Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

manyus
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23616Hozzászólás manyus
2014.04.03. 08:11

Ketronos Urak.

A ketronon szerkeszt midik létrehoznak saját hangszerspecifikus midi parancsokat ?
Egyátalán vannak olyan parancsok, amik feltétlenül kellenek a ketronnak a midi normális lejátszásához ?
Az xd9-en csak az effekteket, hagerőt, és a panorámát tudom szerkeszteni, a hangszer semmilyen controll üzenetet, vagy más parancsot nem tesz hozzá. Hogy működik ez az " okosabb " ketronoknál :?:

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23621Hozzászólás tommid
2014.04.03. 12:04

A ketronon (át)szerkesztett midikben már meglévő control change üzenetek értékeit változtatjuk, és ezekkel az új értékekkel menti el a ketron. A régit felülírja.
A ketron hangszerek nem rakják tele a midifile-ok elejét sysex üzenetekkel, de természetesen vannak olyan üzenetek pl.: második dobsáv bekapcsolása, amit másképp nem tud a ketron sem megoldani.
Olyan parancs ami feltétlenül kell minden midifile "normális" lejátszásához azok az előbb említett controll üzenetek: cc7,cc10,cc11,cc91,cc93,Pr.change amik minden sávban okvetlenül benne kell hogy legyenek, egyébként nem értelmezhető a sávon lévő hangok paraméterei. Az ilyen sávon az alapértékek fognak dominálni: tehát alapból piano sound, 100-as volume, effekt, 64-es panoráma.
Egyébként ez nem ketron specifikus, hanem midi szabvány : GM http://hu.wikipedia.org/wiki/MIDI

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23661Hozzászólás marton1974
2014.04.05. 21:31

Mint ahogy említettem megjelent a KETRON MIDJ PRO új 1.2-es OS. verziója...

tommid
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Ketron SD 90, SL 73 STUDIO
Adott köszönetek: : 166 alkalommal
Kapott köszönetek: : 185 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23662Hozzászólás tommid
2014.04.06. 07:00

marton1974 írta:Mint ahogy említettem megjelent a KETRON MIDJ PRO új 1.2-es OS. verzió

A változtatások:
-Fokozott kompatibilitás akkord adatok a MIDI-fájlban
-Jobb transposer funkciók audio + midi fájl
- Polifónia menedzsment és a MIDI lejátszás optimalizálása
-Továbbfejlesztett olvasás Lyrics MP3 fájlok ID3 formátumú vers.2.4
-Továbbfejlesztett olvasás MP3 alacsony felbontású , fejlesztések a menedzsment Disk menüt
optimalizált alfanumerikus billentyűzet és kezelése Search funkció
-Jobb szinkronizálás TXT fájl optimalizált fájl kompatibilitás. KAR (szintén Playlist)
-Jobb olvasata MP3 DJ menüben (BPM és több)
-menü optimalizálás Juke Box és SFX rész
-Added autorepeat FILL1, 2,3,4, BREAK1 2,3,4, a lábkapcsoló.
-optimalizálás A zongorista, basszusgitáros funkciók a Sustain pedál , különböző implementációk és fejlesztések a harmonika és a Regisztrációs menü
, további javulást Arranger §, valamint bővült kompatibilitás Stílusok korábbi termékek Ketron.
-Fokozott teljes mennyiség Wave és Mp3 -alapú felhasználói Voices betöltése bekapcsoláskor induló
-Több javulást Transposer menüben.
-Remote Keyboard Usb már közvetlenül kapcsolódik a készülékhez.
-Fejlesztések a videó formátumok kompatibilitás megvalósított Biztonsági mentés és visszaállítás az: Playlist, Saját mappa és a System Setting (Internal megtakarítást arab, Preset, Lábkapcsoló Midi, Regisztrációs információ)
-Fejlesztések Voicetron menüből

"...a bölcsesség, a humor, az emberszeretet és a megbocsátásra való képesség minden buktatón átsegít."

