Kb így sávonként. Aztán mentem.Yoczy írta: Ird már le légyszíves hogyan is csinálod és úgy hátha okosabbak leszünk
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- manyus
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Yoczy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa2xpro
- Adott köszönetek: : 109 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 73 alkalommal
Hát így jónak tűnik....
És a hangszer rendesen játsza a Cakewalban?????
Tehát azkokkal a beállításokkal játsza le amit beállítottál????
És a hangszer rendesen játsza a Cakewalban?????
Tehát azkokkal a beállításokkal játsza le amit beállítottál????
- manyus
- Kiemelt tag
Igen. A cakewalk hangszinei változnak az átállítás után, még a ketron dobot is be tudom állítani (a krix-kraxos kottafejeivel
.
De ahogy betöltöm a hangszerbe, mindezeket nem veszi figyelembe. Eredeti xd9 ins meg égen-földön sincs
Irom neki az alap c.c. parancsokat is, azokra hallgat pl c.c 11 dinamika egyértelműen kihallatszik ha feltolom az értéket, de a hangszín marad a szabváby GM.
De ahogy betöltöm a hangszerbe, mindezeket nem veszi figyelembe. Eredeti xd9 ins meg égen-földön sincs
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Töröld a sysex üzenetet.manyus írta:de a hangszín marad a szabváby GM.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Manyus,
Holnap este megírom az XD9-re az ins fájlt, ahogy tettem a Midjay plus-re is.
Esetleg újabb Cakewalk-t nem tudnál szerezni? Mondjuk egy Sonar 8-t?
Leírom neked, hogy én miként szoktam csinálni a Sonar X1-el.
- Lenémítok minden sávot.
- Az 1-s sávval szoktam kezdeni, mert általában ott van a sysexe üzenet.
- Mindig kitörlöm az összes hangerő-panoráma-zengető-chorus-és ha van NRP üzeneteket is.
- Miután ez meg van, akkor megkeresem a három bank közül - 0-1-10 - a nekem megfelelő hangszínt.
- így megyek sávról-sávra. Én a dobot szoktam utoljára hagyni azért, mert ha úgy látom, hogy a LIVE szettet is szeretném használni, akkor az instruments-ben átállítom a kiválasztott sávot a dob sávra, mert ott van a LIVE dobnak is a része.
- Mikor ezzel készen vagyok, utána keverem, majd véglegesítem, és mehet a Midjay-be.
Holnap este akkor megkapod az ins. fájlt az XD9-het.

Holnap este megírom az XD9-re az ins fájlt, ahogy tettem a Midjay plus-re is.
Esetleg újabb Cakewalk-t nem tudnál szerezni? Mondjuk egy Sonar 8-t?
Leírom neked, hogy én miként szoktam csinálni a Sonar X1-el.
- Lenémítok minden sávot.
- Az 1-s sávval szoktam kezdeni, mert általában ott van a sysexe üzenet.
- Mindig kitörlöm az összes hangerő-panoráma-zengető-chorus-és ha van NRP üzeneteket is.
- Miután ez meg van, akkor megkeresem a három bank közül - 0-1-10 - a nekem megfelelő hangszínt.
- így megyek sávról-sávra. Én a dobot szoktam utoljára hagyni azért, mert ha úgy látom, hogy a LIVE szettet is szeretném használni, akkor az instruments-ben átállítom a kiválasztott sávot a dob sávra, mert ott van a LIVE dobnak is a része.
- Mikor ezzel készen vagyok, utána keverem, majd véglegesítem, és mehet a Midjay-be.
Holnap este akkor megkapod az ins. fájlt az XD9-het.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
A LIVE dobokat is olyan pofon egyszerű átrakni a másik dobszetből, hogy ennyire egyszerű sosem volt, még a Yamahával sem, pedig eddig az volt csúcs szerkesztésileg. Bár lehet hülyeséget írok, mert nem volt semennyivel sem nehezebb az MO8-ra, vagy a Fantom X7-re, vagy akár a BK5-re elkészíteni a midiket, mint a Tyrosokra. Egyszer az egyik barátom vásárólt egy Fantom G8-t, és mikor a Cakewalk-ot összekötöttük a G8-al, majd megszólaltattuk azokkal a hangszínekkel, volt meglepetés.
Szóval a Ketron és a Cakewalk nálam nagyon jó barátok lettek, és olyan tempóban tudom csinálni az áthangszerelést, hogy magam sem hiszem, mivel már csak a Midjay van. A Tyrost is eladtam.
