Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 26861Hozzászólás Apelláta
2014.08.26. 08:18

Na ezt figyeljétek:

Tegnap hívott egyik „honosított-erdélyi” zenész ismerősöm, ki már évek óta kamionozgat, közben meg németből behozott hangszerekkel seftel. Most akarja eladni a Pa-800-át, mert Pa2-t vesz helyette. Gondolkodott Ketronon is, de lemondott róla, mert mesélte, hogy mit tapasztalt vele kapcsolatosan nem rég:

Egy pesti zenésznek pár hónapja hozott kintről egy Audyát, ami egy nagyon gyönyörű hangszer kívülről, de a látszat csal, mert olyan fosul szólt, hogy az illető, akinek hozta, már gyorsan túl is adott rajta. Én csodálkozva mondtam, hogy ez meglepő számomra, ilyen ócsároló véleményt még Audyával kapcsolatosan nem hallottam. Főleg a hangjára. Azt mondta, hogy pedig ő is hallotta a saját fülével, hogy mikor beraktak egy midi fájlt, hogy szólt. Akinek az Audyát hozta, teljesen meg volt rökönyödve (meg az ismerősöm is), hogy az X1-esére behangszerelt midik sokkal rosszabbul szóltak az Audyán, pedig mivel az az X1-nél komolyabb hangszer, így alapból jobban kellett volna szólnia.

Kérdeztem, hogy de hát ez természetes, próbálta az illető legalább az Audyára optimalizálni a midiket? Mert akkor nem hiszem, hogy ez lett volna a véleménye.
- Á, neki arra nincs ideje, hogy több száz számot áthangszereljen. Berágott, és túladott az Audyán.

Basszus! Az emberünk a mai napig abban a tudatban van, hogy az X1-e jobb hangszer mint az Audya, mert az arra optimalizált midijei azon jobban szólnak. Az Audya stílusai meg ezek szerint nem is érdekelték az illetőt. És az ismerősöm is ezért szidja az Audyát.

:dash:

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26867Hozzászólás Attila
2014.08.26. 09:09

El kell dönteni, kinek mire kell egy "kütyü" !!!
Szándékosan írom, hogy kütyü, mert aki Dj megoldást választ, vagyis úgy rendezkedik be, hogy Mp3, Midi, Wav, annak bőven elég egy Midjay, egy Roland Bk7m, egy Korg i40M, stb. Esetleg egy Midi-billentyűzet. Apelláta példájaként fölösleges kísérőautomatikás szintetizátor erre a célra. Na és ezek akik azt mondják, hogy nem jó a Ketron Audya, a Korg Pa2x, a Tyros3,-4. NEM IS VALÓ disznónak bársonyköntös ! Bocsánat, ne vegye senki sértésnek (nem is céloztam meg senkit ezzel), de ha reálisak, rentabilisak, ésszerűek akarunk lenni, így kellene eljárni. Minden maga helyett való :!: Már egyszer példázódtam ezzel: - ha egy picike csavart kell kivegyek pl. egy óra hátlapjából, nem veszek azért egy profi ütvefúrót ! Ha pedig gipszkartont szerelek nap mint nap, nem fogok csavarhúzóval dolgozni :P . Lehet, de hülyeség :!:
Még az sem mérvadó, hogy meghallgatom valakinél, hallám nála hogy szól a pa3x, vagy az Audya. Azt kellene tudni, mi mire képes ! Mit lehet kihozni abból a cuccból az adott lehetőségekhez képest. Nem egyszer találkozom esettel, amikor emberkék megveszik a Korg pa3x-et,(mert az a divat) és állnak mellette mint borjú az új kapuban. Aztán vagy koldul egy "nyanvadt SET"-et és kínozza vele, vagy eladja, mert "nem jó", vagy még van egy lehetőség: - nekiáll és dolgozik. Ez a ritkább.
Ennek fényében kellene hangszert választani, véleményezni, összehasonlítani, becsmérelni vagy felmagasztalni ! Meg vagyok győződve, hogy a legtöbben nem ismerik (én sem) ezen "kütyük" képességeit, - talán 50%-ban ? Ha valaki öt év használat után megkérdi, hogy "- a PSR9000-ben van RAM ???" , vagy hogy a pa800-asban van "-mi a Sty-Record mód ?", addig milyen alapon lehet összevetni a sütnivalót ?

