nem csak a házat kell figyelembe venni.

Nekem például a hangszóró az, ami nem nyom a latba, sőt hátránynak veszem (plusz súly). Mondom úgy, hogy volt már nekem mindegyik változatú szintiből egy pár darab. Megszólalásra még a Pa80 hangszórói is tök más arányba adják vissza a beállításaimat, mint a fellépő cuccom. Pedig már az is bass-reflexes. És nem csak hangszínileg, hanem a különböző sávok arányát is meghamisítja. Innentől kezdve ugyan az a helyzet, mintha fülest használnék. És a fülesem sem cserélem sűrübben, mint a hangszeremet, sőt.

Ez csak az én álláspontom, de nyilván való, mindenkinek más az értékrendszere.

;)

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 2068Hozzászólás Regec
2012.01.04. 15:04

Azt hiszem, hogy nem azért nem vesz valaki pa2-est, mert nem akar, hanem mert nem bírja a pénztárca. Ha minden gond nélkül megengedhetném magamnak, hogy kiadjak 550-600 ezer forintot érte, egy percig sem gondolkodnék. Na de a mai világban nagyon sok mást is figyelembe kell venni. Persze mindenkinek a pénztárcája dönt, és nem az, hogy mit szeretne. Így én is azt mondom, hogy nagyon sajnálom, de kompromisszumot kell kötnöm. Most állok éppen a teljes cuccom cserélése előtt. QSC K10 lesz a következő áldozat. És ha összejön, akkor egy használt Pa800. Persze ehhez el kellett adnom a mostanit. De értelem szerűen elég komolyan meg kellett támogatni a projektet a családi kasszából is. :cry2:
Természetesen tiszteletben tartom mindenki más véleményét, de ez van. :cry:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 2074Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.04. 21:14

Apelláta írta:Arra utaltál, hogy nálad a kijelző és a több slider nem számít plusznak. De viszont a gyengébb billentyűzetet elismerted, ezért nem csak a műanyag ház miatt adnál ki többet érte, hanem ahogy előtte írtad, a jobb billentyűzet miatt is, ami nem csak jobb, hanem több is. Mellesleg értékállóbb is a Pax széria. Ezzel nem azt mondom, hogy biztos mindenkinek megéri a plusz kiadást, csak az előző mondatod alapján nem csak a házat kell figyelembe venni.
Igazad van, nekem a billentyűzet sem nyom a latba semmit, hiszen a 800-as alatt van egy Rd zongora 88 kalapácsmechanikás billentyűzettel, tehát a 800-on szinte csak az akkordokat fogom.

Hogy melyik az értékálóbb azzal vitatkoznék... Minél drágább egy hangszer, annál többet lehet rajta bukni, de ez tökmindegy, ha valakinek megéri megvenni a pa2-őt, akkor vegye azt. Nekem nem éri meg. Tőlem sokkal jobb zenészek is dolgoznak pa 800-al. Kis pont vagyok én ebben a zenei világban. Nagyon jól tudjuk, hogy nem a hangszer számít.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2077Hozzászólás Apelláta
2012.01.04. 22:32

---Qgli--- írta:Igazad van, nekem a billentyűzet sem nyom a latba semmit, hiszen a 800-as alatt van egy Rd zongora 88 ....

Akkor már értem és egyetértek veled, hogy neked a billentyűzet miért nem számít, csak ez a szövegből nem derült ki, csak annyi, hogy szerinted is gyengébb a billentyűzete. Így már egyel kevesebb érv szól a Pax mellet a te esetedben.

De más esetében nem biztos. Ezért írtam, hogy mindenkinek más az értékrendszere, ami függ az egyén orientáltságától, a meglévő eszközparktól, s nem utolsó sorban a "takaró hosszától".

Ja, és én így fogalmaznék: Nagyon jól tudjuk, hogy főleg nem a hangszer számít. (de egy kicsit azért az is)

:wink:

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 2078Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.04. 22:43

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindenki más-más stílusban játszik. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik hangszer neki a legmegfelelőbb.
Egyik haverommal beszélgettünk a pa3-ról. Ő azt mondta, hogy csak a 76 billentyűset venné meg én meg csak 61-eset...

rolly
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 2079Hozzászólás rolly
2012.01.04. 22:54

Sziasztok!Meg tudná valaki mondani hogyan kell a pa500 operációs rendszerét frissíteni?

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 2094Hozzászólás Asterix
2012.01.05. 17:02

---Qgli--- írta:Nagyon jól tudjuk, hogy nem a hangszer számít.
De azért ezt Te sem hiszed el...
Ezt csak a zenészek képzelik, hogy az számít aki a hangszer mögött van és nem a hangszer. Ez addig igaz is, amíg kiállsz a zongoráddal és játszol a vacsora mellé. Ott tényleg csak te számítasz. Amikor elindítod a Pa800-at, akkor is csak a zenész számít, de ott már te csak egy vagy a sok "zenész" közül, akik a hangszeredből szólnak. És itt már csinálhatsz akármit, ha lényegesen jobb hangszered van, akkor nagyobb az esélyed, hogy sokkal jobban megszólalj annál, akinek gyengébb a hangszere.
Példa: 90-ben a Balatonon játszottunk. Akkori színvonalon a legprofibb felszereléssel. (Roland RA-50, Korg 707, Yamaha DX7, szaxofon, énekesnő). Rengeteg vendég volt. A tulaj másik éttermében Vermona orgonán játszott egy billentyűs, aki mellett volt egy dobos. Ott szinte senki sem volt. Egyszer átjött hozzánk buli után, hadd játszon egyet a DX-7-en. Akkor esett le az állunk a csodálkozástól, amit a srác csinált a zongorával, az maga volt a csoda és ahogy megszólalt az éneke a mi nagy cuccunkon...
12 évig Máté Péter koncertzongoristája volt a srác a saját bevallása szerint, de hiába, ha nem volt hozzá cucc...

Új hozzászólás