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 23676Hozzászólás Rolandbk5
2014.04.07. 09:12

Sziasztok,

Engedjétek meg, hogy egy kicsit dicsekedjek, megvásároltam a Masterkeyboardot egy M-Audio Keystation 88pro személyében... ;) :yahoo:
Remek választásnak érzem a Midjay mellé.
Ilyen gyorsan még nem adtam el eszközeimet mint most, a Tyros-t is elvitték, meg a Novation Remote Zero MkII is. :lol: :rolf:
Most a Midjay van csak, ill. a midi billentyűzetek. Már most rengetek melóm lesz vele mire mindent rendben teszek és a Midjay-re optimalizálom, de megéri úgy érzem.

Jó választás volt a Midjay, a hibáival, és a negatív véleményekkel együtt. Azt gondolom így, hogy használom már egy ideje, és volt mikor azt gondoltam, hogy nem kell ez nekem, de az mind azért volt, mert nem értettem hozzá, vagy mert hallgattam a "szakértőkre". Természetesen van akinek a véleményére adok, és meg is kérdezem, ha fenn akadok. A Live dob szetteket is használom már a midikben, még természetesen sok tapasztalat kell még, de azt hiszem jó úton járok. Sokan azt gondolják mennyire bonyolult a Live szettet használni, pedig nem nehezebb a Sonar-al, mint egy play gombot megnyomni. Nyilván meg kell csinálni egy-két plusz dolgot, de utána gyerekjáték az egész.

Azon csodálkoztam, hogy mifelénk - Székesfehérvár felé - rengeteg Midjay van. Azt hiszik sokan, hogy a Ketron nem kelendő, pedig nagyon is az. Szerintem egyre több van, és lesz is én személy szerint ennek nagyon örülök, mert csak látszik valami féle hallás javulás a zenészek körében. :lol: :D

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23678Hozzászólás marton1974
2014.04.07. 09:30

"Azt hiszik sokan, hogy a Ketron nem kelendő, pedig nagyon is az. Szerintem egyre több van, és lesz is én személy szerint ennek nagyon örülök, mert csak látszik valami féle hallás javulás a zenészek körében."
Aki egyszer meghallja,megérzi a KETRON hangját,megszólalását az szinte a rabjává válik.Egyik mai kütyü sem szólal meg így,az biztos...

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 23730Hozzászólás bohocotto
2014.04.08. 13:00

Sziasztok.Nincs vkinek egy ketron fs 6 lábkapcsolója eladó???köszi

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23877Hozzászólás manyus
2014.04.12. 08:11

Ha mára ketron ins fájlok kerültek feltöltésre a másik részen.
Igaz, nekem csak az x1 ins fájlja van az cakewalkba, de hiába importálom a ketron hangszíneit, dobjait, a sávokra, törlöm a copy és egyéb felesleges parancsokat és elmentem.
Ezt lejátszva a ketron xd9-be, csak a szabvány midi hangszínekkel szólnak a sávok.
A hangszíneket a ketronéra, csak a hangszerben tudom kicseréli.
Lehet valamit nem jól csinálok, vagy egyszerűen nem kompatibilis az x1 és az xd9 hangkészlete ?

Yoczy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Re: Ketron stílusok, hangszínek - Feltöltések

Hozzászólás: # 23878Hozzászólás Yoczy
2014.04.12. 09:24

Pityu,
Nézegettem az SD1000-est és azért is nem azt vettem mert az árához viszonyítva annyival nem tud többet mint az SD2-es.
Egy pár hangszínnel és egy pár live dobbal lett bővítve szerintem ár érték arányban nem éri meg.
De ez csak az én véleményem

marton1974,
A SD1000 ins file-ban sincs benne a live drum...

Yoczy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg Pa2xpro
Adott köszönetek: : 109 alkalommal
Kapott köszönetek: : 73 alkalommal

Hozzászólás: # 23879Hozzászólás Yoczy
2014.04.12. 09:38

Szerintem ez a kompatibilis dolog nem igazán lehetséges ok ugyanis ha a cakewalk-ban megszerkeszted és oda behívod a megfelelő ketron bankot és ott jól szól akkor az elmentett midi file-nak a hangszerben is azt a bankot kellene használnia.
Ird már le légyszíves hogyan is csinálod és úgy hátha okosabbak leszünk :D

Új hozzászólás