|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Üdv,
valaki hallotta már ezt?
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4525/d ... lexsys_f10
Igen, egyetértek, nekem kell meghallgatni. Meg is teszem, csak érdekel a véleményetek.
Mert szerintem egy átfogó képet lehet kapni ugyan mindenről, de azért más, ha nem a boltban hallgatod meg cd zenével, hanem a hangszer van rákötve élőben, egy 50-100-200 fős terem esetén.
És vajon 2db ilyen top 1db dB 05sub D-vel mire lehet elég? Elvisz 200fős bulit? Mert általában 60-150fős rendezvényeim vannak, de szerencsére akad 150-200fős is. Ja, egyedül nyomom és nem igazán szeretem a diszkós hangzást és azt sem, hogy dübörgően hangosan szól a cucc.
Az egyik duóval beszéltem, hallottam is őket, nekik is van 200fős bulijuk, és ők dB opera 202-vel nyomják (plusz 1db 05sub). Nekik állítólag elég a teljesítmény.
Szóval ha valaki már hallotta és megosztja a véleményét, megköszönöm.
valaki hallotta már ezt?
http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4525/d ... lexsys_f10
Igen, egyetértek, nekem kell meghallgatni. Meg is teszem, csak érdekel a véleményetek.
Mert szerintem egy átfogó képet lehet kapni ugyan mindenről, de azért más, ha nem a boltban hallgatod meg cd zenével, hanem a hangszer van rákötve élőben, egy 50-100-200 fős terem esetén.
És vajon 2db ilyen top 1db dB 05sub D-vel mire lehet elég? Elvisz 200fős bulit? Mert általában 60-150fős rendezvényeim vannak, de szerencsére akad 150-200fős is. Ja, egyedül nyomom és nem igazán szeretem a diszkós hangzást és azt sem, hogy dübörgően hangosan szól a cucc.
Az egyik duóval beszéltem, hallottam is őket, nekik is van 200fős bulijuk, és ők dB opera 202-vel nyomják (plusz 1db 05sub). Nekik állítólag elég a teljesítmény.
Szóval ha valaki már hallotta és megosztja a véleményét, megköszönöm.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
-
doxaa
- Kiemelt tag
Korántsem vagyok annyira otthon hangtechnikában, mint itt a többség, de hallottam már pár hangfalat, és nekem teljesen más a hangkép sub-al függetlenül attól, milyen márka és érték volt felül. Még akkor is, ha kicsi teremben 20-30embernek kellett játszani. Hangsúlyozom, NEKEM. Így mélyet mindenképpen szeretnék venni arról nem is beszélve, egy 200fős bulinál már jó ha van.
De mivel lépcsőshátú az autóm, 2billentő - januárban lefagyott a gépem, azóta biztonság kedvéért kettővel járok -, 1sub és 2db 12" vagy 15" top plusz az "apróságok" nem fér be. Ilyen oknál fogva nézek 8" vagy 10" top-ot. Viszont ebből, ami jobb minőségű, az drága. Vagy csak 200-250w-os. Ezért dilemmázok és járom körbe alaposan a dolgokat.
Na igen, a jó öreg kompromisszum. Ahogy mondani szokták, nem nagyon lehet egyszerre gyorsan futni, kakkantani, meg egy helyre is potyogtatni...
Tudom, cseréljem le az autót és vegyek kombit.
De mivel lépcsőshátú az autóm, 2billentő - januárban lefagyott a gépem, azóta biztonság kedvéért kettővel járok -, 1sub és 2db 12" vagy 15" top plusz az "apróságok" nem fér be. Ilyen oknál fogva nézek 8" vagy 10" top-ot. Viszont ebből, ami jobb minőségű, az drága. Vagy csak 200-250w-os. Ezért dilemmázok és járom körbe alaposan a dolgokat.
Na igen, a jó öreg kompromisszum. Ahogy mondani szokták, nem nagyon lehet egyszerre gyorsan futni, kakkantani, meg egy helyre is potyogtatni...
Tudom, cseréljem le az autót és vegyek kombit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doxaa 2013.03.24. 22:48-kor.
- Picasso †
- Adminisztrátor
Figyu Doxaa,
Azért javasoltam, mert jó kis hangládákról beszélünk. Viszont ott van még egy aktív subláda is. Ezzel a hangrendszerrel elleszel látva kis-és 200 fős bulikon egyaránt...
Persze, te tudod mennyit akarsz költeni, aktív-vagy passzív rendszerben gondolkodsz. Én azért beszélnék BeeJay kollégával.
De azért egy "új" beszerzési forrás itt,és szállítanak M.O-ra is: http://www.electromarket.co.uk/category/Speakers
Pacsi
Azért javasoltam, mert jó kis hangládákról beszélünk. Viszont ott van még egy aktív subláda is. Ezzel a hangrendszerrel elleszel látva kis-és 200 fős bulikon egyaránt...
Persze, te tudod mennyit akarsz költeni, aktív-vagy passzív rendszerben gondolkodsz. Én azért beszélnék BeeJay kollégával.
De azért egy "új" beszerzési forrás itt,és szállítanak M.O-ra is: http://www.electromarket.co.uk/category/Speakers
Pacsi
Picasso
-
doxaa
- Kiemelt tag
Mindenképpen aktívban gondolkodok, 2+1-ben. Igen tudom, hogy jó ládák és köszönöm. Néztem is őket, sőt dB 605D-t is 15D sub-al, de nem fogok elférni az autóban. Legalábbis szerintem. Szélességében a két Garry LiveS és 1db Lite sub éppen elfért, a csomagtartó rész tele. Most pedig a pa1xpro hosszúsága miatt az osztott hátsóüléseket le kell döntenem, csak hosszában fér el a billentő - csak a két LiveS van, nincs sub -, így ugye a rakodási szélesség csökken. RH Sound 15"-ös hangfalakkal már próbáltam pakolni, nem fértem el.
De jövőhéten felmegyek Pestre, és veszek egy konkrét hangfalas méretpróbát. Vagy egy kombit.
De jövőhéten felmegyek Pestre, és veszek egy konkrét hangfalas méretpróbát. Vagy egy kombit.
- Picasso †
- Adminisztrátor
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv Doxxa!
Ha kis helyigényű és ütős hangzást akarsz akkor hallgasd meg az EV ZXA1 SUB + EV ZXA1 2.1-es felállást.
Kicsi a bors de erős!És ráadásul nagyon szépen,és tisztán szól!
Símán 200 főt kiszolgálsz vele!!!
Nagyon kis helyigényű és könnyű rendszer,kompromisszumok nélkül.
Ha kis helyigényű és ütős hangzást akarsz akkor hallgasd meg az EV ZXA1 SUB + EV ZXA1 2.1-es felállást.
Kicsi a bors de erős!És ráadásul nagyon szépen,és tisztán szól!
Nagyon kis helyigényű és könnyű rendszer,kompromisszumok nélkül.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ezt hallottam. Ez még egy 150 fős buliban is meghal....
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Nekem is az volt, aztán mikor mondtam a diszkós gádzsónak, hogy nyommja már rá a teljes hangerőt, akkor mosolyogtam egyet. Még a 150 fővel is soat mondtam egyébként. Egy 50 fős buliba elég, kb 80-100 m2-es teremben.