Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel

Hozzászólás: # 6982Hozzászólás HunHyper
2012.08.22. 13:48

zajcsinalo írta:Yamaha csárdás stílus audio felvétele.
Tetszik! Gratulálok!

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 152
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 6990Hozzászólás Apelláta
2012.08.24. 00:13

czibere38 írta::777 Saját munkám nem profi de nem is vagyok profi!!!De a zene az enyém!!
Szia Józsi!

Engedd meg, hogy egy pár baráti szót szóljak a feltett zenédhez, és egy kicsit kifejtsem az előttem szólók burkolt hozzászólását. Ezt teszem a következők végett:
- mert szerintem ha valaki ide feltesz valamit, abban az egyénben van bizonyos mértékű exhibicionizmus (ami nem baj, mert azért van a fórum, hogy a feltett produktumok alapján is egy kicsit jobban informálódhassunk egymásról) és kell lennie annyi bátorságának is, hogy elviselje az őszinte, de megalapozott, építő jellegű kritikákat, vagy dicséreteket
- mert a fórum célja a segítségnyújtás
- mert sokszor az ember nem vesz észre dolgokat, amit mások esetleg igen

Meghallgatva a zenéteket, a szintin történő játékkal kapcsolatban egy számomra érthetetlen kettősség gondolata merült fel. A jobb kéz játékára semmilyen negatív jelzőt nem lehet mondani, az rendben van. A bal kéz harmónia menetei viszont legyünk őszinték, de 90%-ban köszönő viszonyban sincsenek a jobb kéz dallamával. Rendszeresen dúrok helyett mollok, és fordítva szólalnak meg. És pont azért érthetetlen számomra, hogy egy képzettséget tükröző jobb kezes játékhoz képest túl nagy a kontraszt a bal kéz játékában. Mintha nem ugyan az az egyén játszaná a jobb és a bal kéz játékát. Sok billentyűst hallottam már aki a jobb kezével meg sem közelíti a te játéktechnikádat, de azok is lényegesen korrektebb harmóniamenetekkel játszottak. Olyan, mintha a játéktechnikád meg lenne, viszont a harmóniákkal abszolút nem vagy tisztában, magyarán nem ismered az akkordokat, vagy nem érzed, hogy mikor melyiket kéne lefogni az adott dallamhoz. Itt felmerül a kérdés, hogy ezen hibákkal te is tisztában vagy csak még nem tudod kiküszöbölni, vagy fel sem tűnnek számodra? Mert hidd el nekünk, hogy nagyon feltűnő. Ha te is tisztában vagy a tényekkel, az a jobbik eset, mert akkor sok-sok gyakorlással, kitartással és mások segítségének bevonásával ez kiküszöbölhető. Azért írtam, hogy külső segítség bevonásával, mert a bemutatkozásodban írtad, hogy már elég régóta zenélgetsz, és ha ez alatt nem sikerült az összhangzattanban előrébb jutnod, akkor szerintem indokolt egy képzettebb zenész, tanár, vagy legalább egy jó tananyag igénybevétele. Remélem nem sértőnek veszed ezen soraimat, hiszen én is, és legtöbbünk tanártól, illetve oktató könyvekből szereztük a saját tudásunkat.

Hát ennyi, amit mindenképp ildomosnak tartottam leírni. Én úgy vagyok, hogy vagy hallgatok, vagy őszintén leírom a véleményemet. Nem szeretem a kegyes hazugságokat. Hát most a második mellett döntöttem. Remélem azt a segítőkész szándékot véled felfedezni soraimban, mint amivel szántam neked, és bízom, hogy ezen vélemények nem a kedvedet szegik, hanem ösztönzőleg hatnak rád.

A magam nevében még egyszer köszönöm a feltett felvételeket, és remélem még hallunk felőled, és tartós és aktív fórumtag maradsz közöttünk.

Baráti üdvözlettel: Egy szintén nem profi zenekedvelő

:777

Üdv.: Apelláta

kovacstamas71
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 431 alkalommal

Hozzászólás: # 6991Hozzászólás kovacstamas71
2012.08.24. 06:28

Nagyon Köszönöm Apelláta kolléga, eme kimerítő hozzászólását, építő jellegű kritikáját!
Ez a ZENESZEK.COM, fórum egyik LÉNYEGE!

KÖSZÖNÖM!

Üdvözlettel: Kovács Tamás

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 6994Hozzászólás HunHyper
2012.08.24. 09:27

Apelláta írta:
czibere38 írta::777 Saját munkám nem profi de nem is vagyok profi!!!De a zene az enyém!!
...hiszen én is, és legtöbbünk tanártól, illetve oktató könyvekből szereztük a saját tudásunkat...
Későbbiekben tervezném (kb. októbertől), hogy eljárnék tanulni valakihez, aki szívesen foglalkozna velem, mondjuk heti 1-2 alkalommal...
Valaki tud nekem ebben segíteni? :) Természetesen nem ingyen gondolom és valójában az elméletet kellene megismernem,
mert amit tudok, csak magamtól szedtem össze és semmilyen képzettségem sincs... A többi meg már gyakorlás kérdése...

