Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55820Hozzászólás galambjozsef
2017.12.01. 09:57

Esetleg jó ötlet lehetne egy modul, ami figyelné a regisztrált tagokat, és lenne benne valami program, és szürné ezeket a dolgokat, inaktiválná, esetleg törölné.
Ki lehetne ezt találni, csak egy szaki kellene hozzá, aki ezt beépíti.
Ki lehetne tenni szabályzatba is felhívásként, hogy X idő eltelte után zéró hozzászólás után autómatikusan törlődik a profil, ha csak le töltöget, bannolást kap, stb... stb...
Nem kellen akkor embereknek itt kuksolni a gép előtt nap mint nap ;)

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Admin
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55825Hozzászólás Admin
2017.12.01. 14:34

Sziasztok,

Hogy van-e konkrétan ilyen ebben a motorban meg tudom nézni, ha nincs akkor pedig be tudom szerezni, ha nincs kész akkor pedig meg tudom írni... Viszont szeretnék valamit mindenféle bántó szándék nélkül megkérdezni, mert komolyan kíváncsi vagyok rá. Miért érdekel az bárkit is hogy a statisztika hány felhasználót mutat? Miért zavar az valakit, ha egyesek bejelentkezve olvassák a fórumot és nem szólnak hozzá? Miért lenne jobb, ha bezárnám az egészet és csak az férne hozzá az olvasható tartalmakhoz aki aktív felhasználó? Ennyi féltett titkunk van itt? Mielőtt bárki félreértené, engem nem érdekel hogy 30-at vagy 3000-et mutat a számláló, anno hobbiból létrehoztam az oldalt és meg is maradt annak. Egy ideje én is főként olvasok, ha tudok segítek, ha kell hegeszteni a fórumon megcsinálom. Szóval rátok bízom a döntést, én személy szerint semmilyen babérokra nem szeretnék törni azzal hogy itt mennyi felhasználó van.

Lehetőségek:
- Marad minden így ahogy van, aki nem aktív azt a Staff lefokozza és akkor letölteni nem tud, de olvasni és bejelentkezni igen
- Bezárom a fórumot és senkinek sem adjuk meg a lehetőséget hogy olvasson ha soha sem akar hozzászólni. Itt felhívom a figyelmetek hogy senki sem született tudással, így nem tartom bölcs dolognak, ez az én szememben irigység és elnézést kérek attól aki máshogy gondolja, ez csak az én véleményem
- Aki nem aktív töröljük, de a fórum nyitva marad és továbbra is olvashat... nem mindegy akkor? Ha szerencsétlen meg hozzá akar szólni mégis vagy kérdezni, akkor regelhet vissza, hogy megint törölhessük idővel, amíg nem lesz újabb kérdése
- Létrehozok a VIP szoba mellé egy kiemelt szobát és akinek olyan "titkai vannak", melyeket nem szeretne megosztani bárkivel, azokat oda írja

Én ezt a fórumot azért hoztam létre, hogy lehessen tanulni az olyan lelkes kezdőknek mint én magam is vagyok, tudjak kérdezni ha elakadok és tudjak segíteni másoknak ha tudok valamiben. Szívesen olvasom a tapasztaltak eszmecseréit, mert abból lehet tanulni. Az a ti érdemetek, hogy a fórum ha nem is hatalmasra, de nőtt az évek alatt és ezt köszönöm nektek!

Elnézést ha bárkit megbántottam, ez soha nem volt célom és nem is lesz, csak leírtam a saját véleményem mint mindenki más.

Tehát a többségre bízom a döntést.

