Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

viskib
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 6905Hozzászólás viskib
2012.08.17. 14:08

zajcsinalo írta:Azért van, mióta világ a világ.. :), mert a sny. start-ot arra találták ki, hogy ha leütsz egy hangot akkor induljon az automata dob, kísérettel vagy anélkül.
Mivel te kikapcsolod az accompot, így az egész billentyűzetet figyeli a sync. start, ezért indul el.
Javaslom ha van rá lehetőség, használj start-stop pedált a megfelelő jack aljzatba bedugva.Ha nincs akkor marad ami van. :)

Köszönöm és az előző kérdésemben is tudnál segíteni ?

Ricsike

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 87
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 7310Hozzászólás HunHyper
2012.09.05. 15:08

Valaki tudja esetleg, hogy a PSR-S900 gyári ikonjai mellé lehet-e valahogyan újakat feltölteni?
Valakinek nincs meg véletlenül, hogy melyik ikon milyen kódszám alatt érhető el?

Köszi előre is a válaszokat!

Üdv: Roland

:help:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 7758Hozzászólás Zongorista28
2012.09.27. 18:50

tibi78 írta:sziasztok tibi vagyok szeretnék venni egy psr 8000 t érdeklődnék tőletek hogy ez milyen megbízható hangszer vannak e rejtett hibái kb mikor gyárthatták ,használható e a vokál proci és a legfontosabb hogy tudna e segíteni valaki egy magyar nyelvű használati útmutatóval nagyon szépen köszönöm előre is

Szia !

Nekem volt Psr-8000 -rem !

Imádtam, telten szól nagyon szerethető hangszer iszonyatosan sok szerkesztési lehetőséggel. Ne feledd a Yamaha zászlós hajója volt!!!

Jó a billentése, vastag a dobja, a kijelző nem romlik el megbízható ketyere :)

Egy dologra viszont vigyázni kell !

A görgő gombokra az LCD alatt.... Na az elszokott kopni.

Ha kérdésed van a hangszerrel kapcsolatban csak tedd fel nyugodtan ! :D

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 7759Hozzászólás Zongorista28
2012.09.27. 18:59

horvath0811 írta:Hello

Olyan kérdésem lenne,hogy a Yamaha s710,s910 prs kiterjesztésű stílus fájlt át lehetne-e konvertálni sty fájlra?Ha igen akkor hogyan .

Szia !

Miért akarod átkonvertálni?

A PRS- kiterjesztést olvassa Pl.: az S-700,900 Psr-3000,T1 és sorolhatnám

Gondolom kisebb gépbe akarod tenni a stylust.

Ha pl PSR-2000 be szeretnéd tölteni a stylust,akkor az EMC konvertálóban PSR-9000-re állitsd a systemet

Akkor átkonvertálja sty kiterjeszésűvé, de szépséget ne várj a dologtól éppen azokat a hangszineket fogod elvesziteni amik széppé teszik azt a stylust. Lásd Megavoice hangok 8-)

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 7762Hozzászólás Zongorista28
2012.09.27. 22:39

tibi78 írta:sziasztok és szép napot mindenkinek.segítséget szertnék kérni tőletek , ha valaki jártas psr8000 téren kérem szépen segítsen.hangmintákat szeretnék rátenni flopyról de valahogy nem sikerül : tuti hogy én nem csinálok valamit jól.a használatival sem megy ,talán be kell először állítani valamit a szintin,vagy a hangszinek formátumával van gond? zozo barátunk próbál nekem segíteni de sajnos neki 9000-ese van .aki profi ebben a témában legyen szives segítsen ha tud előre is köszönöm :cry2:

Szia !

Először is szükséged lesz memóriára, mert alapból csak 1 mb-ot biztosít számodra a 8000, ez vajmi kevés. 33 MB-ig lehet ezt növelni, no ez sem sok...

Ha ez megvan akkor a következőt tedd:

Nyomd meg a Sampling gombot a hangszeren.

Ennek következtében elő ugrik az LCD-n egy ablak.

Neked a Sampling-File import-ra lesz szükséged.

Nyomd meg a mellette lévő gombot a kijelző ablaknál.

Onnét kezdve már adja magát!

De mindenek előtt a hangmintát másol át a HD-ra !

Üdv! :gl:

alexlee76
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: yamaha tyros3
Adott köszönetek: : 16 alkalommal
Kapott köszönetek: : 75 alkalommal

Hozzászólás: # 7814Hozzászólás alexlee76
2012.10.01. 09:11

Sziasztok! Nekem nem rég lett egy yamaha psr9000 pro hangszerem bár ezen az oldalon belül már leírtam mi a problémám de rossz helyre.Inkább leírom ide is mert láttam hogy volt visszább téma ez a hangszer.Arra már rájöttem hogyan kell a midikbe belenyúlni a mixing console menüben be is állítom cserélgetem a hangszíneket kész az újra kevert dal.Most jön a lényeg sajna nem tudom hol és hogyan kell elmenteni.Ebben kellene egy kis segítség.Vagy ha valakinek volna magyar nyelvű használati utasítása azt is megköszönném és állítólag létezik egy EasyMix Profesional nevü program(nem a mixmaster mert az meg van) ami szintén ezt a célt szolgálja.Bár tudom a google a legjobb barátom de most nem az.Sehol nem találom ezen dolgokat.Amúgy a hangszer nagyon jó kellemeset csalódtam benne mert világ életemben rolandos voltam gondoltam egy merészet vágjunk bele a yamahás világba de nem bántam meg tetszik a 76 billentyű a hangszínek korrekt módon szólnak a midik is dögösen szolnak nem mondom hogy nem kell belenyúlni de alapból is elmegy.Köszönöm előre is a válaszokat

Hangszerem Yamaha tyros3

alexlee76
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: yamaha tyros3
Adott köszönetek: : 16 alkalommal
Kapott köszönetek: : 75 alkalommal

Re: Használati útmutatók

Hozzászólás: # 7816Hozzászólás alexlee76
2012.10.01. 10:19

Sziasztok! Yamaha psr9000 pro hangszerhez keresek magyarnyelvü használatit.Köszi

Hangszerem Yamaha tyros3

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 56
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 7821Hozzászólás Apelláta
2012.10.01. 12:43

Szia!

