|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
marton1974!
X1, X4-ben is van sziki.
XD9, SD5 óta kimaradt a hangszerből az event edit lehetősége. Biztosan nem használja ki a zenészek 60-70°%-a a hangszer részletes szerkesztési funkcióit. Csak ez lehet az oka, hogy nem kerül már bele az Audiába sem. Azért ha egy nótához hozzányúlunk többnyire valamelyik comuteres programmal tesszük. A hangszín, hangerő, panoráma, effekt beállítások pedig elérhetőek a GM mód alatt, egy gyors beavatkozásra.
üdv,
buba
X1, X4-ben is van sziki.
XD9, SD5 óta kimaradt a hangszerből az event edit lehetősége. Biztosan nem használja ki a zenészek 60-70°%-a a hangszer részletes szerkesztési funkcióit. Csak ez lehet az oka, hogy nem kerül már bele az Audiába sem. Azért ha egy nótához hozzányúlunk többnyire valamelyik comuteres programmal tesszük. A hangszín, hangerő, panoráma, effekt beállítások pedig elérhetőek a GM mód alatt, egy gyors beavatkozásra.
üdv,
buba
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubamara 2012.12.13. 13:38-kor.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Malko,malko írta:Sziasztok!
Na meghallgattam én is ezt az összehasonlítást és egy valamit el kell mondjak amitől így soha nem lesz jó.
Többen azt mondjátok, hogy a korg inkább élő a tyros meg, hogy úgy szól mint egy cd.
Igazatok is van valamilyen szinten, .........................
Ezért írtam ezen a fórumon is le több alkalommal, hogy youtube felvételek alapján ismerkedni hangszerekkel értelmetlen és hamis képet ad, időtöltésnek jó, de döntések meghozatalához vagy egy hangszerről alkotott kép kialakításához nagyon kevés.
Az összehasonlításnak akkor van értelme, ha hangrendszeren történik, és az adott hangszereket ugyan az a zenész állítja be.
Teljesen egyetértek veled az effektezést, beállítást illetően, A Yamahák gyári beállítása szétfolyik a reverben. A hangszer bekapcsolásakor a minimum, hogy a mixpultban a reverbeket visszahúzzuk 25-30-ra. Viszonylag hosszabb ideig volt alkalmam T1-et használni. A saját ízlésemre "faragva" nem volt hiányérzetem "élő" megszólalás terén, mint amit közhelyszerűen olvashatunk a yami és korg összevetésekor, mármint hogy a korgok élőbben szólnak. Be kell állítani a hangszert. Be kell állítani a felhasznált stílust és a nótákat meg kell csinálni. Az egekig magasztalt yami stílusokat viszont le kellett csupaszítanom, a dobokat, basszust kiemelni az őskáoszból.
Amikor megveszel egy hangszert és kibontod, ott csak kinyitottál egy élelmiszer alapanyagot. Abból ehetsz nyersen, mint ahogyan nagyon sokan teszik, készíthetsz belőle egy egyszerű kaját és lehet a végeredmény egy ünnepi főétel a feldíszített asztalon.
Szép napot Barátom!
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Sziasztok!Apelláta írta:Tisztelt Fórumlakók!
Feltettem hét demo stílust.
A nap kérdése, hogy milyen hangszerből szólhatnak?
(Egy valaki nem vehet részt a játékban. Tudja az illető.)
A tökéletes megoldás Almatominál: Pa80 Real Drum kártyával.
(De a többiek válaszát is elfogadom.
Tomi, a jutalmadat 2013 február 29-én a Kongresszusi Központban személyesen adom át neked.
Üdv.: Apelláta
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Most hallgattam meg a videót a T4,illetve a Korg Pa "versenyeztetéséről"
T4 ebben jobb a Korg abban.... legalábbis videó felvételen... De én mindig azt mondtam élőben az igazi...már mint kipróbálni
Videó felvételről nem lehet pontosan adjudikálni,ez az én véleményem...
Mind a két hangszert admittálom
T4 ebben jobb a Korg abban.... legalábbis videó felvételen... De én mindig azt mondtam élőben az igazi...már mint kipróbálni
Videó felvételről nem lehet pontosan adjudikálni,ez az én véleményem...
Mind a két hangszert admittálom
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Api!
A Real drum-ra gondoltam én is, de nem tudtam hogy létezik ilyen kártya a Pa-k hoz!
A Real drum-ra gondoltam én is, de nem tudtam hogy létezik ilyen kártya a Pa-k hoz!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Tudom nem nekem címezted, de éln válaszolok, egyet ha lehet...almatom írta:Mi az, ami neked fontos egy sequencerben, Api? Szeretném ha leírnád, hogy konkrétan melyek azok a funkciók, amiket Te egy midifile írásánál használsz a hangszered belső sequenceréből.
