Üdv mindenkinek, újoncként!
Bevallom, én is abban a helyzetben vagyok, mint Zsolti. Annyi különbséggel, hogy nekem jó a használt is, és csak KORG-ban gondolkodom (max 400e-ig.) Egy PA60-ast szeretnék cserélni, PA1X illetve pro, és PA800 volt eddig képben. De már a PA600as is felkerült a listára. Elolvastam mit írtatok róla, és ha a FILL gombok külön lennének, lehet ez lenne a nyerő. De így dilemma. Mert a dalokat 96-98%-ban stílussal játszom, és a külön FILL gombok nekem nagyon kellenének, mert valamennyire szabadságot adnak abban, hogy (az akkordmeneteken kívül) díszíteni, variálni lehessen a játékot. A PA60-on sokszor a 2gomb is kevés.
Ami számomra nagyon fontos, a hangzás - például a PA500as számomra műanyagos (minden bántás nélkül), szerintem a PA60-as jobban szól, bár ugye az sem csúcs minőség -, a könnyű kezelhetőség, jó szerkeszthetősége a stílusoknak és esetleg a midiknek.
Írtátok többen azt hiszem egy másik topikban, hogy a billentőben a vokálgép nagyon hasznos tud lenni.
Aztán sokan ugye az aftertouch-ot is dícsérik. Nekem eddig nem volt, eljátszottam anélkül is, de aztán lehet, ha egy ilyen géphez jutnék, nem is akarnék visszaszokni.
És ugyanez vonatkozik az oktávok számára is. Fogalmam sincs, hogy érdemes-e 76 billentyűst venni, ki lehet-e használni.
Szóval ér annyival többet egy új PA800as, mint egy használt PA1X / pro, mint amennyivel drágább? Esetleg olcsóbban egy új PA600as? Ááá, nagy dilemma ez...
Igen tudom, hogy nekem kell választani, de a javaslatokat, tapasztalatokat örömmel fogadom.
Előre is köszönöm.