Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 12785Hozzászólás Bubamara
2013.03.24. 09:23

Viskib!
Nagyon szívesen!

A HD alpári módon lemezhez van csavarozva, nincs rezgéscsillapítása, ma már az összes hangszerben és a noteszgépekben a felső kategória kivételével így van, (gyártói költségkarcsúsítás) tehát nem különleges, de azért tudok olyan HD rögzítést ahol gumibakok gondoskodnak a rezgéscsillapításról. (Ha érdekel küldök képet)

Rakj a kimenetre egy eq-t vagy processzort ha hiányérzeted van.

A billentyűzetről mi a véleményed? :) elég jó játékérzetet ad a súlyozott billencs.
Ja a sliderek meg odab...nak rendesen. :)
ismerkedj, ízlelgesd.

Buba

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 12786Hozzászólás viskib
2013.03.24. 09:46

Fúúú a billentyűk nagyon jóóóóók, élvezet játszani rajta csak sajnos elég buta vagyok még a hangszerhez de idővel kivesézem én csak nekem most csütörtökre meg kell csinálom 2 számot cakompak mert megünk tv-s felvételre és hangszin és stílus váltáson kívül eddig nem sok mindenre jutottam :D

A kép az érdekelne, meg írtam neked priwit is a cd,hdd,ram is érdekelne vagy ha nem messze laksz és tudnál segíteni el is mennék hozzád... persze nem lennék hálátlan.

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 12798Hozzászólás Apelláta
2013.03.24. 14:23

Bálint!

Üdv. a Korgosok között!
A kezelés és a TV-s felvétel végett ne aggódj, mert te egy tikfa hangszínnel is csodákra vagy képes.
:777

Üdv.: Apelláta

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12799Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.24. 16:06

Jött egy zagyva ötletem, hogyan tuningoljak fel egy PA600 -ast PA600 HD névre.

Egyenlőre scak elmélet, de ha addig élek is megcsinálom az tuti...

Van egy 160GB Sata HDD Notebook. Dockolóval USB-n bele építem a szintibe ha van rá hely csak akkor persze.
Ezzel eggyütt, bele épül egy USB HUB is. Ebből kettő kell a Vinyónak, 1- a régi gyári USB re lesz kötve,
a negyedik pedig ki lesz vezetve a szinti elejére a Joy elé / alá bal kéznél.

A HDD külső elérésére kap egy kis relét, mely ha be van kapcsolva a gép, akkor a PC USB csatlakozóját normál üzemben hagyja, ha ki van kapcsolva a gép, akkor pedig átváltja az USB Hubra a csatlakpzót. Így a hubon keresztül nem csak a vinyó, hanem a másik két USB csatlakozóis elérhető lesz a PC felé valamint szabadon formázható, osztható lesz a vinyó anélkül hogy ki kellene szedni a gépből. . Bekapcsolás után ismét eredeti funkcióra váltja. Ehhez 2db picike 5ÍV -os relé kell csak.

Immár kész is a PA-600 HD ....

Vélemények a barbár ötletről?

Azt nem tudom hogy a szervíz bevállalna e egy ilyen módosítást, de ha igen akkor annak tuti nagy ára van. Így viszont ugrik a gari.. Na ezért gondolodok nagyon....

Szerintetek baromság, vagy jó ötlet?

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12801Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.24. 16:14

voyager írta:Ok, köszönöm a válaszokat

Mivel nekem is volt 50-es em, így tudom miről van szó...

A gomb amit mondasz az ugyebár a kiálásokra van. És gyárilag olyan amilyen. Azért találták ezt így ki, mert ha csak úgy simán elnémul a zene az nagyon fúrcsa tud lenni. Így hát tettek bele hangot. Ez a hang viszont a PAD hangokból van. Ha annak a PAD hangnak le tudod venni a hangerejét, akkor az ott is halk lesz. Na ez viszont nem hiszem hogy megoldható.

Nem próbáltam csak TIPP:

Ha készítesz egy mentést a PA50 -ről, és ott lecseréled a PAD hangnak a cinjét ehy kattanásra PL... akkor elvileg azt fogja betölteni de ez nagyon nem biztos, és nem tudom hogy megoldható e...
Sajnos PA50 ben még limiter sincs, így azzal sem tudsz variálni sajna...

