|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- jegenye
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
mentettem már saját gépbe és USB-re is. de nem teszi ki ezeket a KFS-eket,, az enyéimet kirakja de ezt a SET.et nem..
a hangszer editorában is a sampleminták le vannak szürkítve és a hangszer editorba sem lehet behívni, csak a multit.
a hangszer editorában is a sampleminták le vannak szürkítve és a hangszer editorba sem lehet behívni, csak a multit.
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 845 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 845 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
Tehát könnyen nem másolható. Nem hiszem, hogy lehetetlen, de ez meghalad minket. 
Mentősatti! Tied a pálya.
Mentősatti! Tied a pálya.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Sziasztok!
Ötletet kérnék...
Adott egy pa 2, ami egyszer volt hol nem volt ,úgy gondolta az óperenciás szilveszteri buliban, hogy úgy búcsúztatja az óévet, mit nem ad hát a player 1-ben folyt a midi, majd player 2-be mp3, amiben előzőleg is az volt töltve, és hoppácska egyszerre elindult mind a kettő
Tehát azonos lejátszóban 2 mp3..
Mondtam is a kollégának, miért nem indította el a felvevőt, mert lehet most az is működött volna

Ötletet kérnék...
Adott egy pa 2, ami egyszer volt hol nem volt ,úgy gondolta az óperenciás szilveszteri buliban, hogy úgy búcsúztatja az óévet, mit nem ad hát a player 1-ben folyt a midi, majd player 2-be mp3, amiben előzőleg is az volt töltve, és hoppácska egyszerre elindult mind a kettő
Tehát azonos lejátszóban 2 mp3..
Mondtam is a kollégának, miért nem indította el a felvevőt, mert lehet most az is működött volna
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 471
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ezt több alkalommal megcsinálta nekem is a PA2x, ha nagyon gyorsan indítottam rá a betöltés után azonnal. A ki-be kapcsolás segített.
Sőt az is megtörtént villámkezűségem alatt, hogy behívtam az új dalt, elindítottam, de a régi dal indult el, viszont a kijelzőn már az új dal volt látható. A régi szólt, annak nem láttam a szövegét, az újjal meg semmit nem tudtam csinálni. --> Ki - be megoldotta. Nem kell annyira igyekezni a Pa2x-el...

Sőt az is megtörtént villámkezűségem alatt, hogy behívtam az új dalt, elindítottam, de a régi dal indult el, viszont a kijelzőn már az új dal volt látható. A régi szólt, annak nem láttam a szövegét, az újjal meg semmit nem tudtam csinálni. --> Ki - be megoldotta. Nem kell annyira igyekezni a Pa2x-el...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Nálam pedig olyat csinált a PA2, hogy hiába indítottam el a midit, az meg se nyikkant az egyes lejátszóban, csak a kettesben. Fura. 
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Kissata!Apelláta írta:Szia!kissata írta:Sziasztok!
Újabb gondom van a Pa3x-en!
A lényeg: Bekapcsolom a hangszeren a Fantom tápellátást a kondimikrofonomhoz, illetve az adaptiv funkciót mind a három helyen kikapcsolom.
Jobb felső legördülő menü: Write Global Setup, mentés a memóriába.
Gép kikapcsol,majd bekapcsolás után visszaáll minden a mikrofon beállításoknál,vagyis újra be kell kapcsolnom a fantom tápot,illetve az adaptiv funkció mindenütt újra bekapcsolva van!
Most fejből nem tudom, hogy mivel szoktam menteni, de nálam az 1.60 OS-el működött az adaptiv funkciók mentése. Jelenleg az 1.62 OS van fent, de azóta nem változtattam a beállításon, így nem tudom, hogy ezzel is működik e. Ha nem felejtem el, majd holnap délután megnézem neked, mert a hangszerem a kocsiban van, mivel az éjjel elő-szilveszteri bulit játszottam, és nincs kedvem most kivennem.
Megnéztem az 1.62 OS esetében is, és az Adaptive mentése működik itt is. A legördülő menüben a Write Global - Voice Processor Setup -al kell menteni. Azt hiszem mást nem is kínál fel.
Viszont a Fantom tápot nem menti el nekem sem. Én eddig ezt nem próbáltam, de most igen, és sem a Global mentés, sem a Performance mentés nem őrzi meg. Így kénytelen az ember minden használat előtt bekapcsolni.
Üdv.: Apelláta
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Fantomot nem ment!
Talán valahol olvastam is, hogy biztonsági okokból, aki ilyen mikrofont használ az kapcsolja be....

Talán valahol olvastam is, hogy biztonsági okokból, aki ilyen mikrofont használ az kapcsolja be....
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Asterix írta:Meghallgattad, a demót, azon hallod, hogy kapcsolom.
Akkor vagy valamit rosszul csináltok, vagy gond van a fekete hangszerrel.
Ha a dob/basszus sáv levétel, meg a többi egyenkénti sáv levételek működnek, csak a melody nem, akkor nem hinném, hogy mi csinálunk valamit rosszul. Mert akkor a többi opció miért működik? Zeneboy Zsolti, ha van időd, nyilatkozz erről te is légy szíves, hogy nálad mizu.
Gyertek el, nézzétek meg, vagy szilveszter után csinálok egy videót, amin látni, hogy működik. Ugyanúgy, mint a mikrofonnál is minden működik.
Laci, miért ne hinnénk neked? Nem lehet, hogy a Black és a Silver közti Op. rendszerben van némi különbség? Másra nem tudok gondolni. Fantomtáp mentés ügyben szintén Zsolti, vagy más Pa3 tulaj tudna nyilatkozni még. Az Adaptive mentés az működik nálam is. - Amíg írtam, Zsolti már meg is válaszolta![]()
A szöveg lapozás gondokat nálam megoldja, ha eltolom az 1-esre, majd visszahúzom a 2-re a potit dal előtt. Próbáld ki.
Nálam nem kellett az 1-esre húzni, csak elég volt a 2-es felé. Viszont pár óra után, mikor eldobta ezen funkciót, már húzhattam én bár merre a potit, nem reagált sem a 3. Assignable kapcsolóra, sem az EC5 pedálra. Csak a Dial meg a Up/Down gombokra. Viszont következő bekapcsoláskor itthon már megint működött.
Üdv.: Apelláta