Pontosítanék, lehet én írtam rosszul, majd visszaolvasom. Nem a bőgő hangszínét cseréltem, hanem az Audya style szerkesztője hasonlóképpen működik, mint a Tyrosé, azzal a különbséggel, hogy a Yamaháknál különböző Stylek "alkotórészeit" tudod egy másik style-be átmásolni, itt pedig van pl basszus hangbank. Ott kiválasztok egy bőgő kíséretet, amit beleteszek a style-be. Ilyen esetekben történik az meg, hogy a hangszer randomszerűen nem játszik le egy hangot, ha nem a gyári kísérete van meg egy adott sávnak. Ez elég ciki így elolvasva, de live körülmények között nem feltűnő. Most ugyan ebbe a stylebe, amit feltettem feljátszottam manual a bőgőjét és nincs akadás. Érdekes dolog, de majd remélem idővel rájövök minden gyerekbetegségre és korrigálom. Amúgy imádom a hangszert!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Szia Malko!
Pontosítanék, lehet én írtam rosszul, majd visszaolvasom. Nem a bőgő hangszínét cseréltem, hanem az Audya style szerkesztője hasonlóképpen működik, mint a Tyrosé, azzal a különbséggel, hogy a Yamaháknál különböző Stylek "alkotórészeit" tudod egy másik style-be átmásolni, itt pedig van pl basszus hangbank. Ott kiválasztok egy bőgő kíséretet, amit beleteszek a style-be. Ilyen esetekben történik az meg, hogy a hangszer randomszerűen nem játszik le egy hangot, ha nem a gyári kísérete van meg egy adott sávnak. Ez elég ciki így elolvasva, de live körülmények között nem feltűnő. Most ugyan ebbe a stylebe, amit feltettem feljátszottam manual a bőgőjét és nincs akadás. Érdekes dolog, de majd remélem idővel rájövök minden gyerekbetegségre és korrigálom. Amúgy imádom a hangszert!
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Egy gyors kreálásom a megszokott stílusomban: http://atimaki.atw.hu/Valahol.mp3
Fiataloknak buliban jó lesz így.

Fiataloknak buliban jó lesz így.
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 164
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyszer igen régen én is megváltoztattam egy ős Neoton dal harmónia és basszus vezetését egy remix alkalmával hogy Dj. kompatibilisebb legyen, aztán a Balázs Fecó mint szerző majdnem leszedte a fejemet amikor a jogot intézték!
(kalappal együtt...)
(kalappal együtt...)
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
https://www.sendspace.com/file/tilgvr
Nem túl régi ámokfutásom hallható a fenti linken ha minden igaz.
Nem túl régi ámokfutásom hallható a fenti linken ha minden igaz.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok.
Nem tudom hogy erről kértem e már véleményt, de biztos ami biztos.
Nem olyan régi szerzeményem. Csak őszintén a kritikákkal. És előre is köszi.
Nem tudom hogy erről kértem e már véleményt, de biztos ami biztos.
Nem olyan régi szerzeményem. Csak őszintén a kritikákkal. És előre is köszi.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Kedves LiveNetworkTEAM!
Először is földimként szeretnélek üdvözölni, mivel magam is Vasban láttam meg a napvilágot!
Szeretném hangsúlyozni hogy az utóbbi 10 évben csak elvétve foglalkoztam zeneszerzéssel és az aktuális trendeket sem követem!
Kérlek hogy észrevételeimet ennek tükrében olvasd!
Többször meghallgattam a dalodat és úgy gondolom, hogy a kitűnő szöveg és a vetített képsorok drámai erejét kellene a zenében is jobban érvényre juttatni!
Egy olyan dalszerkezet módosítást javasolnék, melyben sokkal szellősebb, dob groove nélküli dal indítás után építhetnéd a hangszerelést egyre erősebbre, mely egy hangulati ívet adna a mondanivalóhoz.
A dal elején az orgonával játszott főmotívumot én zongorára cserélném, és talán a tempóból is visszavennék!
Még egy gyakorlati tanácsot engedj meg az énekhez!