A véleményem hogy nem megoldható ebbe sajnos bele kell törődni.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 12802Hozzászólás viskib
2013.03.24. 16:21

Most értem haza Bubamara(Kálmánbá) kollégától és 1000%-osan elégedettek vagyunk a munkájával és nagyon szépen köszönünk mindent!!!
Hdd-t, és Ramot rakattunk a hangszerbe de emellett még sorolhatnám mi mindent tett a hangszerrelll!! és csak az alkatrészek áráért!! mély tisztelet és meg becsülés bubamarának!!
Le a kalappal a tudása és szakértelme előtt! Sokkal másabb képet kaptam a hangszeremről csak ámultam bámultam :777 :777

:thx: :thx: :thx:

Ricsike

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12803Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.24. 16:29

kovacstamas71 írta:Kedves fórumtársak!

Segítségeteket szeretném kérni.
Meg tudná-e valaki mondani, hogy Korg Pa50-es hangszeremen, miként tudnám beállítani a bekapcsolás után,hogy az általam kiválasztott stílus és hangszínnel induljon a hangszer?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Mint másik fórumos is írta:

Pontosan ahogy írták... Ki választod a PERFORMANCE
Állítsd be a stílust STS és minden kezdő funkciót. Némításokat start stop szinkron mindent amit kezdéskor látni akarsz. Aztán PERFORMANCE és MENTÉS az ELSŐ helyre..

Piano / 1 / 1 amikor bekapcsolod a gépet, azt fogja betölteni. Ez a beállítás fogja vinni a PAD és védelem beállításokat is. Ha úgy mented le hogy vissza zársz mindent, utána pedig védetté teszed, akkor ha más performancet hívsz be nem fogja tudni megváltoztatni. Szóval mindig jó beállítás fog bejönni. Macerás de szerencsére csak egyszer kell megcsinálni.

Picasso †
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: GW-8,
Adott köszönetek: : 940 alkalommal
Kapott köszönetek: : 585 alkalommal

Hozzászólás: # 12808Hozzászólás Picasso †
2013.03.24. 19:55

Sziasztok Skacok!

milyen típusú Korgok, milyen memóriákat tartalmaznak, vagy milyenekkel bővíthetőek, mert Lacka barátunk felhajtott kinn Warringtonban egy aránylag olcsó forrást, csak típusokat kellene tudni... Április 22.-én jön haza, és akkor személyesen, vagy előtte postázva átvehető! Épp most beszélek vele, üdvözöl minden billenyűst itt a fórumon!!!
Na szóval, írjátok le ha kell memória, és milyen...

Pacsi

Picasso

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 12837Hozzászólás Bubamara
2013.03.25. 07:11

viskib írta:Most értem haza Bubamara(Kálmánbá) kollégától és 1000%-osan elégedettek vagyunk a munkájával és nagyon szépen köszönünk mindent!!
Örülök, ha szerény lehetőségeimhez mérten segíthettem a rakoncátlan csikót egy kicsit betörni és színpadképessé tenni.
Sok sikert és a mielőbbi viszontlátásra!

Buba

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 12838Hozzászólás Bubamara
2013.03.25. 07:30

Picasso írta:Sziasztok Skacok!
milyen típusú Korgok, milyen memóriákat tartalmaznak, vagy milyenekkel bővíthetőek,
Szia Picasso,
A pa1x pa1xpro 2x16MB EDO RAM, azonban több esetben próbáltam pc-s rammal, és a sampler nem dolgozik vele helyesen, vagy 10 ből 1-2 darab volt ami hoszútávon is probléma és fagyás és zajmentesen tette a dolgát, tehát elsősorban a gyár által kiadott vagy tesztelt Sampling opció RAM,
A Triton dettó u-a csak 2X32MB
pa2x pa3x, na itt már egészen elképesztő módon a gyár megváltoztatta a RAM lábkiosztását, Első ránézésre normál laptop RAM-nak néz ki de sajnos nem kiváltható standard modullal. Az eredeti opció típusa: EXB-M256 memory expansion board, ez egyébként a pa3x bővítése is.
A KORG sajnos ilyen üzletpolitikát folytat az opciókkal, hogy a standard pc, vagy notesz alkatrészekhez képest valamiben módosítja őket így azok nem tudnak 100%-ban helyesen működni a hangszerekben, vagy egyszerűen el sem fogadja, illetve nem csatlakoztatható fel valamilyen slot átalakítás miatt.
Így a felhasználó kénytelen 8-10 szeres áron megvenni tőlük a bővítést. Erre több példát is tudnék mondani az elmúlt 6-8 év opcióiból. Még azt is megcsinálják, hogy a videó inteface csatlakozóját megváltoztatják, hogy a pa2 ne használhassa a pa1 bővítőt, holott működés szempontjából azonos a két kártya.
Fogyasztótársadalom. :)

Buba

Új hozzászólás