A PSR (9000 utáni szériák) és a PSR-S szériák billentyűi műanyag nyelven csüngenek. Ez a csuklópontjuk. Ha elfárad a műanyag, akkor törnek. Nem nagyon gyakori, de hallani ilyenekről. Rugó előfeszítés híján a billentyűk alatti gumi kontaktok jobban vannak terhelve, és nagyon gyakran tönkremennek. Rendszeres használat mellett akár két évente is. És pocsék a billentésük. Főleg egy 950-es árához képest meg vérlázító! ...ezt még sok Yami fan is beismeri.szcsabi írta:Én először a psr s 950-ben is gondolkoztam. Tulajdonképpen versenyzett nálam a pa 900 meg a psr s 950 aztán a leírások, videók és gépkönyvek átnézése után maradtam a korgnál. Volt yamahám nem is egy még a zongora a régi clp meg van és szeretem is. Mik azok a rémhírek? Széthúllik a psr s 950?
Üdv Cs.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Üdv.: Apelláta
-
szcsabi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg pa 900 Korg Krome 61 Roland fp4 Yamaha clp 13
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 32 alkalommal
Pedig annyira szerettem a yamahát. Nem is értem miért jó ennyire gagyi megoldádt alkalmazni főleg ezért az árért. Remélem a korg jobban megcsinálta a pa 900-ast. Eddig nincs bajom a minőséggel a billentyűzet játszható.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A KORG hangszerekben normális billentyűzet van 1-2 kivételtől eltekintve. pl pa50, ami a psr sorozathoz hasonló gyengécske billentyűkkel készül. De azért az árért talán bocsánatos bűn. Hiszen 170-180 az új ára.
A pa900 biztosan tartós lesz. közép és felső középkategóriában jó kis előfeszített fatar cuccokat alkalmaznak. általában az alsó középkat. aftertouch nélkül, a felső-középkategória pedig aftertouch-os billentyűzettel.
A pa900 biztosan tartós lesz. közép és felső középkategóriában jó kis előfeszített fatar cuccokat alkalmaznak. általában az alsó középkat. aftertouch nélkül, a felső-középkategória pedig aftertouch-os billentyűzettel.
Buba
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Yamaha PSR S550-em volt 1évig, a billentyűzet már új korában is kopogós, lötyögős, érezhetően primitív volt. Bár egyik billentyűzet szerkezetét sem láttam még szétszerelve, a Korg Pa 600 billentyűzetét nagyságrendekkel finomabbnak, kellemesebbnek érzem. Gondolom felfelé még precízebb a szerkezet, különösen a profi használatra szánt típusoknál.
Üdvözlettel: wildbear
- kismaxi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: KORG Pa2x Musikant(Stick);KORG Pa700 Musikant(SD)
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 20 alkalommal
Sziasztok!
A PA900 vs. Pa2x csatát -pontozással- az idősebb versenyző nyerte! :
A tegnapi naptól Pa2x tulaj lettem
Mivel eddig csak új hangszereim voltak, nem tudom, hogyan kell a gépet gyári állapotba hozni: szeretnék tiszta lappal indítani, az előző tulajdonos minden adatát, beállítását, eltűntetni.
Kerestem a hozzászólásokban, de sajnos nem találtam erre a típusra ezzel kapcsolatos infót. Eddig az INTRO1 + power -g jutottam, nem tudom pontosan a korgpa.com oldalról letölthető állományok közül melyiket, milyen sorrendben kell telepítenem.
Kérem, ha valakinek ideje engedi, ossza meg velem a factory reset pontos folyamatát, hogy a hangszer szoftveresen olyan legyen, mint az új készülék.
A segítséget előre is köszönöm.
A PA900 vs. Pa2x csatát -pontozással- az idősebb versenyző nyerte! :
A tegnapi naptól Pa2x tulaj lettem
Mivel eddig csak új hangszereim voltak, nem tudom, hogyan kell a gépet gyári állapotba hozni: szeretnék tiszta lappal indítani, az előző tulajdonos minden adatát, beállítását, eltűntetni.
Kerestem a hozzászólásokban, de sajnos nem találtam erre a típusra ezzel kapcsolatos infót. Eddig az INTRO1 + power -g jutottam, nem tudom pontosan a korgpa.com oldalról letölthető állományok közül melyiket, milyen sorrendben kell telepítenem.
Kérem, ha valakinek ideje engedi, ossza meg velem a factory reset pontos folyamatát, hogy a hangszer szoftveresen olyan legyen, mint az új készülék.
A segítséget előre is köszönöm.
