|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
tuskaati
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Tyros 5
- Adott köszönetek: : 63 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 48 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Szerintem egyszerre kell de az is lehet, hogy feljátszod midibe és rá énekelsz közbe rögzíted wavba. Ez utóbbit lehet, hogy nem támogatja a hangszer.
-
boby32
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha Tyros 2
- Adott köszönetek: : 5 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Üdvözlök mindenkit,most vagyok egy választás előtt ezért szeretnék egy őszinte segítséget kérni,hogy Yamaha Psr s 770,950,vagy Tyros 1 est vegyem meg?Bármi jót vagy rosszat szívesen meghallgatók.Köszönöm előre is ha a valaki elmondja a saját véleményét.Szép estét mindenkinek.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
S950- árán már simán vehetsz szép állapotú tyros2-est, psr-ben csak az s970-ér többet az én meg ítélésem szerint!
Ricsike
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Nos összegezzük a Tyros3 vs Psr-s970 et 
Szóval azzal kezdeném hogy mivel psr és tyrosról beszélünk lehetnek szint különbségek mind minőség erősség s.t.b ezért Yamaha 01v keverőmön 2 stereo sávon minden eq comp limiter kikapcsolva minden alap állapotban! a 2 hangszeren szintén alap állapotban a mastercompressor EQ - mind2 flaton effektek csutkára le tekerve hogy ne zavarja meg a fülünket, hangerő szabályzók csutkára kitekerve
Mind2 hangszeren különböző stílusokat, pop, latin diszkó, úgy mentettem el registben hogy ugyan azokat a dob hangszíneket hozza, pl fastbossa "powerkit" mind2-ben s.t.b szóval csak dobot hallgatunk hogy pontosan halljuk a különbséget sztm ez a legtisztább, style elindít itt is ott is.
Nem ragozom, a psr s970 egy az egyben meg szólal minőségre dögre úgy mint az én Tyros3-ason alap beállításokkal! DE! a 970-es mégis kicsit hozza nekem ezt a psr csilingelést vagy a cég az alapméretezett beállításokat mást használt, de igazából a T3-hangja kicsit vaskosabb, a 970-es picikét hifisebb a gyári EQ-ja gondolom amit beállítanak a cégnél, de ettől függetlenül ugyan olyan vastag ugyan olyan szépen szól! de aki nem olyan fikás mint én ezt meg sem hallja szerintem
A félgiga flashrom nagyon szépen működik ugyan ugy mint a T5-ben áthelyezi a dolgokat ha szarul töltögetsz erről asterix tud majd mesélni bővebben...
S.art2-es hangszinek nincsenek, a filterpotik elég jók ötletes, kijelzőtől nem hatódtam meg nállam még a T3-ban mindig szebb sőt dönthető ha alacsonyabban ülök nem kell felugrálni, kapott viszont új dobszerkesztési módot a styleeditor! bármilyen dobhangszínből kivehetjük a lábdobot a pergőt s.t.b és kicserélhetjük mint a korgban pl, csak nem annyira grafikus, nem kell hozzá voice editor anélkül is tudjuk szerkeszteni a stilt NAGYON JÓ ÖTLET! ,0 pár új audio stil bár a chachacha s.t.b hiányoznak nem minden van benne mint a T5-ben de hát nem is T5-ről beszélünk és itt vége is a jó dolgoknak.
Ház, nagyon értetlen küllemű a tyroshoz képest, billentyű ugyan olyan hulladék mint a többi psr-ben, gumi gombok...,nincsenek silderek, s.art2-es hangszinek, HD többit nem kell sorolnom tudjátok
Tyros 1-2estől jóval jobb viszont a Tyros3-at nem adnám érte, viszont ha nem kaptam volna T3-at ilyen jó árban meg vettem volna az s970-est! nagyon megéri az árát egy ilyen új hangszer csak ajánlani tudom aki mindenképp új hangszerben gondolkozik legjobb árérték arány a yamaha hangszer piacon!
Szóval azzal kezdeném hogy mivel psr és tyrosról beszélünk lehetnek szint különbségek mind minőség erősség s.t.b ezért Yamaha 01v keverőmön 2 stereo sávon minden eq comp limiter kikapcsolva minden alap állapotban! a 2 hangszeren szintén alap állapotban a mastercompressor EQ - mind2 flaton effektek csutkára le tekerve hogy ne zavarja meg a fülünket, hangerő szabályzók csutkára kitekerve
Mind2 hangszeren különböző stílusokat, pop, latin diszkó, úgy mentettem el registben hogy ugyan azokat a dob hangszíneket hozza, pl fastbossa "powerkit" mind2-ben s.t.b szóval csak dobot hallgatunk hogy pontosan halljuk a különbséget sztm ez a legtisztább, style elindít itt is ott is.
