|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Zongorista28
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 495 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 707 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
A Tajti 2010 előtt élte fénykorát. Nagyon sokat jártam oda "mindig volt valami" érdemes volt benézni. Mióta elköltöztek csak egyetlen egyszer voltam bent.Már nem a régi....
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A tavalyi fórumtalálkozókor voltam náluk én is, vettem két pótkart az állványomhoz. Hát én is elcsodálkoztam, hogy mennyire összementek.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Igen, amikor a vendéglátós zene is, hiszen ha sok a buli akkor sok pénzül van a zenészeknek és ha sok pénzük van, akkor vásárolnak a Tajtinál....Zongorista28 írta:A Tajti 2010 előtt élte fénykorát.
Egyre kevesebb a buli egyre több zenész hagyja abba a zenélést és a végén teljesen meghal ez a dolog.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Én szintén jártam már úgy, hogy a Google-ban sokkal hátrébb, sokkal olcsóbb ajánlatra leltem...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Pontosan!
Ezen kívül egy rakat ilyen oldal van ahol árakat találsz, de én ha keresek valamit, akkor megnézem boltokra is...
Ezen kívül egy rakat ilyen oldal van ahol árakat találsz, de én ha keresek valamit, akkor megnézem boltokra is...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Szerintem is jó dolog az árgép, de tudni kell használni.
Van olyan hangszerkereskedő akivel ez alapján lehet akcióztatni.
Pl: kb fél éve vettem egy pár mackie mr5 mk2-t. Bementem a kereskedőhöz akit ismertem, és megmondtam neki, hogy árgépen 100000 az ára, és ingyen házhoz hozzák, ő mennyibe tudná hozni. 92000-ért megkaptam, mert sok kereskedő inkább alámegy 8-10%-kal a normál árnak ( odaad ennyit a saját kedvezményéből) csakhogy megtartsa a kp-s vevőt.
Mondjuk ez egy lassan 20 éves kapcsolat, a cuccaim nagy része tőlük származik.
Van olyan hangszerkereskedő akivel ez alapján lehet akcióztatni.
Pl: kb fél éve vettem egy pár mackie mr5 mk2-t. Bementem a kereskedőhöz akit ismertem, és megmondtam neki, hogy árgépen 100000 az ára, és ingyen házhoz hozzák, ő mennyibe tudná hozni. 92000-ért megkaptam, mert sok kereskedő inkább alámegy 8-10%-kal a normál árnak ( odaad ennyit a saját kedvezményéből) csakhogy megtartsa a kp-s vevőt.
Mondjuk ez egy lassan 20 éves kapcsolat, a cuccaim nagy része tőlük származik.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ahogy a marketingben tolják, az árnak addig van jelentősége amíg más lényegesebb tulajdonság szolgáltatás nem társul a termékhez. (garancia extra időtartama illetve elérhetősége lehetőleg azonnal és bárhol, a termék opcionális egységeinek csatolása, vevőszolgálat színvonala stb.
Az árgép első helyezettjei az esetek többségében az alap 1 év garanciát tartalmazzák és semmi opciót, míg a közép árfekvésű termékeknél már 2 sőt nem ritkán 3 éves garanciákkal is találkozol és esetenként nem az árkülönbségnek megfelelő értékű opciót csatolnak a termékhez. Érdemes tehát legördíteni és megnézni, hogy mi az ami a termékek árában benne van.
Az évtizedes jó kapcsolatot egy bolttal, kereskedővel, semmilyen árgép, árukereső nem pótolhatja. Hiszen a megbízhatóságot nem kell, nem lehet megkérdőjelezni, a korábbi vásárlásokra és kapcsolatra való tekintettel jelentős engedményeket kaphat az ember a kereskedőjétől. Hiszen ez alapvető érdeke a boltnak kereskedőnek. Tisztában van vele ugyan is, hogy egy meglévő vevő megtartása sokkal kevesebb energiába és pénzbe kerül, mint egy új megszerzése a piacon. Nincs szükség már reklámokra, kampányokra, csali termékekre, hiszen a vevő ott áll a boltban és venni szeretne valamit.
Szép napot,
buba
Az árgép első helyezettjei az esetek többségében az alap 1 év garanciát tartalmazzák és semmi opciót, míg a közép árfekvésű termékeknél már 2 sőt nem ritkán 3 éves garanciákkal is találkozol és esetenként nem az árkülönbségnek megfelelő értékű opciót csatolnak a termékhez. Érdemes tehát legördíteni és megnézni, hogy mi az ami a termékek árában benne van.
Az évtizedes jó kapcsolatot egy bolttal, kereskedővel, semmilyen árgép, árukereső nem pótolhatja. Hiszen a megbízhatóságot nem kell, nem lehet megkérdőjelezni, a korábbi vásárlásokra és kapcsolatra való tekintettel jelentős engedményeket kaphat az ember a kereskedőjétől. Hiszen ez alapvető érdeke a boltnak kereskedőnek. Tisztában van vele ugyan is, hogy egy meglévő vevő megtartása sokkal kevesebb energiába és pénzbe kerül, mint egy új megszerzése a piacon. Nincs szükség már reklámokra, kampányokra, csali termékekre, hiszen a vevő ott áll a boltban és venni szeretne valamit.
Szép napot,
buba
Buba
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Én is sokszor mérgelődtem egy-egy kábel miatt!
Nem lehet pdf-et feltölteni?
Nem lehet pdf-et feltölteni?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Én jó ideje nem nézem a naptárt ha egy motyó minőségére vagyok kíváncsi. Sőt meggyőződésem hogy a 8-10 évvel ezelőtti, sőt a 90' években gyártott stúdió technika lényegesen megbízhatóbb mint a mai fogyasztói társadalom tömegcikkei és hangzásban is tudják azt ami egy színpadon szükséges. Gondolok itt a Digitech DSP256XL klassziklus effektre, vagy Studio 400-ra és a Studio Vocalist harmónia procira.Balti írta: -A mikrofon effekt processzorom is csak egy Roland RE 800 digitál effekt, ez már régebbi cucc de én ezzel is meg vagyok elégedve, a
De mai napig vasználok, és vélhetően használni is fogok, amíg egy hangot képes lesz kiadni, egy KORG i30HD Arranger workstation-t. Pedig 1998-ban jelent meg és 2004-ig lehetett itthon kapni. Nagyon sok billentyűvel összehasonlítottam, mind hardware, mind hangzás szempontjából az idők során. Az eredményt nem részletezem, egyszerűen jó. az állványomon a helye. Pedig amikor 2004-ben kijött a pa1xpro, mindenki leírta (még én is) Aztán újra vettem egyet. Ez a szemlélet a korábbi vasakkal kapcsolatban hosszú évek alatt és a tapasztalatok hatására alakult ki bennem. Másnak bizonyára más a véleménye (szerencsére) Mert összesen 10.000 db készült belőle, így ha mindenkinek az kellene, borzasztóan megdrágulna.
Ma már inkább az akérdés, hogy " usb kulcsot kezel öcsém?" Hát nem kezel öcsém, de van benne HDD és olyan hang, hogy eltöri a lábadat.
Már megint osztom az észt.
Buba