Olyan misztikus dolognak tartják sokan a LIVE dobok használatát, pedig nem az. Szerintem nem azért nem használják az emberek, mert félnek tőle, hanem azért nem, mert lusták vele foglalkozni. Pedig nem egy nagy dolog. Jó mondjuk az is igaz, hogy akik úgy használják a midiket ahogy azt sikerült megszerezni valakitől, és hangszerből hangszerbe csak átrakják, és nem gond a hangszercsere akár buli közben sem
, azoknak igen nagyon nehéz, és azok sajnos vagy Korggal, vagy Yamahával játszanak, mert ott jók - nagyjából - ezek a midik. ( Tisztelet a kivételeknek akik Korgosok, és Yamahások...
)
Szóval a Ketron és a Cakewalk nálam nagyon jó barátok lettek, és olyan tempóban tudom csinálni az áthangszerelést, hogy magam sem hiszem, mivel már csak a Midjay van. A Tyrost is eladtam.
Olyan misztikus dolognak tartják sokan a LIVE dobok használatát, pedig nem az. Szerintem nem azért nem használják az emberek, mert félnek tőle, hanem azért nem, mert lusták vele foglalkozni. Pedig nem egy nagy dolog. Jó mondjuk az is igaz, hogy akik úgy használják a midiket ahogy azt sikerült megszerezni valakitől, és hangszerből hangszerbe csak átrakják, és nem gond a hangszercsere akár buli közben sem
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Örülj neki, hogy neked csak annyi munkád van, hogy van időd a hangszered mellett "seggelni". Ezt nem mindenki teheti meg még napi 4 óra alvás mellett sem...Rolandbk5 írta:hogy akik úgy használják a midiket ahogy azt sikerült megszerezni valakitől, és hangszerből hangszerbe csak átrakják, és nem gond a hangszercsere akár buli közben sem![]()
, azoknak igen nagyon nehéz, és azok sajnos vagy Korggal, vagy Yamahával játszanak, mert ott jók - nagyjából - ezek a midik...
)
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Hidd el Asterix, hogy nekem sincs több időm mint neked, csak lehet, hogy azt a keveset jobban betudom osztani mint - ezek szerint - Te. Bocs, ha betaláltam.
Nem volt szándékos.
De akkor ismét egy régi visszatérő téma, hogy mit is jelent a "munka" szó a midi készítésben.... És részemről erről ennyit ...
- manyus
- Kiemelt tag
Igaz nem nekem cimezted ezen sorokat, de szeretném megosztani az ezzel kapcsolatos gondolatom.Asterix írta: Örülj neki, hogy neked csak annyi munkád van, hogy van időd a hangszered mellett "seggelni". Ezt nem mindenki teheti meg még napi 4 óra alvás mellett sem...
Nekem nincs állandó munkám (az okokat már említettem, változásra kevés az esély)
És HIDD EL rohadtúl nem örülök ennek
akkor a cigi, kocsma, nyugtatók HELYETT, legyen szabad azzal foglalkoznom, ami még örömet okoz : a zene és az alkotás öröme (gondoltam itt többek között a midiszerkesztésre is)
Már csak azért is hogy próbáljak kikupálódni a profi zenészek legalább alapvető tudása felé...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Én sem járok kocsmába, nem iszom, még szilveszterkor a pezsgőt sem, nem dohányzok. Nem ülök órákat a számítógép előtt, kivéve amikor a feleségem által felvett videókat vágom. Nincsenek barátaim, akikkel a felesleges időmet elpocsékolom.
Főállásban utazással együtt hétfőtől - péntekig reggel 4 órától délután 16.30-ig dolgozom. Emellett 3 templom és 1 kápolna kántora vagyok. Emellett zenélek, hála Istennek elég sokat. Ez mellett videó felvételeinket szerkesztem. Nyári időszakban a marha nagy falusi kertemet gondozom.
Mellette vagy egy családom, akikre nem ártana még egy kis maradék időt tölteni, de néha már nagyon kevés, pofátlanul kevés marad erre.
Amikor a hangszert be tudom kapcsolni nagy ritkán, akkor pedig csak a stílusokat állítgatom...
Főállásban utazással együtt hétfőtől - péntekig reggel 4 órától délután 16.30-ig dolgozom. Emellett 3 templom és 1 kápolna kántora vagyok. Emellett zenélek, hála Istennek elég sokat. Ez mellett videó felvételeinket szerkesztem. Nyári időszakban a marha nagy falusi kertemet gondozom.
Mellette vagy egy családom, akikre nem ártana még egy kis maradék időt tölteni, de néha már nagyon kevés, pofátlanul kevés marad erre.
Amikor a hangszert be tudom kapcsolni nagy ritkán, akkor pedig csak a stílusokat állítgatom...