A szóvégi mássalhangzóidat kellene erősíteni mert néha elvesznek a zenében! (Velem is gyakran előfordul
)
Minden estre gratulálok a dalodhoz, mely nekem egy filmzene érzetét adta!
Igazi drámai erőt pedig ebben a témában a mestertől, Ennio Morricone szerzeményeiből lehet meríteni! Az ő dalszerkezet építései nagyon tanulságosak, mindenképpen ajánlom!
További jó és termékeny dalszerzést Fiatalember!
Üdv!
Tacso
Először is földimként szeretnélek üdvözölni, mivel magam is Vasban láttam meg a napvilágot!
Szeretném hangsúlyozni hogy az utóbbi 10 évben csak elvétve foglalkoztam zeneszerzéssel és az aktuális trendeket sem követem!
Kérlek hogy észrevételeimet ennek tükrében olvasd!
Többször meghallgattam a dalodat és úgy gondolom, hogy a kitűnő szöveg és a vetített képsorok drámai erejét kellene a zenében is jobban érvényre juttatni!
Egy olyan dalszerkezet módosítást javasolnék, melyben sokkal szellősebb, dob groove nélküli dal indítás után építhetnéd a hangszerelést egyre erősebbre, mely egy hangulati ívet adna a mondanivalóhoz.
A dal elején az orgonával játszott főmotívumot én zongorára cserélném, és talán a tempóból is visszavennék!
Még egy gyakorlati tanácsot engedj meg az énekhez!
A szóvégi mássalhangzóidat kellene erősíteni mert néha elvesznek a zenében! (Velem is gyakran előfordul
Minden estre gratulálok a dalodhoz, mely nekem egy filmzene érzetét adta!
Igazi drámai erőt pedig ebben a témában a mestertől, Ennio Morricone szerzeményeiből lehet meríteni! Az ő dalszerkezet építései nagyon tanulságosak, mindenképpen ajánlom!
További jó és termékeny dalszerzést Fiatalember!
Üdv!
Tacso
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia LiveNetworkTEAM,
Klassz ez a dal ...
Egy két észrevételt, ha elfogadsz tőlem.
Én az intró rész mindenképpen rövidebbre venném, talán elég lenne a fele is.
Az orgonát kicserélném valami "movie"-s hangszínre, mondjuk kórus+zongora, vagy valami ilyesmi. Igazából erről szól a dal, és legyen olyan angyali.
Mindenképpen raknék bele egy szólót, mondjuk a kövéres résznél, és után vissza jönnék ismét az alapra.
Ahogy Tacso is javasolta, egy ívet csinálj neki, és akkor minden bizonnyal a mondani valója még hangsúlyosabb lesz.
Az énekre bátran használj effekteket.
Mindezt leszámítva, tényleg jól sikerült....
Klassz ez a dal ...
Egy két észrevételt, ha elfogadsz tőlem.
Én az intró rész mindenképpen rövidebbre venném, talán elég lenne a fele is.
Az orgonát kicserélném valami "movie"-s hangszínre, mondjuk kórus+zongora, vagy valami ilyesmi. Igazából erről szól a dal, és legyen olyan angyali.
Mindenképpen raknék bele egy szólót, mondjuk a kövéres résznél, és után vissza jönnék ismét az alapra.
Ahogy Tacso is javasolta, egy ívet csinálj neki, és akkor minden bizonnyal a mondani valója még hangsúlyosabb lesz.
Az énekre bátran használj effekteket.
Mindezt leszámítva, tényleg jól sikerült....
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Sziasztok .Volt egy kis időm,próbálgattam pár midit.Ime az egyik,csak úgy. 
http://www.4shared.com/mp3/66Ap3tXUce/Bojtorjan.html
http://www.4shared.com/mp3/66Ap3tXUce/Bojtorjan.html
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 152
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Nekem tetszik, csak a basszus tolakodó.

Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Kedves Bohocotto! Nekem is tetszik a Ketron sound és a dal, valamint ennyi lábdobhoz a basszust sem érzem sértően soknak...!
Csak így tovább!
Üdv!
Csak így tovább!
Üdv!