Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 53086Hozzászólás Asterix
2017.08.03. 15:40

Számomra létszükséglet buliban a jó hangszer, ami mellett biztonságban érzem magam, és aminek tetszik a hangja.
1. Jó sokat eltakar a tudásbeli hiányosságból.
2. Ha tetszik ahogy szól a zeném és élvezni tudom a saját játékomat, legyen az bármilyen színvonalú, akkor olyanok is sikerülnek, amiről el sem tudtam képzelni, míg ha ez nem áll fenn, akkor a legbanálisabb dolgokat is képes vagyok elrontani.

Eddig 2 buliban volt velem az SD7. Az első buliban még 3, a másodikban már csak egy stílus szólt belőle.TALÁN tudok majd vele dolgozni, legalábbis bízom benne.
Egy biztos, akár Ketron, akár nem, veszettül sok munka kell és idő hozzá...

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 53087Hozzászólás almatom
2017.08.03. 15:47

almatom írta:Ráadásul -köszönhető a kb 9 pergő hangszínnek az ugyanazon dobszetten belül- a Logic-kal úgy csinálok "LIVE DRUM"-ot, hogy közben a LIVE DRUM funkció inaktív marad a hangszerben.....
powersparc írta:Érthető, de ugyanakkor így már nem is Ketront használsz, hanem Logicot.
Ez így nem igaz, power! Mert nem gondolom, hogy Cubase-zel ne lehetne ugyanazt megcsinálni.....
Egyébként meg egy Kawai Q80 őskövülettel is meg lehet csinálni ha az ember tudja, hogy mit akar csinálni.....!
powersparc írta:Megfordítom: aki Ketront használ, kötelezően kell Logical is rendelkezzen (meg egy drága Apple géppel mindehhez) ha jót akar.
Ez teljesen hülyeség! Bármilyen hasonló programmal ugyanazt meg tudod csinálni, mint a Logic-kal! És abban is biztos lehetsz, hogy a Ketront használók 90%-a nem Logic-ot használ világszerte!
powersparc írta:Ugyanakkor tény, hogy mai divat szerint kevesek tologatják csak 1 hangszerrel az ipart,
Szerintem legkevésbé a divat miatt van ez!

Pumika
VIP
Hozzászólások a témában: 96
Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
Kapott köszönetek: : 370 alkalommal

Hozzászólás: # 53088Hozzászólás Pumika
2017.08.03. 16:16

Asterix írta:Számomra létszükséglet buliban a jó hangszer, ami mellett biztonságban érzem magam, és aminek tetszik a hangja.
2. Ha tetszik ahogy szól a zeném és élvezni tudom a saját játékomat, legyen az bármilyen színvonalú, akkor olyanok is sikerülnek, amiről el sem tudtam képzelni, míg ha ez nem áll fenn, akkor a legbanálisabb dolgokat is képes vagyok elrontani.

Eddig 2 buliban volt velem az SD7. Az első buliban még 3, a másodikban már csak egy stílus szólt belőle.TALÁN tudok majd vele dolgozni, legalábbis bízom benne.
Laci, meg lesz az, hidd el, sok idő kell hozzá. Az aki nem Midizik annak több idő kell, de megéri. Nagyon jó a Ketron de van akinek nem jön be sajnálom Őket. Nagyon sok minden elhangzott mostanában, de nagy igazat szólt Sanyi, meg Roland, csak támogatonm Őket, és nem azért mert Ketronosok.

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 53089Hozzászólás Pumika
2017.08.03. 16:17

almatom írta:
almatom írta:Ráadásul -köszönhető a kb 9 pergő hangszínnek az ugyanazon dobszetten belül- a Logic-kal úgy csinálok "LIVE DRUM"-ot, hogy közben a LIVE DRUM funkció inaktív marad a hangszerben.....
powersparc írta:Érthető, de ugyanakkor így már nem is Ketront használsz, hanem Logicot.
Ez így nem igaz, power! Mert nem gondolom, hogy Cubase-zel ne lehetne ugyanazt megcsinálni.....
Egyébként meg egy Kawai Q80 őskövülettel is meg lehet csinálni ha az ember tudja, hogy mit akar csinálni.....!
powersparc írta:Megfordítom: aki Ketront használ, kötelezően kell Logical is rendelkezzen (meg egy drága Apple géppel mindehhez) ha jót akar.
Ez teljesen hülyeség! Bármilyen hasonló programmal ugyanazt meg tudod csinálni, mint a Logic-kal! És abban is biztos lehetsz, hogy a Ketront használók 90%-a nem Logic-ot használ világszerte!
powersparc írta:Ugyanakkor tény, hogy mai divat szerint kevesek tologatják csak 1 hangszerrel az ipart,
Szerintem legkevésbé a divat miatt van ez!
Én semilyen progit nem használok, csak az SD7-en csinálok mindent, és mégis az én, és a közönségem igényét kielégíti.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 119
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 53090Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.03. 16:44