Én érdemben nem tudok válaszolni neked, csak ezzel kapcsolatban eszembe jutott:
Van egy öreg róka ismerősöm, ki gitáros létére megszállottságból gyűjti a régebbi szintiket is. Általában Németországból, egy ottani zenész barátjától kapja őket potom pénzért. Roland E86, -Discovery, Korg i3, -i5s, Technics KN2000, Yamaha Psr9000 Pro, amiket én láttam nála, de ez volt vagy öt éve. Mikor hozzá került a Psr9000 Pro, ő sem jött rá a hangszeren belüli midiszerkesztésre. De ő nem is kimondottan billentyűs, de azért elpötyög rajtuk. Nekem szólt, hogy segítsek megfejteni, bár tudta, hogy nekem sosem volt Yamahám. Már nem emlékszem meddig jutottunk, de végül is nem jött össze közös erővel sem. Úgy, hogy nem vagy egyedül ezzel. Hogy azóta már megfejtette e, nem tudom, mert négy-öt éve nem voltam nála. Viszont maga a hangszer nekem is nagyon tetszik. Az utolsó szó szerinti igazi vas a Yamaha Arranger-esek közt.

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 7822Hozzászólás viskib
2012.10.01. 12:54

alexlee76 írta:Sziasztok! Nekem nem rég lett egy yamaha psr9000 pro hangszerem bár ezen az oldalon belül már leírtam mi a problémám de rossz helyre.Inkább leírom ide is mert láttam hogy volt visszább téma ez a hangszer.Arra már rájöttem hogyan kell a midikbe belenyúlni a mixing console menüben be is állítom cserélgetem a hangszíneket kész az újra kevert dal.Most jön a lényeg sajna nem tudom hol és hogyan kell elmenteni.Ebben kellene egy kis segítség.Vagy ha valakinek volna magyar nyelvű használati utasítása azt is megköszönném és állítólag létezik egy EasyMix Profesional nevü program(nem a mixmaster mert az meg van) ami szintén ezt a célt szolgálja.Bár tudom a google a legjobb barátom de most nem az.Sehol nem találom ezen dolgokat.Amúgy a hangszer nagyon jó kellemeset csalódtam benne mert világ életemben rolandos voltam gondoltam egy merészet vágjunk bele a yamahás világba de nem bántam meg tetszik a 76 billentyű a hangszínek korrekt módon szólnak a midik is dögösen szolnak nem mondom hogy nem kell belenyúlni de alapból is elmegy.Köszönöm előre is a válaszokat
Üdv. az át kevert midit yaminál digital rec-> song creator -> save, ha védett midi azaz greg vagy crhis stb akkor az 1-16 vagy a sys/ex. nél kikell törölni a program és control change - és végül kinullázódik azaz null effek és minden asszem zongorára vál ést kezdheted előről úgy hogy jobban jársz ha először meg csinálod ezt minden sávnál és újra hangszereled és effektezed utána save,, de ha rosszul írtam a kollégák majd kisegítenek üdv. Bálint :friend:

Ricsike

Zongorista28
Moderátor

Hozzászólás: # 7823Hozzászólás Zongorista28
2012.10.01. 12:55

alexlee76 írta:Sziasztok! Nekem nem rég lett egy yamaha psr9000 pro hangszerem bár ezen az oldalon belül már leírtam mi a problémám de rossz helyre.Inkább leírom ide is mert láttam hogy volt visszább téma ez a hangszer.Arra már rájöttem hogyan kell a midikbe belenyúlni a mixing console menüben be is állítom cserélgetem a hangszíneket kész az újra kevert dal.Most jön a lényeg sajna nem tudom hol és hogyan kell elmenteni.Ebben kellene egy kis segítség.Vagy ha valakinek volna magyar nyelvű használati utasítása azt is megköszönném és állítólag létezik egy EasyMix Profesional nevü program(nem a mixmaster mert az meg van) ami szintén ezt a célt szolgálja.Bár tudom a google a legjobb barátom de most nem az.Sehol nem találom ezen dolgokat.Amúgy a hangszer nagyon jó kellemeset csalódtam benne mert világ életemben rolandos voltam gondoltam egy merészet vágjunk bele a yamahás világba de nem bántam meg tetszik a 76 billentyű a hangszínek korrekt módon szólnak a midik is dögösen szolnak nem mondom hogy nem kell belenyúlni de alapból is elmegy.Köszönöm előre is a válaszokat

Szia !

Van egy nagyon jó barátom, Psr-9000 pro-ja van. Írok neki e-mailt a kérdéseddel kapcsolatban. Amint válaszol leírom neked !

Üdv! :idea:

Új hozzászólás