Nem ragozom, a psr s970 egy az egyben meg szólal minőségre dögre úgy mint az én Tyros3-ason alap beállításokkal! DE! a 970-es mégis kicsit hozza nekem ezt a psr csilingelést vagy a cég az alapméretezett beállításokat mást használt, de igazából a T3-hangja kicsit vaskosabb, a 970-es picikét hifisebb a gyári EQ-ja gondolom amit beállítanak a cégnél, de ettől függetlenül ugyan olyan vastag ugyan olyan szépen szól! de aki nem olyan fikás mint én ezt meg sem hallja szerintem
A félgiga flashrom nagyon szépen működik ugyan ugy mint a T5-ben áthelyezi a dolgokat ha szarul töltögetsz erről asterix tud majd mesélni bővebben...
S.art2-es hangszinek nincsenek, a filterpotik elég jók ötletes, kijelzőtől nem hatódtam meg nállam még a T3-ban mindig szebb sőt dönthető ha alacsonyabban ülök nem kell felugrálni, kapott viszont új dobszerkesztési módot a styleeditor! bármilyen dobhangszínből kivehetjük a lábdobot a pergőt s.t.b és kicserélhetjük mint a korgban pl, csak nem annyira grafikus, nem kell hozzá voice editor anélkül is tudjuk szerkeszteni a stilt NAGYON JÓ ÖTLET! ,0 pár új audio stil bár a chachacha s.t.b hiányoznak nem minden van benne mint a T5-ben de hát nem is T5-ről beszélünk és itt vége is a jó dolgoknak.
Ház, nagyon értetlen küllemű a tyroshoz képest, billentyű ugyan olyan hulladék mint a többi psr-ben, gumi gombok...,nincsenek silderek, s.art2-es hangszinek, HD többit nem kell sorolnom tudjátok
Tyros 1-2estől jóval jobb viszont a Tyros3-at nem adnám érte, viszont ha nem kaptam volna T3-at ilyen jó árban meg vettem volna az s970-est! nagyon megéri az árát egy ilyen új hangszer csak ajánlani tudom aki mindenképp új hangszerben gondolkozik legjobb árérték arány a yamaha hangszer piacon!
Ricsike
- r6991
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Yamaha Psr s750, M-Audio Keystation 88 II
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 18 alkalommal
Sziasztok! Egy kis tanácsot kérnék. Digitális zongora vásárlásán gondolkodom az s750- em mellé.
Függetlenül a márkától, milyet ajánlotok, 88 billentyűzetet, vagy elég a 76 is.
Köszönöm
Függetlenül a márkától, milyet ajánlotok, 88 billentyűzetet, vagy elég a 76 is.
Köszönöm
- r6991
- Újonc
Bevallom őszintén , hogy először a Casiokat néztem ki , igazán nem nagy eresztés de szerintem elviselhető.Jó jó , tudom , hogy milyen........
Végignyomkodtam mindent szinte ( márkát ) , az idei hangszerkiállításon,de még egy workstationt nem szeretnék.Csak egy sima zongorát.
Bár a Juno DS88 k... jól nézett ki és nagyon ott van.
Egy - két 76os van még a piacon , meg 1-2 használt is. Csak itthonra kellene , 100 - 130e max árban.
Végignyomkodtam mindent szinte ( márkát ) , az idei hangszerkiállításon,de még egy workstationt nem szeretnék.Csak egy sima zongorát.
Bár a Juno DS88 k... jól nézett ki és nagyon ott van.
Egy - két 76os van még a piacon , meg 1-2 használt is. Csak itthonra kellene , 100 - 130e max árban.
- r6991
- Újonc
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Megmondom őszintén, nekem ez nagyon bejött. A Czardas stílus azzal a tárogatóval... Az az egy dolog hiányzik nagyon a Korgból...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok
Az a csárdás a tárogatóval egy nagy SZ@R ! Őszintén. Sem a tárogató sem a csárdás nem így kellene szóljon egy T5-ön ! És Aste., ez nem hiányzik a Korg-ból, sőt ezek vannak jó helyen a pa-kban. A cimbalom tetszik, elfogadható. A hegedűről pedig jobb nem beszélni. Azt egyedül Ketronban hallottam elfogadható minőségben.
Atti
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat: