|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Pedáloknál Yaminál a polaritásra kell még figyelni, mert pl: a sustain pedálok többsége ezért fordítva működik.
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusz Trebor!Trebor írta:A több csatlakozásnak milyen lehetőségei lehetnek?
Ha gondolod, szívesen elküldöm neked a Yamaha pedált kipróbálásra, s ha mégsem tetszik, visszaküldöd...
Üdv.Sambácsi
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Köszönöm a felajánlást!
Lehetséges, hogy élek vele. Nagy szerelmem a motorozás, sajnos kevés rá az időm... Gondoltam rá, hogy egyik nap elmegyek Pestre motorral (egyre szebb az idő
) és talán Tajtiéknál próbálok, amennyire lesz lehetőségem.
Üdv
Lehetséges, hogy élek vele. Nagy szerelmem a motorozás, sajnos kevés rá az időm... Gondoltam rá, hogy egyik nap elmegyek Pestre motorral (egyre szebb az idő
Üdv
-
pap66
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 153 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Sziasztok Yamisok!
Van itt valaki,aki a Genosról bovebben beszámolna? Nagyon kevés magyarnyelvu/majdnem semmi/info
van.
P.
Van itt valaki,aki a Genosról bovebben beszámolna? Nagyon kevés magyarnyelvu/majdnem semmi/info
van.
P.
-
gadikata
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: szintetizátor
- Adott köszönetek: : 24 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3 alkalommal
Sziasztok!Yamaha psr s 770-m van,A problémám az lenne hogy a rajta lévő multipadokat,regisztrációs beállításokat és a hangszíneket Musicsoft Downloader program segítségével számítógépre mentettem.Most vissza másoltam mindent ami rajt volt a program segítségével és abba a mappába is amibe volt ,A szintetizátor felismeri de nem játszik le semmit.Mit rontottam el ?Válaszokat köszönöm!
-
Laca51
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 79
- Hangszer: Yamaha PSR S 900
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 26 alkalommal
Sziasztok! A Psr S 900-as multipad felismeri az audio (wave) formátumot vagy csak az újabb Yamahák tudják játszani? Azért nem próbálkozom, nehogy elrontsak valamit, de szeretnék jó effekteket megszólaltatni , mint a DJ kiabálások, valódi énekrészletek, amit mondjuk a Genos is tud például. Köszi ha kapok választ! Üdv! 
-
Laca51
- Kiemelt tag
Szia! Köszönöm a válaszod! A gépkönyvben nincsen erről egy szó sem, hogy milyen fájlt használ a multipad. Hát majd próbálkozok az audio fájlal, hátha bejön.
Még az lenne az kérdésem nem csak hozzád, hanem azokhoz a fórum társakhoz is akik tudnak segíteni, tanácsot adni, hogy mi a különbség a MIDI fájlok között? Amit a szinti felvesz, az is MIDI fájl és a karaoke is az, ugye jól tudom? Használok ugyanis letöltött karaoke dalokat , de a vokál harmoniát, csak akkor tudom megszólaltatni a billentyűzet akkord lefogása nélkül, ha én rögzítettem a kíséretet a szintire. A karaoke daloknál meg csak akkor szólal meg a vokál harmonia, ha megfelelő akkordot lefogom. A PSRUTI programmal állítólag átlehet konvertálni a karaoke fájlokat a szokványos MIDI fájlba, amit gondolom, hogy a szinti is használ. Átkonvertáltam , de mégsem szólal, meg az amúgy bekapcsolt vokál harmonia , csak ha lefogom az akkordokat is hozzá. Mit kellene tennem, hogy úgy működjön a vokál harmonia, mint amikor én rögzítem a kíséretet a szintire? Köszi, ha ebben is kapnék segítséget! Üdv!
Még az lenne az kérdésem nem csak hozzád, hanem azokhoz a fórum társakhoz is akik tudnak segíteni, tanácsot adni, hogy mi a különbség a MIDI fájlok között? Amit a szinti felvesz, az is MIDI fájl és a karaoke is az, ugye jól tudom? Használok ugyanis letöltött karaoke dalokat , de a vokál harmoniát, csak akkor tudom megszólaltatni a billentyűzet akkord lefogása nélkül, ha én rögzítettem a kíséretet a szintire. A karaoke daloknál meg csak akkor szólal meg a vokál harmonia, ha megfelelő akkordot lefogom. A PSRUTI programmal állítólag átlehet konvertálni a karaoke fájlokat a szokványos MIDI fájlba, amit gondolom, hogy a szinti is használ. Átkonvertáltam , de mégsem szólal, meg az amúgy bekapcsolt vokál harmonia , csak ha lefogom az akkordokat is hozzá. Mit kellene tennem, hogy úgy működjön a vokál harmonia, mint amikor én rögzítem a kíséretet a szintire? Köszi, ha ebben is kapnék segítséget! Üdv!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Csak a Tyrosokat ismerem, de ott a mikrofon beállítás oldalon, a képernyő alján, te választod ki, hogy a vokál vezérléséhez honnan vegye a harmóniákat.
Ott lehet állítani, hogy valós időben te vezérled, vagy egy adott midi valamelyik sávját használja fel...
Ott lehet állítani, hogy valós időben te vezérled, vagy egy adott midi valamelyik sávját használja fel...
-
Laca51
- Kiemelt tag
Szia! Köszönöm a válaszod és a segítséget, de lehet, hogy nálam ez nem működik , mert hiába nyomogattam egyenként végig a 16 sávot, mind két beállítási lehetőségnél nem változott a dolog. Ugyan szól már a vokál harmonia a karaoke dal lejátszása közben, ha bekapcsolom a vokált és egy pillanatra lenyomom a billentyűzetet, mielőtt elindítom a dalt, de nem a dal akkord harmóniája szerint, hanem csak az én hangomhoz szól, nem követi az akkord váltást. Nem tudom, hogy érthetően írtam e? Van valami ötlet még? De jó lenne, ha lenne! Köszi és üdv!