Látod itt mondtad ki a kulcsszót. Nem Kínával van a baj, hanem a megkülönböztetett piaccal. Menj Németországba vásárolni és minden OK lesz. Annak idején nálunk normális Ladát csak a németeknél lehetett venni. Mintha nem is ua a cég készítette volna a magyar és német piacra szánt autókat.mentosattila írta:Tudom, hogy Kina dolgozik Nématországnak is, ők viszont megkövetelik a minőséget tölük, és meg is fizetik. Egyszóval nem egyforma két u.azon termék. Itt nálunk is van egy varoda ahol nagyon jó minőségű ruhákat varnak spanyolországnak, de abból mi nem öltözködünk,.....- mert drága a mi zsebünkhöz.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Na látod de mégis nálatok csinálják azokat a jó ruhákat!Ha a Románok tudnak jó és elfogadható terméket csinálni,akkor a 'kici kínaiak'szerinted nem?
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Gyerekek! Gondokodjatok már!!! Hatalmas baromságot írogattok!mentosattila írta:Tudom, hogy Kina dolgozik Nématországnak is, ők viszont megkövetelik a minőséget tölük, és meg is fizetik. Egyszóval nem egyforma két u.azon termék.
Két QSC K-12 közül a Németországban vásárolt az jobb minőségű, mint amit Romániában adnak el ugyanazon az áron???
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Vannak gyengébb minőségű és jobb minőségű cuccok. Tökmindegy, hogy melyik országban adják el. Az olcsó az Németországban is sz@r, a drága meg Romániában is jó!
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli drága, legyél figyelmesebb ! Itt két Különböző gyátórol van szó, ebből kifolyólag más a minőség is, habár ugyanazon termékről beszélünk.
''Vannak gyengébb minőségű és jobb minőségű cuccok.'' - ezt te írod. Ebben egyetértünk. ''Tökmindegy, hogy melyik országban adják el.'' - ebben is egyetértünk, viszont az nem mindegy, hogy hol volt gyártva az a valami.
Olvass csak vissza ! Összehasonlítottam a Mackie CFX 12 és a Mackie CFX 12 MkII-t ami elméletileg ugyanaz, de gyakorlatban elég sok különbség van köztük. Ugyszintén a QSC PLX 34O2 és QSC PLX 36O2. Nézzél csak utána kicsitt ! Akkor megérted, hogy nem is olyan baromság.
''Vannak gyengébb minőségű és jobb minőségű cuccok.'' - ezt te írod. Ebben egyetértünk. ''Tökmindegy, hogy melyik országban adják el.'' - ebben is egyetértünk, viszont az nem mindegy, hogy hol volt gyártva az a valami.
Olvass csak vissza ! Összehasonlítottam a Mackie CFX 12 és a Mackie CFX 12 MkII-t ami elméletileg ugyanaz, de gyakorlatban elég sok különbség van köztük. Ugyszintén a QSC PLX 34O2 és QSC PLX 36O2. Nézzél csak utána kicsitt ! Akkor megérted, hogy nem is olyan baromság.
Atti
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Dehogynem. Csak nem annyiért.marton1974 írta:Ha a Románok tudnak jó és elfogadható terméket csinálni,akkor a 'kici kínaiak'szerinted nem?
Atti
- marton1974
- VIP
Akkor miről beszélsz?Attól hogy valamit Kínában gyártanak az nem azt jelenti hogy sz@r...ne írj butaságokat!
Manapság már majdnem mindent Kínában gyártanak...akkor minden sz@r?
Mondjuk én a Mackie cuccoktól sosem voltam elragadtatva bárhol is csinálják őket...
Manapság már majdnem mindent Kínában gyártanak...akkor minden sz@r?
Mondjuk én a Mackie cuccoktól sosem voltam elragadtatva bárhol is csinálják őket...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.02.08. 20:29-kor.
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Unom ezt a süket dumát. 
Igen, így is mondhatni.