További szép napot,
Admin :777

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55826Hozzászólás galambjozsef
2017.12.01. 15:05

Korábban abból indult ki a lehetőség, hogy vannak potyázók, akik csak azért jönnek hogy le töltögessenek, semmi másért, akik csak regisztrálnak, aztán semmi több, stb. stb. Én ebből a szempontból javasolnám a szűrés automatizálását, esetleg aki rágalmazó, sértő megjegyzést tesz, azt lehetne tiltani, bannolást adni, stb. stb. A többi dolog nagy valószínűséggel valós emberi ellenőrzést igényel, a jutalmazás, a be írások helyessége.....
Így némileg kevesebb időt igényelhetnek a valós ellenőrzések, mert az ilyen regisztrációk már nem lennének ott, akik hónapok, évek óta nulla meg mozdulást mutatnak.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Admin
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55829Hozzászólás Admin
2017.12.01. 15:15

Józsi, értem amit írsz, ezért lettek kitalálva a rangok, aki nem kiemelt tag az nem tud letölteni, aki nem aktív az nem lesz kiemelt tag, a passzív kiemelt tag pedig vissza van fokozva. Ha töröljük a passzív nem kiemelt tagokat attól még olvasni tudnak, letölteni meg törlés nélkül sem tudnak. Tehát még mindig nem értem mit szertne a többség, fórumbezárást (csak az aktív tagok olvashatnak)? Én azt gondolom, hogy így is kevés aktív tag épül be, akkor még annyi sem jönne, hisz akkor a google keresője sem látna minket.

Tehát konkréta kérdezem, ezt szeretnétek? Ha valakinek csak a tagok száma bántja a szemét és azzal nincs kibékülve, azt is el tudom tüntetni vagy akár átírhatom 1-re is, kérdés hogy azzal mi fog változni? ;)

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 55834Hozzászólás Gyuley
2017.12.01. 19:10

Srácok.

Az én aktivitásom sem a régi, ennek meg vannak az okai, de ez nem zenészes téma, ha tudok valami témában segíteni írok, ha vannak új dolgaim akkor azt megosztom.
Én anno nem azért regiztem ide mert le akartam tölteni valamit,"de ezt itt szerintem sokan tudják akik ismernek" hanem mert érdekesnek találtam az oldalt, a témákat, és mindent ami a zenével,hangszerekkel, hangtechnikával stb...stb.... kapcsolatos.
Én is egy régi tag vagyok itt, 2011 óta rontom a levegőt ha van időm :lol:
Néhai Pico Picasso Zoli Barátomnak sikerült egy nagyon jó zenésztalálkozót is összehozni, ott sokan jelen voltak innen, több fórumtársamat onnan ismerem személyesen is.
Egyébként napi szinten beleolvasok a fórumba, telefonnal,nem bejelentkezve, hétvégén néha beugrok a laptopommal , írok ha úgy van, de ez nem nevezhető valami nagy aktivitásnak ezt bevallom.
De ha nem tudok értelmeset hozzászólni valamihez, akkor minek irkáljak?
Csak azért hogy aktív maradjak, és ne töröljenek esetleg innen? Ez baromság, már bocsánat.
Szóval,az én olvasatomban az aktivitás mást jelent, mint minden nap egy értelmetlen hozzászólást.

Pacsi mindenkinek, und prost :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Admin
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55842Hozzászólás Admin
2017.12.01. 21:11

Powersparc, te az az ember vagy számomra akinél soha sem tudom eldönteni, hogy néha gúny/irónia-e egy-két mondatod vagy sem.
Most megpróbálom elhinni hogy nem és úgy válaszolni. Az hogy hány felhasználója van egy oldalnak azt pont lesz@rja a google. Az oldal tartalma, oldalfejlécek, metateg-ek, hányszor fordul az elő amire az ember rákeres... Keress rá a SEO-ra és tanulj... Én azt írtam hogy ha kitörölsz valakit, attól még olvashat, kivéve azok a témák amikhez rang kell. Na ha ezt is sajnáljuk tőlük akkor be kell zárni a fórumot. Ha mindenkit kizárok a keresőrobotokat is beleértve akkor... Innentől rád bízom.

