Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 56298Hozzászólás Asterix
2018.01.04. 14:56

vigo01 írta:
Szerintetek létezik, hogy ilyen jól szól az SD9?
Hallgasd meg ennek a srácnak a demóit. Nála ilyen jól szól a 9000pro is kis túlzással élve. Akinek tehetsége és tudása van. Ez a srác megdolgozik a Ketronnak bőségesen...

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 56299Hozzászólás HunHyper
2018.01.04. 15:18

Jó napot Uraim....
Mivel pár napja itthon vagyok és le tudtam ülni a hangszer elé, így szeretném eme tapasztalataimat veletek megosztani...
Igaz, hogy lesz egy kis Behringer X Air is a témában, de azért nagyobb részben mégis csak Ketron SD7 tapasztalat...
Első körben szétkaptam a hangrendszert, kicserélgettem a kábeleket jobb minőségűekre és azt gondoltam, hogy a digitális keverőt
visszaállítom gyári állapotra és újra beállítok mindent... szeretem kihasználni a technika által nyújtott lehetőségeket, így szépen
lassan változtatok mindig valamin...

SD7... Dedikált sztereó kimenet a dobsávra, és a többi rész egy másik sztereó kimeneten megy, így a Behringeren 2x2 csatornát foglalok le...
Szépen bekötve, a hangszer beállítva, "Factory" EQ a hangszerben, indítok egy stílust... Szól minden csatornán valami, nem szépen, de szól...
Ekkor jött a Behringer csavarása... Előtte megnéztem a "Praxis" DVD-t, amiről korábban írtam, sok titokra és apró trükkre fény derült...
Ezen felbuzdulva, a Dob csatorna "Solo" üzemmódban bekapcsolva, majd állítgattam, effekteztem, a végén megközelítettem a dob sávon a számomra
tetszetős hangzást... persze, ez lehet nem mindenkinek tetszene, nekem ez így már mondhatjuk, hogy megfelelő... Aztán a dob sáv "Mute",
majd a másik sztereó sáv "Solo" módba állítva... A kíséretet is kezdtem állítani, csavarni, több effektet is kipróbálva, na az is alakult...
Kipróbáltam a teljes hangképet, szépen, dinamikusan szólt, olyan igazán Ketronosan... Minden hangszert külön ki lehet hallani, de egyik sem tolakodó,
igaz a dobon hagytam egy kicsit többet, mert szeretem, ha a dobos nem csak "simogatja" a bőröket... Na szóval, tetszett... gondoltam, rádobok még a
végére egy kompresszort... mindegyiket kipróbáltam, állítgattam, de mindegyiknél az volt az érzésem, hogy a kompresszorok megölik azt a Ketron hangzást,
amit én nagyon szeretek... Már már olyan Yamahásan steril lett a dolog, így a kompresszort kivettem a láncból...
Zenélgettem, élveztem a munkám gyümölcsét, nyomtam a zenét arranger módban... Majd hirtelen gondoltam egyet, hogy beteszek egy midit, egy olyan midit,
ami SD7-re lett írva... Majd leestem a székről, de nem azért, mert olyan jól szólt, hanem, mert hihetetlenül rossz volt... Visított, semmi mély, a dob
ki volt nyírva... Néztem, hogy mi a franc lehet ez, hiszen korábban ez a midi fantasztikusan szólt... Na, hát rájöttem, hogy a hangszer midi esetében nem választja le a dob sávot
a dedikált kimenetre, így a többi adattal arra a csatornára megy, ahol korábban a kíséretet állítottuk be és ott az effektek dob nélkül lettek állítva, így a dobbal
már nem is szól jól.... Tehát a midi szinte használhatatlan, ha külön csatornán használjuk a dobokat Arranger esetében... Aztán megnéztem egy mp3 alapot,
ugyanaz a helyzet, mint a midi esetében, így szinte az is használhatatlan... Nem beszélve arról, ha a dobot külön jelként küldjük ki, akkor a hangszer belső felvevőjén
a dob nem szól, nem hallható, mivel a felvételhez nem keveri be az extra sávot...

