Sziasztok,
A tegnapi nap folyamán ismét találtam - lehet csak én nem tudtam - új beállítási lehetőségeket az effektekre.
Malkoval beszélgettünk, mikor kiderült, hogy nem is 6-7 effekt van a midi részben, hanem több. Egy egészen més megközelítést kapott az effekt dolog.
A MENU-ben megtalálható egy DSP almenü, amin belül a DSP EDIT funció van. Ott található egy REVERB-CHORUS-DELAY-DISTORSON-EQ.HIGH-EQ.LOV-DSO LOCK. Itt lehet megváltoztatni az effekteket, amit a dalban használunk, mikor kiválasztjuk az effektet a GM PSRT EDIT-ben. Remélem azért érthető a dolog. Ennek a lehetőségnek igazán örültem, mert azért van némi választási lehetőség.
Viszont ami pici elkeserített, az pedig a mid résznél került elö. Még pedig az a probléma, hogy a dob sávot nem lehet több dobsávra szétszedni, csak a live drum használatával. Azért mondom, hogy probléma, mert ezt a funkciót akkor is már használtam, mikor Tyros1-m volt. Ez azért lehet jó, mert a Tyros1-nek azt hiszem 6DSP effekt lehetősége van, és mikor a Midi Optimezer-el editáltam ill. masztereztem a midit, a dob szettet szétszedtem három részre, és külön tudtam egy DSP-vel például a lábdobot meg a pergőt EQ.-ni. Na most itt arra sincs lehetőség, hogy a nem Live drum szettet külön szedje. Különszedi a program, csak Malko hozzáértésének köszönhetően

rájöttünk, hogy nem jó helyen vannak a bank váltások - remélem jól írtam - amik a dobokat állítják. A live szettel lehet bármennyi sávot dobnak használni, de a nem live szettet csak a 10 sávra lehet rakni. És nem is ez a baj, hogy a 10-re, hanem az, hogy a bank váltásokat nem jól kezeli.
Jól szól, és tényleg más mint a többi, viszont ez a kiforratlanság olyan szintű problémát és korlátot állít a hozzáértő felhasználó elé, hogy szerintem bátran kimondható, hogy használhatatlan ez a funkció. Hozzáteszem, hogy ami szól az jól szól, az optimizerrel szépen belehet állítani a midiket, és igazán ütös dolgokat lehet vele készíteni, de ez egy fajta kompromisszum.
Remélem érthető voltam ....
Köszönöm Malko, egy kávéra a vendégem vagy ...