Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 28870Hozzászólás tacso
2014.10.26. 12:17

almatom írta:Üdv, Tacso!
Nálam 15. éve mûködik az X4, azóta több ezer éjszakában vett részt, mint fô hangszer -amire az egész zenekar épül- és egyszer sem hagyott cserben. Azt hiszem ez több, mint elképesztô…...
Üdv Almatom! Éreztem én hogy nem vagyok egyedül, de azért jó a megerősítés! :777 További jó munkát!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 28871Hozzászólás Pumika
2014.10.26. 12:27

Midjay-el kapcsolatosan, nekem s volt rövid ideig, az biztos, hogy nagyon remek hangszer, bonyolult, de ha egyszer meg lett csinálva akkor az jóóóó. A midik szólnak rajta a legjobban, de miért? Mert a Ketron hangszineit, dobjait használja. Sokkal jobban meg lehetett szerkeszteni rajta a midiket, mint az SD5-ön. De ha a stílusokkal akarunk vele játszani akkor már bonyolúltabb mint az SD5. Legalább is nekem.
Pumi

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 28873Hozzászólás manyus
2014.10.26. 12:48

Úgy látszik ketronéknál a régebbi vasakra talán jobban odafigyeltek !
Bizonyíthatom én is , hogy az xd9 (2003-as kiadás) egy nagyon megbízható hangszer, fagyás kizárólag a felhasználó hibájából (azaz tőlem) :) adódott !

Megértem rolandbk5 elkeseredését, bár túlzónak tartom.
Igaz a midjay-t nem ismerem, de több kollega is pozítívan vélekedett róla.
Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy abba a mélységekbe, amibe a Zoli szeretne belenyúlni a midjay-be, adódhatnak problémák.
Egy általános midjay felhasználónak esetleg ez fel sem tűnik, mert el se jut idáig......

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28875Hozzászólás Asterix
2014.10.26. 15:01

A MidJay-el alapvetően gondok vannak. A Ketron SD-1 nálam sosem halt meg. Igaz, hogy zömében stílusokkal használtam. A Mikrofon része használhatatlan volt, mivel hol működött, hol nem.
Szégyen, hogy a MidJay+, ami egy 450e forintos kütyü, ócska 10 ft-os tűzős kábelsarukkal van összerakva. Maga a modul ilyetén megoldása maximum egy "sufnituning" műhely színvonala, sőt az igényesek már ott sem követik el ezt a hibát.
Megpróbál megélni a Ketron a jó hangjaiból... Kérem szépen ezen a szinten már ezt nem lehet megcsinálni. Mondják azt, hogy magas szintű játékokat csinálunk otthoni felhasználóknak és akkor nincs semmi gond... De amikor színpadra készítenek egy hangszert, akkor azt legyenek szívesek, főleg ennyi pénzért úgy megcsinálni, hogy az ember ne egy görccsel a gyomrában menjen fel a színpadra, hogy végig tudom-e nyomni a bulit, vagy sem.
Én úgy érzem, hogy a Ketron teljesen elment a magnók világa felé. Az Audya sem szól másról, csak előre rögzített sávok időbeni lejátszásáról. Ami már ezen túl nő, ott óriási gondok vannak. Amikor gyárilag betesznek egy 10 éves hangszerből stílusokat az újba és a régibben sokkal jobban szólt, pedig a saját gárda készítette, akkor ott már nagyon nagy gond van...
Főleg akkor van nagy gond, ha ezt jelezték is feléjük és mégsem léptek semmit előre!!!! (Én csak magamban pufogtam a mezei felhasználó szintjén otthon...) :dash2: :dash2:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 28876Hozzászólás forissandor
2014.10.26. 15:41

Üdvözlet az uraknak!