Atti

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 26868Hozzászólás manyus
2014.08.26. 09:14

Na tessék ! Elmenek nagy nehezen egy hétre "nyaralni", és lám, hogy megélénkültek a ketron hozzászólások ! Hajrá fiúk, csak így tovább !
Lehet elmenek még egy hétre ? :D :D :D

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 168
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1138 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 26872Hozzászólás Pumika
2014.08.26. 10:34

Hali, aMidjay Plus-ban nincs next song funkció, ez nem lehet baj, viszont nincsenek ilyen számok a wav szövegnél. Ezeket a szövegeket Én írtam PC-én a "jegyzettömb"-ben a szöveget a dalhoz. Nem tudom akkor mi a probléma. Pumi.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 26875Hozzászólás Zeneboy
2014.08.26. 11:23

Én elvittem egy nagyon jó kollégához a korg pa3 musoromat...az audya megfeküdt3x inditotta újra...majd kimasolt parat feltette a hangszerre, utána semmi baja nem volt a dalokkal! Mp3- at is szépen vitte majd midit utána style... A megszólalással sem volt alapvetően baj! Nyílván, hangszerelni kellene, jobban ráígazítani a dalokat, de hallottam már gagyin szólni a pa3- on is berakott kommersz dalt...ami még rosszabbúl is szólt!

Ami viszont nem teszik:
-Szegényes effekt használat!
-masterezés borzalmasan szegényes a csatornánkénti detto...
-mikrofon beállíthatóság is jóval egyszerűbb, igaz azt szépen be lehet állítani!
-

Nekem nem lenne bajom azzal hogy foglalkozni kell vele! A baj, hogy képes összeomlani pillanatok alatt csak azért mert sok fált vagy más hangszerből érkező cuccot raksz rá! Ilyet egy korg ál sem tapasztaltam!

Megjegyzem a Pa3- is sok hibával küzd! Tehát nem szeretnék vitát gerjeszteni, mert a saját hangszeremről is megtettem már a negatív kritikát!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26876Hozzászólás tommid
2014.08.26. 11:29

Pumika írta:Hali, aMidjay Plus-ban nincs next song funkció, ez nem lehet baj, viszont nincsenek ilyen számok a wav szövegnél. Ezeket a szövegeket Én írtam PC-én a "jegyzettömb"-ben a szöveget a dalhoz. Nem tudom akkor mi a probléma. Pumi.
A probléma egyszerű. Két dolog nagyon fontos: a szövegfile elnevezése ugyan az legyen, mint amihez hozzá rendeled! (pl.: KAKUKK.WAVE - KAKUKK.TXT ) a txt file-t bemásolod ugyanabba a mappába ahol az alap van. Normál esetben, ha elindítod az alapot megjelenik a szöveg(betölti). Ahhoz , hogy lapozzon az alap elindítása után nyomsz egy recording-ot és végig lapozol ott ahol kell. A szám végén save és kész!!! Tuti működni fog!

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 26877Hozzászólás Pumika
2014.08.26. 11:39

Hali, köszi Tamás, na így megpróbálom, ha hazaértem, majd jelzem mi történt. Köszönettel: Pumi.

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 26880Hozzászólás Pumika
2014.08.26. 12:16

Köszi Fiuk, na ez az igazi segítség, amit nem lehet megfizetni. Jó hogy vagyunk egymásnak. Köszi mindenkinek!!!! :)

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 26881Hozzászólás Pumika
2014.08.26. 12:16

Abban van az igazság, hogy a Midjajy nem kisérőautomatikára lett elsősorban kitalálva, de ha baj van a kisérőautomatikás géppel, simán lel lehet vele játszani a bulit, nem is akár hogy!!!!

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 26886Hozzászólás tommid
2014.08.26. 14:11

slyer írta:A szóló gitár még nem szól sehogy,amig az nrpn dolgokat nem tudom bevinni.
http://www.ketron.it/images/ketron/manu ... 00_web.pdf Az 53. oldaltól megtalálsz minden beállítást amiről azt állítottad, hogy nincs sehol. Remélem segítettem.
Az effekt út pedig így néz ki: http://www.ketron.it/index.php/?option= ... &Itemid=20
Az SD1000 egy erős és rugalmas DSP, amely hihetetlenül sokoldalú és programozható.
Amellett, hogy a két Reverb és Chorus szakaszok, ott is a Rotary és Wha Wha hatást, és a Hi Quality torzítás.
két Insert effekt Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo, 4 sávos parametrikus EQ, kompresszor és Delay csatlakoztatható a számokat a midifiles lejátszani, hogy további realizmus és vitalitás a hangok a SD1000

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Új hozzászólás