Pumika írta:Nagyon sok minden elhangzott mostanában, de nagy igazat szólt Sanyi, meg Roland, csak támogatonm Őket, és nem azért mert Ketronosok.
Szerintem meg azért. De mindegy is ... :D
Asterix írta:Számomra létszükséglet buliban a jó hangszer, ami mellett biztonságban érzem magam, és aminek tetszik a hangja.
Ezzel egyet értek. :777 Soha nem történt velem olyan, hogy dal közben fagy le. Nem tufom ki mit tenne. Én elkeseredtem. Sok plusz pénzt tettem bele és simán elbuktam mikor visszaküldtem. De a probléma mentesség - ha tetszik hanem - nekem fontos. Ezt a nálam mrgfordult Ketronok közül csak a Midjay (sima) tudta. Egyik sem. Ott mikor a Midjay pro ok nélkül lefagyott, összezavarodtam, és dur7 is hibás tudott lenni. Ott még megbocsátottam, mert jól szól, de aztán megmutatta magát. Értem én ezt a kiforditott logikát, de baromságfelrugni ami már kivan találva. Ez olyan mint a Nord kitalálta egy pár éve a tuttit, hogy lehet splitelni. :o :lol: És komolyan gondolták, hogy ez új dolog.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 53092Hozzászólás HunHyper
2017.08.03. 17:44

Ne aggódj Laci... Ha az SD1-et is hadba tudtad állítani, nem is akárhogyan, akkor ezzel sem lesz gond...
Amint átlátod, hogy mit tud a hangszer és mit hol kell álltani, meg fogod oldani...

Miért csak 1 szólt a második buliban? :D
Talán kettőt kitöröltél? :lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 53093Hozzászólás Asterix
2017.08.03. 17:49

Nem voltam mégsem megelégedve vele. Nehéz a két hangszert megfelelően összehangolni.
Tomi Retro stílusa maradt meg a 2. bulira...
De majd szombatig még sok idő van...

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 53095Hozzászólás B.Bazsi
2017.08.03. 19:19

Rolandbk5 írta:
Pumika írta:Nagyon sok minden elhangzott mostanában, de nagy igazat szólt Sanyi, meg Roland, csak támogatonm Őket, és nem azért mert Ketronosok.
Szerintem meg azért. De mindegy is ... :D
Ezzel egyet értek. :777 Soha nem történt velem olyan, hogy dal közben fagy le. Nem tufom ki mit tenne. Én elkeseredtem. Sok plusz pénzt tettem bele és simán elbuktam mikor visszaküldtem. De a probléma mentesség - ha tetszik hanem - nekem fontos. Ezt a nálam mrgfordult Ketronok közül csak a Midjay (sima) tudta. Egyik sem. Ott mikor a Midjay pro ok nélkül lefagyott, összezavarodtam, és dur7 is hibás tudott lenni. Ott még megbocsátottam, mert jól szól, de aztán megmutatta magát. Értem én ezt a kiforditott logikát, de baromságfelrugni ami már kivan találva. Ez olyan mint a Nord kitalálta egy pár éve a tuttit, hogy lehet splitelni. :o :lol: És komolyan gondolták, hogy ez új dolog.
Írtam már hogy az első lagziban amiben a bk9-et használtam, kezdés előtt a teljes kétségbeesés kerülgették mert nem úgy szólt ahogy szerettem volna. A második lagziban már kezdett úgy szólni, de a kezelése miatt azt mondtam magamnak lagzi közben, hogy az utolsó lagzi vele, hazamegyek, alszok egyet és másik hangszer után nézek. Egyetlen egy sansza volt a gépnek hogy megmaradjon nálam, az hogy ipaddal mit produkál. A gép egyre jobban szól, kezelése gyorsan megy, hiába van jó hangja, ha ad1: hülye vagyok hozzá hogy kihozzam belőle, ad2: a kezelése katasztrófa. iPad nélkül az, én meg belebújok amennyire csak tudok. Nekem is fontos hogy megbízható és kezelhető legyen egy hangszer. Na meg jó hangú. De azt megállapítani egy hangszerről hogy hogy tud szólni, egy hét kezelés meg gyakorlás után szerintem nem lehet. Mellesleg egyetlen egyszer nem fagyott még le!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 53099Hozzászólás Asterix
2017.08.03. 21:46

Még hónapok után is kérdéses, hogy az e a te hangszered?

Pumika
VIP

Hozzászólás: # 53100Hozzászólás Pumika
2017.08.04. 05:27

Laci ez szerintem nem csak a Ketronra vonatkozik, szinte mindegyik vasra elmondható. Sok kitartás, és jóóóóóóóóóó lesz az. Szerintem kivétel nélkűl mindenki mondhatom az Audió dobokkal szenved az elején, és ráadásul ha van mellette egy másik géped, és főleg amit megszoktál nagyon furcsa tud lenni az audió dob, mert a mást szoktál meg.

Új hozzászólás