|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ma kezdődik a Családok Budapesti Világtalálkozója rendezvény, mely ("náci fasiszta idejétmúlt ósdi rendezvény"-?? lévén) igencsak szúrja a szemét magukat haladó szelleműnek valló embereknek...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ez érdekes, mert nekem Beta 58A mindkettő.malko írta:Dehogy akarom bántani a betát. Nekem is van belőle több mint 20 éves. És igen nem úgy szól mint az újak mert ez még sima beta 58 és nem beta 58A. Az újaknál már elektronikával próbálják egyformára csinálni a hangjukat, ezzel sincs semmi baj szóljon mindegyik egyformán. Én is azt mondom, hogy amire nekünk kell arra tökéletes , stúdiózásra meg venni kell egy picivel jobbat és kész.
Ezt már többször is írtad Laci. És mit csinálsz, ha hirtelen köhögni kell?Asterix írta: Audio Technika fejmikrofonba énekelnek.
Számomra még azért sincs létjogosultsága a fejmikrofonnak, mert mi zenélés közben elég sokszor beszélgetünk az énekes csajjal.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Az egyik pedálom a mikrofont kapcsolja ki-be ilyen esetekre és esetleges gerjedés esetére. De nem tudom megmondani, mikor használtam utoljára...
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 76
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
[quote="vili2105"]
17 éve ugyanazt a Shure Beta 58A típusú mikrofont használom elégedetten.(165 dollár volt Miamiban.)
(Basszus-bariton-tenor hangterjedelmemmel)
Énekesnőmnek vettem egy Electro-Voice N/D 367s típusú "feminin" mikrofont.(160 euro, Németországból)
Mindkettő kifogástalanul működik.
Kérdésem az, hogy van-e valakinek tapasztalata az ElectroVoice mikrofonokkal?
Mintha ismeretlen lenne ez a márka idehaza...
Mint például EV N/D 767 ?...
17 éve ugyanazt a Shure Beta 58A típusú mikrofont használom elégedetten.(165 dollár volt Miamiban.)
(Basszus-bariton-tenor hangterjedelmemmel)
Énekesnőmnek vettem egy Electro-Voice N/D 367s típusú "feminin" mikrofont.(160 euro, Németországból)
Mindkettő kifogástalanul működik.
Kérdésem az, hogy van-e valakinek tapasztalata az ElectroVoice mikrofonokkal?
Mintha ismeretlen lenne ez a márka idehaza...
Mint például EV N/D 767 ?...
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem egy Electro-Voice RE-510 mikrofonom van, amivel nagyon elégedett vagyok. Bár, ez egy kondenzátor mikrofon, de jól használható színpadi körülmünyek között, a karakterisztikájának köszönhetően nem gerjedékeny és nagyon szép, telt hangja van.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Tamás01 kollégára hallgatva tegnap listákat csináltam a békában, roki, mulatós, 60-70-es évek, retró, rock, 90-es 2000-es évek, napjaink stb mappákba belepakoltam az oda gondolt előadók dalait, Tamás, jövök neked egy sörrel mert olyan szinten felgyorsult a gép kezelése, a dal-u.p. beállítások váltása, hogy az észbontó!!
BK9 marad, ipad projekt következik, akkor szerintem véglegesedik a pozíciója nálam.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Bakker! Az én SM58-ammal hogy el vagyok maradva!!! A másik kettőt nem is ismerem.....vili2105 írta:Az a baj, hogy nem a megfelelő környezetben van használva.
A beta 58 nem egy nagymembrános stúdiómikrofon, így nincs is értelme versenyeztetni a stúdiómikrofonokkal.
Ennyiből ki lehetne vinni az u-47 Fet-et a színpadra, ott meg az halna meg.
Azon kívül a beta 177Euro, a kms105 meg 550, és ez kondis, a beta pedig sima dinamikus.
A Beta nem a legjobb mikrofon, de a legjobb komprommisszum mikrofon.
Az télen-nyáron ugyanúgy szólal meg, mindenkinek a hangja igazi marad, nem fárad el a buliban, és mindent bír, és nem gerjedékeny. Nem kell fantomtáp sem.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sajnos nem működik a link... 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Egy hirdetésben találtam Kecskemét mellett egy Roland JV 35-ös hangszert állvánnyal. Meg is vásárolnám. Nem jön valaki mostanában onnan erre heves megye felé? Nem kell, hogy Füzesabonyig jöjjön, de ha már közelbe jön, akkor már nagy segítség volna.