[font=Lucida Console]KORG PA2xPro, Audio Technica AE6100, Edirol M-10 DX, LD- System MAUI11 line array[/font]
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
- kismaxi
- Újonc
Szia!
Számomra
Pa2x konkrét használati előny:
-klaviatúra
-szimmetrikus be és kimenetek
-sliderek
-sub kimenet
-dönhető kijelző
-külön fill
Pa2x egyéb előny:
-masszív ház
-bejáratott oprendszer
-ec5
-szép
PA900 előny:
-dedikált vokál szekció
-újabb hangok/stílusok
-nagyméretű kijelző
-mp3 szöveg megjelenítés
-olcsóbb hozzá a tok
hirtelen ennyi
-
Számomra
Pa2x konkrét használati előny:
-klaviatúra
-szimmetrikus be és kimenetek
-sliderek
-sub kimenet
-dönhető kijelző
-külön fill
Pa2x egyéb előny:
-masszív ház
-bejáratott oprendszer
-ec5
-szép
PA900 előny:
-dedikált vokál szekció
-újabb hangok/stílusok
-nagyméretű kijelző
-mp3 szöveg megjelenítés
-olcsóbb hozzá a tok
hirtelen ennyi
-
[font=Lucida Console]KORG PA2xPro, Audio Technica AE6100, Edirol M-10 DX, LD- System MAUI11 line array[/font]
- Bubamara
- Adminisztrátor
Az mp3 szöveget a pa1, pa2, pa800 is mutatja. Már ha benne van a fájlban, ha nem akkor pedig vagy hozzárendeled egy songbook bejegyzésel a txt-t, vagy az mp3 nevével megegyező nevő txt-r teszel az mp3 mappába a dal mellé.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
mentsd le ezt a tömörített állományt
1.
http://www.korgpa.com/images/stories/sw ... s_v202.zip
Majd kicsomagolás után tedd fel egy pendrive-ra és told be a frontpanel (F) USB-be.
Kapcsold be a hangszert miközben nyomod az intro1-et.
Mutass rá a Pa2X_os_res_v202 fájlra és bízd a hangszerre a továbbiakat. Felteszi neked a rendszert és a teljes backup-ot.
Ha végzett újraíndul és touch kalibrálás.
Nagyjából ennyi a dolog.
2.
Ha ki szeretnéd teljesen takarítani az SSD-t akkor előtte ugyan ezt tedd meg az alábbi fájllal.
Pa2X_format.zip
http://www.korgpa.com/pa_root/software/ ... format.zip
Ez legyalulja a lemezt, viszont ha végzett előfordulhat, hogy nem akar a touch működni, nos ez esetben nyomj egy global gombot és bejön az ekkor egyetlen menü a kalibrálás.
Ezt követően már felteheted az első részben (1.) leírt rendszert és bkp-t
Jó munkát és semmi majré.
Ja ha van egy ups (szünetmentes tápegység) a közeledben, jót teszel vele, ha a hangszer arról üzemel a rendszerfrissítés ideje alatt.
üdv
1.
http://www.korgpa.com/images/stories/sw ... s_v202.zip
Majd kicsomagolás után tedd fel egy pendrive-ra és told be a frontpanel (F) USB-be.
Kapcsold be a hangszert miközben nyomod az intro1-et.
Mutass rá a Pa2X_os_res_v202 fájlra és bízd a hangszerre a továbbiakat. Felteszi neked a rendszert és a teljes backup-ot.
Ha végzett újraíndul és touch kalibrálás.
Nagyjából ennyi a dolog.
2.
Ha ki szeretnéd teljesen takarítani az SSD-t akkor előtte ugyan ezt tedd meg az alábbi fájllal.
Pa2X_format.zip
http://www.korgpa.com/pa_root/software/ ... format.zip
Ez legyalulja a lemezt, viszont ha végzett előfordulhat, hogy nem akar a touch működni, nos ez esetben nyomj egy global gombot és bejön az ekkor egyetlen menü a kalibrálás.
Ezt követően már felteheted az első részben (1.) leírt rendszert és bkp-t
Jó munkát és semmi majré.
Ja ha van egy ups (szünetmentes tápegység) a közeledben, jót teszel vele, ha a hangszer arról üzemel a rendszerfrissítés ideje alatt.
üdv
Buba
- kismaxi
- Újonc
Köszönöm Bubamara!
Az 1-es pontban leírtakat követem.
A nagyobb munka ez után következik majd....
Mégegyszer köszönöm a gyors választ!
Az 1-es pontban leírtakat követem.
A nagyobb munka ez után következik majd....
Mégegyszer köszönöm a gyors választ!