Olvasom itt a hozzászólásokat.... elmondom a én is a saját véleményem, lehet sok mindenki nem fog egyet érteni vele, de hát azért fórum egy fórum, hogy mindenki elmondhassa a véleményét.
Yamaha fun voltam 16 évig, A PSR 350től kezdve a T4 ig mindegyik szintről volt hangszerem.
Ismétlem önmagam, mert Laci többször hangoztatja, hogy az Audya az SD1 stylejeivel van feltöltve. A T4ben pedig ott a 15 éves PSR 350 stylejeinek tömkelege. Vicc.
Vettem anno egy Roland VA76-ot. Baromi jó hangszer volt. Zip lemezzel.Vicc.
G70. Jó hangszer, főleg egy drum bővítővel. Se winchester, se pendrive, első időkben hatalmas szoftveres gondok. Vicc.
Szapuljátok a midjay-t. Próbáltam, volt is pár hétig, nekem sem jött be, pedig akartam. Bár inkább kezelhetőségi problémái vannak. Aki ennél nagyobb viccet akar, próbáljon ki egy BK7 modult. Szoftveresen teljesen nulla, legalább is amit én próbáltam, az volt. 280.000 ezerért.
A Yamaha milliókért nem ad Ram bővítést. Vicc. Vegyem meg még 70-80-90 ezerért.
Aztán T4 mellett vettem egy XD 9-et, ami már a Manyusé. Na az nem vicc, főleg nem annyi pénzért. Olyat szólt Pa rendszeren, hogy hihetetlen. Egy jó mikrofon áráért. Benne minden, amire szükséged lehet (ugyan ez a véleményem az X1ről).
Aztán jött az SD1. Mezei userként megfaragod a styleket, a midiket, elmész muzsikálni, és amikor bekapcsolnak mellette egy 4x annyiba kerülő hangszert, akkor mindenkinek leesik az álla. Nincs érintő, nincs hókusz pókusz. Sound van.
Jött az Audya, mindenki hanyatt volt tőle esve, orrba szájba dicsérve a fórumokon, aztán mindenki kihőkölt, és mindenki azt teszi most is. Ne haragudjatok, nem értem miért. Magnó szintű működés? Hogy audio loopok mennek alatta, ettől lenne magnó? Magnó az uraim, amikor a Greges meg sunkaraokes mp3 alappal nyomják a bulik 90% -át. Ahhoz nem kell Audya. Szar a midi része? Szar. Nem kicsit szar. Annyira szar, hogy kb 20 midit használok róla, abból 17 saját készítésű, vagy félig saját. A midi részét teljesen át kell gondolni. Viszont tegnap olyat zenéltem vele, hogy reggel háromnegyed hétkor a pincérek voltak már csak ott és táncoltak, én meg örömzenéltem. Amikor elfogynak az audio loopok, akkor kezdődnek az igazi lehetőségek, nem pedig befejeződnek. Hihetetlen tömegben lehet variálni őket, meg aztán olyat veszel fel, amilyet akarsz. Ha bármelyik arrangert megnézzük, mindegyik loopokkal működik, csak az Audya nem(csak) a saját hangszínbankját használja erre. Készítettem rá 70 stylet eddig, pontosabban kevergetem őket, vagy átírom a basszus sávot, ide ütök fel még egy cint, vagy oda egy pergőt.... Nekem nagyon jól szól. Az Sd1 styljei (amik rettenet jók) egy másodperc alatt tartalmaznak egy live gitár sávot, vagy egy audio groovot. És már meg is jött bele a zenekar.
Bocsánat, hogy kijött belőlem ez, de hihetetlen(né) kezd az válni, hogy ismerősök, barátok, akik eddig kipróbálták a hangszeremet, mindenki el volt tőle ájulva, utána meg innen onnan jönnek vissza az infók, hogy ezért meg azért nem kellene,nincs támogatás, nincs szerviz, az E 50be jobban szólt a midi, mű benne a harmonika, meg hogy egy Tyros 2ért nem adnák oda. Na ez a VICC.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 28877Hozzászólás Asterix
2014.10.26. 16:00

Az Audyát ne keverjük össze a MidJay-el... Félreértettél. Én nem rossz értelemben mondtam a magnó kifejezést. Az Audyának az a stílusbeli "magnó" lejátszó a nagy erőssége. És bárki, bármit mondd, olyan szintű megszólalást még sehol nem hallottam, mint az Audya. Ezért mondtam, hogy elment a lejátszó felé, mert gyakorlatilag wavokat pakolgat egymás mellé és azokat játssza. Ez jó benne. Persze, megértem, hogy a live sávokat be tudod pakolni a midi alapú stílusokba is, ez rendben van. De attól szólhatnának a stílusok legalább úgy, mint egy régi SD-1-ben. Vagy csak nekem jött be jobban az a kemény hangzás? Az Audya sokkal lágyabbnak tűnt.
De azért az, hogy reggelig kellett jászanod, az hidd el, nem az Audya érdeme. Az a te érdemed. Ha más hangszer lett volna a kezed alatt, ugyanúgy ott lettek volna melletted. Te még jól jártál, hogy a pincérek táncoltak. Nekem az automatát akarták lenyomni a nyáron, ha még egy számot elkezdek játszani, mert már menjen haza mindenki a pi... :dash2:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28878Hozzászólás Attila
2014.10.26. 16:03

"Ember ne mérgelődj !"

Sanyi, legyen örömöd abban amit csinálsz és abban amivel eléred azt ! Legyen egészséged, s a többi mind ami emberi gyarlóságból fakadó rossz, kerüljön téged ! :777

A Jamsonic software mond nektek valamit ?

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 124
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 28879Hozzászólás ---Qgli---
2014.10.26. 16:58

Asterix írta:De azért az, hogy reggelig kellett jászanod, az hidd el, nem az Audya érdeme.
A számból vetted ki a szót.
A hangulat magasfokúsága SOHA nem a hangszer érdeme! Egy jó hangszertől még valaki nem lesz jó zenész! Ezt már rengetegszer mondtam!

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 28880Hozzászólás vigo01
2014.10.26. 17:16

Audya demo felvételt nem akarz velünk megosztni Sándor? :)

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 28883Hozzászólás tommid
2014.10.26. 21:03

Csak annyit szeretnék közzé tenni, az agyon szidott Midjay Plus-ommal hat évet dolgoztam végig úgy, hogy a színpadon csak a yamahaS08 volt mint segédeszköz. A Midjay+ az összes hibáival együtt több örömet okozott, mint bármely előző hangszerem. Az előző hangszereknél el jött az az idő mikor megúntam a hangzást. Nos a ketronokat idáig még nem tudtam megúnni az összes hibáikkal együtt sem.

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Új hozzászólás