:thx:

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 6997Hozzászólás HunHyper
2012.08.24. 10:59

almatom írta:Hunhyper:
Kérdezz bátran itt is és biztos lehetsz benne, hogy segíteni fognak (fogunk).
Szia Almatom!

Tudom, mert már kaptam innen segítséget. Nem vagyok egy sértődős típus, ha tanácsot/kritikát kapok hozzáértőktől,
azt próbálom megfogadni, mert tisztában vagyok a képességeimmel... :)
Mivel szakmámból adódóan vizuális típusú ember vagyok, könnyebben megy a dolog, ha élőben látok valamit,
meg szeretném, ha hozzáértő elmondaná, hogy esetleg mit csinálok teljesen rosszul... Gondolok itt újrend, akkordok, stb...
Azért szeretnék pár órát venni valamilyen hozzáértőtől, hogy az a kevés, amit tudok, az jobb legyen...

Üdv: Roland
;)

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 6998Hozzászólás marton1974
2012.08.24. 11:38

Apelláta írta:
Szia Józsi!

Engedd meg, hogy egy pár baráti szót szóljak a feltett zenédhez, és egy kicsit kifejtsem az előttem szólók burkolt hozzászólását. Ezt teszem a következők végett:
- mert szerintem ha valaki ide feltesz valamit, abban az egyénben van bizonyos mértékű exhibicionizmus (ami nem baj, mert azért van a fórum, hogy a feltett produktumok alapján is egy kicsit jobban informálódhassunk egymásról) és kell lennie annyi bátorságának is, hogy elviselje az őszinte, de megalapozott, építő jellegű kritikákat, vagy dicséreteket
- mert a fórum célja a segítségnyújtás
- mert sokszor az ember nem vesz észre dolgokat, amit mások esetleg igen

Meghallgatva a zenéteket, a szintin történő játékkal kapcsolatban egy számomra érthetetlen kettősség gondolata merült fel. A jobb kéz játékára semmilyen negatív jelzőt nem lehet mondani, az rendben van. A bal kéz harmónia menetei viszont legyünk őszinték, de 90%-ban köszönő viszonyban sincsenek a jobb kéz dallamával. Rendszeresen dúrok helyett mollok, és fordítva szólalnak meg. És pont azért érthetetlen számomra, hogy egy képzettséget tükröző jobb kezes játékhoz képest túl nagy a kontraszt a bal kéz játékában. Mintha nem ugyan az az egyén játszaná a jobb és a bal kéz játékát. Sok billentyűst hallottam már aki a jobb kezével meg sem közelíti a te játéktechnikádat, de azok is lényegesen korrektebb harmóniamenetekkel játszottak. Olyan, mintha a játéktechnikád meg lenne, viszont a harmóniákkal abszolút nem vagy tisztában, magyarán nem ismered az akkordokat, vagy nem érzed, hogy mikor melyiket kéne lefogni az adott dallamhoz. Itt felmerül a kérdés, hogy ezen hibákkal te is tisztában vagy csak még nem tudod kiküszöbölni, vagy fel sem tűnnek számodra? Mert hidd el nekünk, hogy nagyon feltűnő. Ha te is tisztában vagy a tényekkel, az a jobbik eset, mert akkor sok-sok gyakorlással, kitartással és mások segítségének bevonásával ez kiküszöbölhető. Azért írtam, hogy külső segítség bevonásával, mert a bemutatkozásodban írtad, hogy már elég régóta zenélgetsz, és ha ez alatt nem sikerült az összhangzattanban előrébb jutnod, akkor szerintem indokolt egy képzettebb zenész, tanár, vagy legalább egy jó tananyag igénybevétele. Remélem nem sértőnek veszed ezen soraimat, hiszen én is, és legtöbbünk tanártól, illetve oktató könyvekből szereztük a saját tudásunkat.

Hát ennyi, amit mindenképp ildomosnak tartottam leírni. Én úgy vagyok, hogy vagy hallgatok, vagy őszintén leírom a véleményemet. Nem szeretem a kegyes hazugságokat. Hát most a második mellett döntöttem. Remélem azt a segítőkész szándékot véled felfedezni soraimban, mint amivel szántam neked, és bízom, hogy ezen vélemények nem a kedvedet szegik, hanem ösztönzőleg hatnak rád.

A magam nevében még egyszer köszönöm a feltett felvételeket, és remélem még hallunk felőled, és tartós és aktív fórumtag maradsz közöttünk.

