|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Atesz! Neked nem számít a súlya?
Mi a titkod? Gyúrsz wazzeg? Netán markos legényekkel mégy mindig zenélni? 
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Te Atti, nem a hangminőség a lényeg ?
Kigyúrtam én.......
- annyit emelek amennyit nem szégyenlek magamtól. Nincs az a lux, hogy beteghordozóink legyenek. Harmadik, negyedik emeletről cipelünk le beteget, sokszor ketten. Akkor egy hangfal mi az nekem ?
Kigyúrtam én.......
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Napi szinten a mázsa fölötti betegek cipelésével.Adames írta:Atesz! Neked nem számít a súlya?Mi a titkod? Gyúrsz wazzeg?
Lehet, hogy a betegszállító kollégákkal cipelteti a cuccát.Adames írta:Netán markos legényekkel mégy mindig zenélni?
A fa doboz érdekében én is bevállalom a többlet súlyt. Ne felejtsük el, hogy az RH Sound fa dobozos és ráadásul 15"-os. Nem véletlenül nehezebb.
Persze az is kérdés, milyen célra kell hangfalat választani, mik a fő szempontok?
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mi alatt írtam a választ, Atti már megelőzött. De, hogy ráéreztem a lényegre.

- Adames
- Kiemelt tag
Értem már a titkodat akkor! Meg lehet gumibogyó szörpöt is iszol, hogy ilyen erőben vagy.
Minőségben kétségtelen, hogy jobb a fa az biztos szent!
Minőségben kétségtelen, hogy jobb a fa az biztos szent!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Kinek a fejéből pattant az ki, hogy a fa hangfal jobban szól???
Mindenki ezt szajkózza. Baromság úgy, ahogy van higyjétek el!
Fa hangfalban is vannak olyanok, amik rosszul szólnak, meg műanyagban is. Ugyanez igaz visszafelé is: Műanyagban is vannak, amik jól szólnak, meg fa hangfalban is.
Biztos van köze a hanghoz a hangfal anyagának, de akkor aki ilyen vájt fülű, hogy meghallja a különbséget, akkor az a fa hangfal alá tegyen tüskéket is, mert úgy jobban szól. A hangfal alját meg nem fúrassa ki a állványhüvelynek, mert az is ront a hangfal hangján.
Fa hangfalban is vannak olyanok, amik rosszul szólnak, meg műanyagban is. Ugyanez igaz visszafelé is: Műanyagban is vannak, amik jól szólnak, meg fa hangfalban is.
Biztos van köze a hanghoz a hangfal anyagának, de akkor aki ilyen vájt fülű, hogy meghallja a különbséget, akkor az a fa hangfal alá tegyen tüskéket is, mert úgy jobban szól. A hangfal alját meg nem fúrassa ki a állványhüvelynek, mert az is ront a hangfal hangján.
- Adames
- Kiemelt tag
Tüskét természetesen senki nem fog a hangfalak alá tenni, de szerintem egy fából készült hangfal akkor is kellemesebb, melegebb hangzást nyújt, mint a műanyag. Nem véletlen, hogy a mély ládák is fából vannak.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli, miért lettél olyan "tüskés" ?
...'Fa hangfalban is vannak olyanok, amik rosszul szólnak, meg műanyagban is. Ugyanez igaz visszafelé is: Műanyagban is vannak, amik jól szólnak, meg fa hangfalban is."
Ne így hasonlítsd össze ! - hanem u.azon gyártótól vegyél egy fa és egy műanyag dobozost, majd azután megváltozik a véleményed.
Kár vitát indítani újra. Mindenkinek megvan a joga, hogy olyant válasszon amilyent akar. Maradjunk ennyiben.
...'Fa hangfalban is vannak olyanok, amik rosszul szólnak, meg műanyagban is. Ugyanez igaz visszafelé is: Műanyagban is vannak, amik jól szólnak, meg fa hangfalban is."
Ne így hasonlítsd össze ! - hanem u.azon gyártótól vegyél egy fa és egy műanyag dobozost, majd azután megváltozik a véleményed.
Kár vitát indítani újra. Mindenkinek megvan a joga, hogy olyant válasszon amilyent akar. Maradjunk ennyiben.
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mindenkinek ne higgyünk, de neked igen!---Qgli--- írta:Kinek a fejéből pattant az ki, hogy a fa hangfal jobban szól???
Ez így is van, de ez szándékos elferdítése a lényegnek. Ez akkor igaz, ha nem jól méretezett cuccokról, vagy almát a körtével, vagyis nem egy kategóriás cuccokat hasonlítunk össze. De azonos komponensek -hangszórók, hangváltó, végfok- egy jól méretezett faládában jobban fognak szólni, mint egy ugyanolyan lelkiismeretesen méretezett műanyag ládában. És nem a magasaknál, hanem a mély hangoknál számít.---Qgli--- írta:Fa hangfalban is vannak olyanok, amik rosszul szólnak, meg műanyagban is. Ugyanez igaz visszafelé is: Műanyagban is vannak, amik jól szólnak, meg fa hangfalban is.
Üvegballonban is lehet jobb egy bor, jó minőségű szőlőből, mint egy eperfa hordóban érlelt rossz minőségű szőlőből. De ha mindkettőbe jó szőlőt érlelünk, nem hinném, hogy bárki is az üvegballonosra mondja, hogy jobb ízű. Persze annak is meg van az előnye, mert az üvegballont olcsóbb gyártani és könnyebb kezelni, mint ahogy a műanyag ládás falak is olcsóbban gyárthatók és könnyeben cipelhetők. De a minőség akkor is az eperfa hordó, illetve a fa láda felé billen. És itt most a minőségről volt szó.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Mentős Atti megint megelőztél a válasszal, míg írtam.