Lehetne szépíteni, javítani, jobb szerverre költözni, google szempontjából tovább optimalizálni, a fórum motor cseréjéről teljes adat integrációval pedig ne is beszéljünk, de az idő, rengeteg idő, amiből nekem kevés van és azt inkább a pici családomak szentelem vagy annak hogy néha a hangszer elé üljek. De ha irónikus akarnék lenni, ennyi aktív tagnak ez is bőven megteszi, ez az elavult motor a mai napig akkora fórumokat szolgál ki hogy azt el sem hiszed, nézz szét bátran külföldi fórumokon ;)

Ha valaki érzi magában az erőt és valóban ért is hozzá, szívesen átadom a minden kezelését. Egy paypal számla kell hozzá ahonnan tudják vonni a szerver havi díját, jelképes összeg, utána megadom a cpanel jelszavát és a fórumon is átadom a jogokat.

Ha a fórum teljes bezárása mellett dönt a csapat, tehát csak az láthat olvasható tartalmat aki regisztrált, akkor kérem hogy mindenképpen jelenkezzen valaki erre a posztra. Ez nem dac részemről, mert én nem ezt akarom, hanem szimplán az már nem azt képviselné amiért én elindítottam ezt az egészet.

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 55843Hozzászólás forissandor
2017.12.01. 21:29

Sajnos gumiszobába való hír, de az egyik felvidéki kocsmába "csapatik a Genossal a Zaranyesőt". Most posztolt az egyik kedves volt tanítványom egy fotót az arckönyvön, igen megy az ölelkezés, mulatozás, nagyfröccsözés, és ott a Genos sarka a kép alján.
Hogy kell ide képet feltölteni? :cry2:

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 55844Hozzászólás Gyuley
2017.12.01. 22:38

Power.

Az ilyenek, akinek 0 hozzászólása van, élből nem kiemelt tag, ha valaki kiemelt, akkor az valamiért kiérdemelte, és nem 0 hozzászólással, és ettől megfosztani pl: kiemelt tagságot olyan indokkal hogy nem aktív, én etikátlannak tartom.

Norbi(Admin).

Én azt mondom elsőként, hogy köszönöm neked, minden fórumtársam nevében ezt a remek fórumot amit összehoztál anno, nagyon jó kis fórum, már régóta működik, ez a te érdemed, te csináltad, a tiéd, mi csak használjuk, és örülünk hogy van. :777

Köszi Norbi!!! :777 :777 :777 :yahoo:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 55846Hozzászólás Apelláta
2017.12.01. 22:54

forissandor írta: Hogy kell ide képet feltölteni? :cry2:
Sanyi!

Van egy ilyen topik, hogy: "Fórum használata". ...nem tudtad? :diablo: ;) :777
Itt a linkje: topic24.html
Ebben az első téma ezt írja le.

Csak annyival egészíteném ki - mert a leírásból ez kimaradt -, hogy a végén a "Beszúrás a hozzászólásba" gombbal szúrhatod be a feltöltött kép fájlt a hozzászólásba oda, ahol éppen a kurzor áll.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 55847Hozzászólás Apelláta
2017.12.01. 23:34

Na idén valószínűleg nem zenélek szilveszterkor, amit annyira nem is bánok.
Egy hónapja hívtak a tavalyi helyről idénre is, de én nemet mondtam. Nekik tetszett a tavalyi is, de nekem több dolog is zavart akkor, meg hát kinézőben volt egy számomra jobb lehetőség. Ne ez a jobb tegnap kiderült, hogy nem jön össze, így két szék közül a pad alá estem. Vagy mégsem, mert már annyira nem is bánom. A feleségem meg főleg. :D Jó lesz a családdal, esetleg még a baráti körünkkel együtt lenni. Még ha be is jönne valami, akkor sem fogom elvállalni. Így egyre közelebb a nyugdíj felé :D talán öregszem, fásulok. Idén már a bulikat is jobban megválogattam, mint a korábbi években...

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás