|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- goozl
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Teljesen igaza Van Aterixnek, megnéztem én is a szakirodalmat, csak azonos mintavételezési frekin tudnak kommunikálni. Ha a hangszerben be lehet állítani kisebbet, akkor nincs gond. Ha nem akkor sajna ugrott a mutatvány. Amúgy nem tudom Ti, hogy agytok ezzel, de jó minőségű cuccal, kábelekkel nem sok jelentősége van digitálisan vinni a jelet.
Ahhoz nagyon High End cuccra van szükség, aminek nincs alapzaja, jó a lesugárzási képessége. A közönség gyakorlatilag nem veszi észre. HA felvenni akarunk természetesen más a szitu, hisz akkor nincs mese normálisan kell megoldani a dolgot.
Bár simán lehet CD minőséget csinálni így is, maximum picit több az utómunka vele.
Épp most készülök magam is egy laptoppal, és egy Lexicon kártyával felvenni egy demót az "új" formációnk számára.
Remélem mihamarabb meg fog valósulni!
Ahhoz nagyon High End cuccra van szükség, aminek nincs alapzaja, jó a lesugárzási képessége. A közönség gyakorlatilag nem veszi észre. HA felvenni akarunk természetesen más a szitu, hisz akkor nincs mese normálisan kell megoldani a dolgot.
Bár simán lehet CD minőséget csinálni így is, maximum picit több az utómunka vele.
Épp most készülök magam is egy laptoppal, és egy Lexicon kártyával felvenni egy demót az "új" formációnk számára.
Remélem mihamarabb meg fog valósulni!
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Sziasztok!
Az én véleményem szerint is teljesen felesleges élő produkcióknál digitális jelben gondolkodni.
Azért lássuk be a dolgokat:
- egy normális cuccon általában nem ezen fog múlni hogy zajos-e a rendszer
- a jó minőségű hangfal sem stúdió minőségű, és számtalan egyéb tényező befolyásolja a hangképet, ami által nem fog különbség kijönni, nem lesz jobb, élethűbb, stb.
- a 100-200e forintos digitpultban lévő digial-audió konverter sem jobb minőségű mint amit a hangszerekbe raknak, tehát nincs értelme digitális jelet küldeni a keverőnek, hogy majd ő számoljon abból analógot
Szerintem.
Az én véleményem szerint is teljesen felesleges élő produkcióknál digitális jelben gondolkodni.
Azért lássuk be a dolgokat:
- egy normális cuccon általában nem ezen fog múlni hogy zajos-e a rendszer
- a jó minőségű hangfal sem stúdió minőségű, és számtalan egyéb tényező befolyásolja a hangképet, ami által nem fog különbség kijönni, nem lesz jobb, élethűbb, stb.
- a 100-200e forintos digitpultban lévő digial-audió konverter sem jobb minőségű mint amit a hangszerekbe raknak, tehát nincs értelme digitális jelet küldeni a keverőnek, hogy majd ő számoljon abból analógot
Szerintem.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
De hát nem is azon van a hangsúly.
Azt szerettem volna megtudni mi a különbség külső és belső mintavételezési frekvencia között ? "Csapatmunka' esetében nem is müködik az a variáció (digi bemeneten használni a hangszereket), egyrészt mert a bemeneti jelet meg kell adjam és az vagy digitális vagy analóg lehet -egyszerre nem megy a kettő-, másrészt viszont csak egy coax bemenetem van.
Azt szerettem volna megtudni mi a különbség külső és belső mintavételezési frekvencia között ? "Csapatmunka' esetében nem is müködik az a variáció (digi bemeneten használni a hangszereket), egyrészt mert a bemeneti jelet meg kell adjam és az vagy digitális vagy analóg lehet -egyszerre nem megy a kettő-, másrészt viszont csak egy coax bemenetem van.
Atti
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Srácok!
Már rég leszerettem volna írni ezt a problémát,de valahogy sosem sikerült
Szóval mióta bent vagyok az étterem belső helyiségében (nyáron ugye ezzel nem volt gond,mert kerthelyiség volt és ott teljesen más beállítások kellenek)
No, a lényeg: Ha sokan vannak a teremben (és mint tudjátok iszonyu halkan játszok,)az egész hangkép megváltozik elmosódott érthetetlen lesz az amit próbálok az ujjaimból kicsiholni.
Egy koszos,elmosódott "valami" szól na ilyenkor nem vagyok valami boldog mindig hozzányúlok az EQ-hoz levágom a mélyet kiemelem 6-7- db-re az 1 khz-et akkor egy picit jobb,de viszont igy nincs dinamikája a hangképnek.
Próbáltam úgy is,hogy kikapcsolom a Sub-ot akkor is jobb volt de dinamikátlan.
Van valami tipp, hogy legyen érthető a zene,de ne túl hangos? Tudom így távgyógyban elég nehéz..... Helyezzem másképp a hangfalakat?
Már rég leszerettem volna írni ezt a problémát,de valahogy sosem sikerült
Szóval mióta bent vagyok az étterem belső helyiségében (nyáron ugye ezzel nem volt gond,mert kerthelyiség volt és ott teljesen más beállítások kellenek)
No, a lényeg: Ha sokan vannak a teremben (és mint tudjátok iszonyu halkan játszok,)az egész hangkép megváltozik elmosódott érthetetlen lesz az amit próbálok az ujjaimból kicsiholni.
Egy koszos,elmosódott "valami" szól na ilyenkor nem vagyok valami boldog mindig hozzányúlok az EQ-hoz levágom a mélyet kiemelem 6-7- db-re az 1 khz-et akkor egy picit jobb,de viszont igy nincs dinamikája a hangképnek.
Próbáltam úgy is,hogy kikapcsolom a Sub-ot akkor is jobb volt de dinamikátlan.
Van valami tipp, hogy legyen érthető a zene,de ne túl hangos? Tudom így távgyógyban elég nehéz..... Helyezzem másképp a hangfalakat?
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- edmund
- VIP
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 845 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
Ugyanez a probléma sokszor volt nekem is. Ugyanígy reagáltam!
Azt gondoltam, hogy a hangszer bizonyos idő után kihagy a hangképből...aggódni kezdtem.
Vagy az én fülem tompúl egy idő után.
Az én megoldásom: MINDIG viszek monitor hangfalat.Azóta minden rendben.
Várom ,hogy mit szólnak a kollégák ehhez.
Azt gondoltam, hogy a hangszer bizonyos idő után kihagy a hangképből...aggódni kezdtem.
Vagy az én fülem tompúl egy idő után.
Az én megoldásom: MINDIG viszek monitor hangfalat.Azóta minden rendben.
Várom ,hogy mit szólnak a kollégák ehhez.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
A monitor-hangfal mindenképpen jó megoldás arra, hogy visszahalljuk rendesen azt amit produkálunk, de nem oldja meg a problémát.
Néha-néha odajön valaki a buliban (főleg az elején), hogy egy picit vegyük lejjebb a hangerőt ami amúgy sem túl nagy, na és ilyenkor lép fel ez a gond: - kis hangerőn nem az hallik amit szeretnénk. Ez bosszantó, mert általában akkor fülelnek az emberkék, hogy muzsikálsz és egy picit úgy tünhet mintha vérszegény lenne a muzsika. Na ezért kértem én is a véleményetek hangfal űgyben, mert azt gondolom egy jó minőségű hangfal lehet erre a megoldás, ami kis hangerőn is hozza amit hoznia kell.
Néha-néha odajön valaki a buliban (főleg az elején), hogy egy picit vegyük lejjebb a hangerőt ami amúgy sem túl nagy, na és ilyenkor lép fel ez a gond: - kis hangerőn nem az hallik amit szeretnénk. Ez bosszantó, mert általában akkor fülelnek az emberkék, hogy muzsikálsz és egy picit úgy tünhet mintha vérszegény lenne a muzsika. Na ezért kértem én is a véleményetek hangfal űgyben, mert azt gondolom egy jó minőségű hangfal lehet erre a megoldás, ami kis hangerőn is hozza amit hoznia kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2013.09.23. 12:53-kor.
Atti
- Zongorista28
- Moderátor
Na igen ez az a monitoron én is gondolkodtam,de az csak az én gondomat oldja meg,kifele meg ugyan az a mosott hangkép lenne mint ami most van. Bosszantó dolog,ez valamit ki kell rá találni.
- edmund
- VIP
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 845 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
Attól függ, hogy mennyi vendég van a helyiségben.
Meg a helyiség hőmérséklete, nedvességtartalma is befolyásolhatja.
A jelenséget illúziónak tartom mindaddig, amíg meg nem győződünk, de hogyan?
S amint kiürül a helyiség, elmennek a vendégek, visszaáll-e az eredeti hangzás?
Meg a helyiség hőmérséklete, nedvességtartalma is befolyásolhatja.
A jelenséget illúziónak tartom mindaddig, amíg meg nem győződünk, de hogyan?
S amint kiürül a helyiség, elmennek a vendégek, visszaáll-e az eredeti hangzás?
- Zongorista28
- Moderátor
Igen,amint félház van vagy attól kevesebb akkor nagyon nagyon szépen szól,részletgazdagon ez a mosott hangkép csak fullháznál fordul elő.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Persze, millió összetevője van egy adott teremben a hangképnek. A rendszered adott, tehát azt hagyjuk ki a dologból, de a terem fizikai méretei, belmagassága!!! fal anyaga, borítása, a berendezés kialakítása, anyaga, esetleges nagy üvegfelületek, padló anyaga, és sorolhatnám. Tehát így nagyon nehéz megmondani, hogy mitől esik szét a hang kis hangerőn. A monitort kis helyre soha nem viszem, mert örülök, ha egy minimalizált szereléssel tudok felállni, ahol eleve a kis hangerő egy fő szempont. Én gyakran játszom olyan helyen, ahol szinte fel sem szabad tolnom a keverőn a master potit, mert azonnal hangos vagyok és már jönnek is szólni, hogy vegyem le. Viszont én nem tudok úgy játszani, hogy ne legyen számomra élvezhető, ütős a hangzás, ezért ilyen esetekben az egyik falat (de van, hogy mindkettőt magam felé fordítom, így a megszokott minőséget hallom. Kifelé, meg ezáltal "halk zene szól az éjszakában" Mindenki legnagyobb elégedettségére. 
Buba