Igen, így is mondhatni.
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Uraim!
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
1. Annak idején tényleg meg volt a KGST és a nyugati piacra gyártott cuccok között a különbség. Emlékeztek a Dacia gépkocsira, ami ha szerencséd volt az első szervízig kibírta, hogy ne essen szét. A nyugati piacra pedig felspécizve, rendesen összerakva adták el.
2. Ma már tök mindegy, hogy hol csinálják a hangszert. Összehasonlítottatok 2 különböző keverőt. Hiába ugyanaz a gyártó. Ott van az MK II jelzés. Ez elég ahhoz, hogy ne ugyanazt a terméket kapd meg. Egy világhírű cég nem engedi meg magának azt, hogy a gyártás helye alapján meg tudd különböztetni a cuccainak a minőségét. Viszont az ára alapján már igen. Nem azért szar a kínai cucc, mert kínaiak csinálják, hanem mert olcsón akart a cég előállítani valamit, amit meg tud venni mindenki, akinek nincs pénze normális cuccra. És itt valószínűleg a felhasznált anyag minőség nem megfelelő, mert gondolom egy robotnak teljesen mindegy, hol állítják fel. Ő dolgozik és kész.
Annak idején megvettem 357e forintért a JBL aktív falaimat. Azt hittem, hogy fantasztikus lesz. Egy nagy rakás .... volt. Megkérdeztem hangosítókat, hogy mi lehet az oka. Ők azt mondták, hogy minden cég árul szart és jót egyaránt. A JBL is, csak az ő normális cuccuk 700e forint körül kezdődik. És szerintem itt van minden zár nyitja...
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
1. Annak idején tényleg meg volt a KGST és a nyugati piacra gyártott cuccok között a különbség. Emlékeztek a Dacia gépkocsira, ami ha szerencséd volt az első szervízig kibírta, hogy ne essen szét. A nyugati piacra pedig felspécizve, rendesen összerakva adták el.
2. Ma már tök mindegy, hogy hol csinálják a hangszert. Összehasonlítottatok 2 különböző keverőt. Hiába ugyanaz a gyártó. Ott van az MK II jelzés. Ez elég ahhoz, hogy ne ugyanazt a terméket kapd meg. Egy világhírű cég nem engedi meg magának azt, hogy a gyártás helye alapján meg tudd különböztetni a cuccainak a minőségét. Viszont az ára alapján már igen. Nem azért szar a kínai cucc, mert kínaiak csinálják, hanem mert olcsón akart a cég előállítani valamit, amit meg tud venni mindenki, akinek nincs pénze normális cuccra. És itt valószínűleg a felhasznált anyag minőség nem megfelelő, mert gondolom egy robotnak teljesen mindegy, hol állítják fel. Ő dolgozik és kész.
Annak idején megvettem 357e forintért a JBL aktív falaimat. Azt hittem, hogy fantasztikus lesz. Egy nagy rakás .... volt. Megkérdeztem hangosítókat, hogy mi lehet az oka. Ők azt mondták, hogy minden cég árul szart és jót egyaránt. A JBL is, csak az ő normális cuccuk 700e forint körül kezdődik. És szerintem itt van minden zár nyitja...
- marton1974
- VIP
Nézd te hoztad ezt fel.Mi csak reagáltunk erre.Kutyát nem érdekli hol csinálnak valamit az a lényeg hogy jó legyen.
Nekem volt angol Alen&Heath keverőm is meg volt Kínában gyártott Alen&Heath Zed keverőm is és nem vettem észre hogy a Kínai összeszerelés rosszabb lett volna!Na de fejezzük is be mert hülyeségeken tényleg nem kéne vitatkozni!
Nekem volt angol Alen&Heath keverőm is meg volt Kínában gyártott Alen&Heath Zed keverőm is és nem vettem észre hogy a Kínai összeszerelés rosszabb lett volna!Na de fejezzük is be mert hülyeségeken tényleg nem kéne vitatkozni!