Baráti üdvözlettel: Egy szintén nem profi zenekedvelő

:777
Üdv czibere38!
Ne haragudj de én azt javaslom hogy nagyon gyorsan menj el egy zenetanárhoz,és addig ne is nagyon lépj fel amíg nem megy az akkordok lefogása a jobb kéz játékához!!!
Ne haragudj hogy ezt mondom de a bal kezed akkordjainak semmi köze nincs a jobb kezedhez!!!Összhangzatban brutálisan rosszul szól.Szinte fáj......
Szerintem tanulj meg először egy hangnemben játszani.Ha pl. a jobb kezeddel c-mollban játszol akkor illene a c-mollhoz tartozó akkordokat megtanulni és lefogni,és nem össze vissza kalimpálni bal kézzel.
Mióta "zenélsz"?Remélem minél hamarabb felkeresel egy zenetanárt és egy kicsit elmélyedsz az akkordok világában...
Ne haragudj,nem megbántani akartalak.Hidd el mindenkinek jobb lesz... :o

És ennek semmi köze a "profizmus vagy nem profizmus"-hoz!!!Ezek a dolgok alapok.E nélkül nem zene a zene,hanem vallatás!!! :cry:

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 6999Hozzászólás HunHyper
2012.08.24. 12:08

marton1974 írta:És ennek semmi köze a "profizmus vagy nem profizmus"-hoz!!!Ezek a dolgok alapok.E nélkül nem zene a zene,hanem vallatás!!! :cry:
Ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek, de nem kell nekiugrani ennyire az embereknek, mert számomra nem volt világos, hogy mi okból kerültek fel ide a felvételek... itt szerintem az a kérdés, hogy a kolléga tisztában van-e azzal, hogy nem egészen jó az amit csinál, vagy pedig teljesen meg van arról győződve, hogy ezzel a produkcióval minden rendben van...
1.) Ha tisztában van a hibáival, akkor nem sértődik meg és elmegy tanulni valahová, majd sokat gyakorol...
2.) Ha úgy érzi, hogy ő hibátlanul adta elő a produkcióját, akkor jól megsértődik és mindenféle "bunkók" gyülekezetének fog bennünket titulálni...

Pár napra elbúcsúzok, mert közeleg a 3. gyermekem születése és még sok a tennivalóm addig... :D

Üdv: Mindenkinek, sok gyakorlást és jó mulatást...

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 7000Hozzászólás cralusso
2012.08.24. 12:15

Kedves Czibere kollega !
A fentiekhez csatlakozva,bar egy kicsit mersekeltebb hangnemben, de ----- en is azt ajanlom,menj el minnel elobb egy tenyleg jo zenetanarhoz es bar a harmonia-alapokat tanuld meg, mert meg a jobb-kez jatekod elfogadhato is lenne, de a harmoniak tenyleg nincsenek osszhangban a szolokkal........
INKABB FEKTESS NAGYOBB HANGSULYT A KISERETEK PONTOSSAGARA, mert meg elo zenekarban is,ha a dob,basszus, kiseret nagyon jo - ott elmegy meg egy gyongebb szolista is DE FORDITVA MAR OTT SEM MUKODIK A DOLOG
HA VALAMI KONKRET KERDESED IS LESZ, KERDEZZ BATRAN, VAGYUNK ITT TOBBEN IS, AKIK TUDNAK ES AKARNAK IS SEGITENI
Es ezek a barati kritikak meg veletlenul se vegyek el a kedved INKABB LEGYEN EZ OLYAN OSZTONZO HATASU, HOGY AZT MONDD, AZERT IS MEGMUTATOM MINDENKINEK, HOGY Czibere is tud jol zenelni !!!!!!!!!!!!!!!!
Sok sikert kivanok a tovabb-kepzesedhez !
Vas Laci Zentarol

cralusso
Blogbejegyzések: 1

Hozzászólás: # 7001Hozzászólás cralusso
2012.08.24. 12:21

cralusso írta:Kedves Roland kollega !
ELNEZEST ROLAND, DE CZIBERE KELLETT VOLNA HOGY LEGYEN A MEGSZOLITO NEV Sajnos elneztem, de nekem is nezzetek el ebben a bolond melegben.....
Es koszonom !
Javítva Cralusso barátom!

Üdv: Gohstrider

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7002Hozzászólás marton1974
2012.08.24. 13:18

HunHyper írta:
marton1974 írta:És ennek semmi köze a "profizmus vagy nem profizmus"-hoz!!!Ezek a dolgok alapok.E nélkül nem zene a zene,hanem vallatás!!! :cry:
Ezzel a mondatoddal teljesen egyetértek, de nem kell nekiugrani ennyire az embereknek, mert számomra nem volt világos, hogy mi okból kerültek fel ide a felvételek... itt szerintem az a kérdés, hogy a kolléga tisztában van-e azzal, hogy nem egészen jó az amit csinál, vagy pedig teljesen meg van arról győződve, hogy ezzel a produkcióval minden rendben van...
1.) Ha tisztában van a hibáival, akkor nem sértődik meg és elmegy tanulni valahová, majd sokat gyakorol...
2.) Ha úgy érzi, hogy ő hibátlanul adta elő a produkcióját, akkor jól megsértődik és mindenféle "bunkók" gyülekezetének fog bennünket titulálni...

Pár napra elbúcsúzok, mert közeleg a 3. gyermekem születése és még sok a tennivalóm addig... :D

Üdv: Mindenkinek, sok gyakorlást és jó mulatást...
Nagyon merem remélni hogy nem a 2.)-ik pont az igaz... :PPP
Ja és gratulálok az új utódhoz,nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek. ;)

Új hozzászólás