Egyet értek Apival.
Seqencer szerkesztés:
1. Ha gitár trackre rányomom, hogy tegyen bele RX technologiás zörejeket, akkor megteszi. Tudtommal ilyet egy sequencer program sem tud.
2. A basszusnak a Rx hangjaival ugyanez a helyzet.
A cakewalk ezeknél az Rx hangoknál csak egy sorban számozott SYSEX-et lát.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Gyuley!
Akkor téged is várlak a díjátadásra.
Tudod, február 29.
Akkor téged is várlak a díjátadásra.
Tudod, február 29.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Laci!cralusso írta:UDV !
Hat ....... ilyen dob-komplettet mar a Korg is5ob-ben is hasznaltam, eppenseggel lehetne az is,vagy Korg is3o Azert erdekesseg keppen tedd fel majd a stilusokat es megszolalnak azok igy ezekben a hangszerekben is .........
Koszi elore is !
Ne haragudj de nekem határozottan más a véleményem. A Pa1X és 2X kivételével elég jól tisztába vagyok az i, iS, iX és Pa szériák hangjával én is, és biztosan állítom, hogy azok belső hangkészletével képtelenség ilyen dobhangot produkálni. Az én fülem szerint, és jó hangrendszeren hallgatva. Az iS50 és az i30-al is. Hisz azok belső dobhangszínei elmaradnak ettől a hangzástól. Persze az i30 sample lejátszásával jó dolgokat lehet össze hozni, de az nem a saját hangkészlete, mint ahogy a Pa80 sem képes a saját hangkészletével ilyen hangzást produkálni, csak a kártyával. Az i, iX és iS, köztük az iS50 is, meg a Pa50/60 szériák meg nem is képesek fogadni a CF kártyát.
Számomra ez a dobhangzás vetekszik az Audyával. És ráadásul az egyik kedvencemmel, a kártyán lévő Real 8 kittel el is felejtettem felvételt készíteni. Pedig nekem és Bubának is az a kedvencünk. Sajnos ezt már nem tudom pótolni, és a stílusokat sem tudom átküldeni neked, mert már vissza küldtem a kölcsön kapott kártyát.
Remélem nem haragszik meg Buba, hogy rá is hivatkozok, de neki jelenleg is van i30-a amit nagyon szeret (nekem is az egyik kedvencem a mai napig), és véleménye szerint is az i30 dobjai sem szólnak így.
Remélem nincs harag, de nekem most szöges ellenkező a véleményem. És az a jó, hogy ezen el tudunk csámcsogni itt a fórumon.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Tomi!almatom írta: Mi az, ami neked fontos egy sequencerben, Api? Szeretném ha leírnád, hogy konkrétan melyek azok a funkciók, amiket Te egy midifile írásánál használsz a hangszered belső sequenceréből.
Ha leírod, megköszönöm és utána tovább mondom a gondolatomat……
- Áthangszerelés, hangerőzés, panorámázás, effektezés, transzponálás, tempó állítás, és azok elmenthetősége. Viszont ezt az Audya is tudja.
- Sávonkénti EQ-zás
- Dobsáv teljes szerkeszthetősége: hangerő arányok, elhangolások
- A dob sávon belüli egyes dobhangszínek egymáshoz képesti velocity arányának módosítása
- Sávon belüli transzponálás, ami leginkább a dobsáv esetén fontos a lábdob és a pergők cseréje során
- Copy, Del, Insert, Cut és Even Edit funkciók a számok meghosszabbításához, a lehalkuló midik normális befejezéseinek megcsinálásához
- És akkor még amit Qgli is írt az RX zörejekről, bár őszintén bevallom, hogy én még ebbe nem mélyedtem bele, mert a pa80 még nem tudta, a Pa3-nál meg még nem tartok ott
Tudom Tomi, hogy ezek zöme egy PC-s Seq progival megoldható, de én még egy midimet sem szerkesztettem ilyennel. Amire nekem szükségem volt eddig, azt mind mind a hangszeren belül végeztem, végzem a mai napig. Már az iX300-tól kezdődően. Ez is azon tulajdonságok egyike, amit Zeneboy és még páran szoktunk hangoztatni, mikor a Korg mellett érvelünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.12.13. 23:55-kor.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Apelláta!
P3-on próbálgasd bátran az Rx-et... A gitár sávokon a gitár móddal... Én eleve ezzel kezdek egy alapnál!
P3-on próbálgasd bátran az Rx-et... A gitár sávokon a gitár móddal... Én eleve ezzel kezdek egy alapnál!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,