Sajnos az olasz mérnökök itt nem gondolták ezt tökéletesen végig... :cry2:

1.) Ha valaki használ a műsorában arrangert, mp3-at, audió alapokat, midit és a belső felvevőt akkor el kell felejteni a dedikált kimenetet...
2.) Ha nem használhatjuk a dedikált kimenetet, csak egy szereó csatornán megy ki minden, nem lehet olyan minőségi hangzást elérni,
de cserébe jól szólnak a midik és audió alapok is...

Nem értem, hogy minimum a midi esetében miért jelent ez problémát, hogy a dob sávot a dedikált kimenetre irányítsák... :dash2:
Azt értem, hogy az audió alapok miért szólnak másképpen, ha a keverőn az arranger kísérethez van beállítva a csatorna, de hogy a midinél ezt
miért nem oldották meg, azt nem tudom... Nem beszélve arról, hogy a belső felvevő miért nem veszi fel az összes sávot, ahol megjelenik
valamilyen jel...

Összességében a Behringer X Air keverő egy jó kis cucc, sok dologra használható, de aki nem jártas a digitális keverők világában, annak az
extra oktató DVD-k nélkül egy kínszenvedés lehet....
Az SD7 szintén egy nagyon jó hangszer, de ezek a hibák jelentősen lehúzzák, ha nem javítják ki ezeket a hibákat (persze nem tudom, hogy ezeket
lehet-e egyáltalán szoftveresen javítani), akkor soha nem fog tudni kilépni a saját árnyékából, nem fogja megmutatni, hogy mi mindenre képes ez a hangszer...

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 56300Hozzászólás Pumika
2018.01.04. 15:53

Hát jól beleástad magad Roland. Én is bár lehet mondtam már Neked, a buliba dobot kiküldtem a másik kimeneteken, simán csak analóg keverőm van. Sokkal jobban szólt így nekem is, de azt nem értem miért lett a dobsáv brummos. Az elején még nem volt gond de a buli végére már zavaró volt. Valaki esetleg ötlet. Üdv: Pumi.

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Hozzászólás: # 56410Hozzászólás kissata
2018.01.11. 23:18

Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül az Audya JAZZ SAMBA stílusa az audió részekkel?
Érdekelne! :)

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 56412Hozzászólás almatom
2018.01.11. 23:28

Nekem megvan.
Sajnos gyári állapotában ez a stílus gyakorlatilag teljesen használhatatlan!
Be fogom rövidesen fejezni, hogy használható legyen...de akkor az lesz a legjobb jazz samba stílus, ami automatikában megszólal :777

kissata
VIP

Hozzászólás: # 56417Hozzászólás kissata
2018.01.12. 07:55

Elhiszem Tomi! :777
Elküldöd nekem az Audya ezen stílusát,az audió részekkel?
Nem csak Ketron szempontból szeretném megvizsgálni!
Köszi!

kissata
VIP

Hozzászólás: # 56449Hozzászólás kissata
2018.01.14. 20:53

Nosztalgia tombitálgatásom az SD9-en! :777
https://dl.dropboxusercontent.com/s/j1k ... M.mp3?dl=0
Szép estét!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 56451Hozzászólás Asterix
2018.01.14. 21:15

Most már végre lesz valaki aki végre össze tudja hasonlítani az új és a régi Ketront...

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 56454Hozzászólás Matya89
2018.01.14. 23:36

Asterix írta:Most már végre lesz valaki aki végre össze tudja hasonlítani az új és a régi Ketront...
Én csak fülesről hallgattam meg, de a váltásoknál az audió dob hallhatóan szaggat/pillanatra megakad. Úgy látszik ebben nem történt fejlődés az Audya óta.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 56456Hozzászólás Bubamara
2018.01.15. 07:16

Melyik hangszerről van szó? Mi szaggat?

Buba