Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8641Hozzászólás Karesz
2012.10.21. 18:34

Sziasztok!
Olyan problémára keresnék megoldást,hogy Roland VA3 midi lejátszás közben idönként olyan szinten lefagy,hogy ki kell kapcsolni a hangszert.Mi okozhatja ezt a problémát?Midiket Cakewalkon átküldtük,szerkesztettük egy kicsit.És mégis.Olyat is csinál,hogy a szöveg összefolyik,össze-vissza irja.Söt,olyan is elöfordul,hogy egy pár perce játsszott dal szövegét irja ki,nem az aktuálisét.Ennek is lagyás a vége.Tunátok valami tanácsot adni?Köszönöm elöre is.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 8648Hozzászólás B.Bazsi
2012.10.21. 20:09

Szia Karesz!

Csak a MIDIFILe-okra tudok gondolni hogy hibásak. Én is jártam így, megcsináltam ugyanezt, aztán a legjobb megoldásnak azt láttam hogy "leselejteztem" a fagyasztós file-okat. Számtalan MIDIFILE-on odalett anno emiatt mert "elromlottak", de ezt találtam legjobb megoldásnak, töröltem a rossz file-okat. Inkább mint buli közben ki-be kapcsolgatni azért mert folyton fagy miattuk a gép... :( :oops: :idea:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8649Hozzászólás Bubamara
2012.10.21. 20:39

Karesz!
Dalok oldaláról közelíteném meg a kérdést.
Figyeld meg, hogy ugyanazok a dalok okozzák e jellemzően a problémát. Ha igen a problémás fájlokat hívd be a cakewalk-ba és törölj minden sysex bankot illetve parancsot. Előfordul, hogy egy más gyártó hangszerén vagy hangszerére, készültek, vagy lettek módosítva a midik és olyan system exclusive van bennük, amelyeket a va3 nem képes kezelni, illetve melyek ezt okozzák a hangszereddel.
Ha nincs rendszer a problémában, tehát nem azonos nótáknál akad ki a VA akkor érdemes egy sw frissítést eszközölni a hangszeren, amennyiben van rá lehetőséged.
Tájékoztass az eredményről. :) Ha nem jársz sikerrel, tovább gondoljuk a dolgot.
Szép estét.
buba

Buba

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
Kapott köszönetek: : 754 alkalommal

Hozzászólás: # 8811Hozzászólás Karesz
2012.10.27. 13:20

Sziasztok!
Köszönöm a segitséget Bubamara!!!Azért válaszoltam ilyen soká,mert a javaslatodat pröbálgattam.Nos,a helyzet az,hogy kitöröltem néhány midiben a sysex-eket,de akkor törlödik a hangbank.Igazábol,jo lett töle a midi,de az a baj,hogy nem mindig jelentkezik a probléma.Véleményem szerint a softfrissités lesz a megoldás,de nem találom hozzá a neten.A fagyást szerintem mindig a szöveg összeolvadása,nem megfelelö kiirása a kijelzöre,okozza.Megy a midi rendben,aztán megakad egy alig észrevehetö pillanatra,és van,hogy megy tovább,de álltalában összefolyödik a szöveg,és lefagy a hangszer.Köszönöm a segitségetek!!!Bazsinak is!!! :dance:

lacalaca
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
Adott köszönetek: : 300 alkalommal
Kapott köszönetek: : 231 alkalommal

Hozzászólás: # 8889Hozzászólás lacalaca
2012.11.01. 14:09

http://www.roland.com/products/en/BK-3/ UJ roland bk-3 es meg feher is :unknown:

UDV;N.GY.Laci

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 8897Hozzászólás Apelláta
2012.11.01. 15:38

Én sem értem a Roland politikáját, hogy miért nem szélesíti a palettáját felfelé és lefelé is. Az elmúlt években szinte csak hasonló kategóriás hangszereket nyom a piacra, ugyan azt a felhasználóréteget megosztva több hangszerrel. Hogy ebben mi a logika??? :unknown:

Üdv.: Apelláta

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 8898Hozzászólás HunHyper
2012.11.01. 15:42

Mindent a piaci igények befolyásolnak...
Komoly kutatások előzik meg egy új termék piacra kerülését...
Biztos van ennek is valami háttere, azért nem buta emberek dolgoznak a Rolandnál... :)

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 8901Hozzászólás Asterix
2012.11.01. 17:41

Moderálva: idézet törlés!
Roland!
Ezt Te sem gondolod komolyan! Az természetes, hogy fejlesztik a kis, egyre kevésbé használható gépeket. De hogy közben a felső és közép kategória felső szegmensét teljesen átadják a Korgnak és a Yamahának? Ez nem lehet komoly kutatás eredménye szerintem.
Az egyik legjobb hangforrás a Fantom G-ben üzemel. Ott van szuper hangokkal, használhatósággal a Jupiter 80. És semmit nem csinálnak, hogy egy komoly kisérőautomatába belepakoljanak ezekből valamit. A Yamaha Tyros 2, Tyros 3, Tyros 4 gépeket adott ki, míg a Roland egy E-80-at.
Ha elpártol tőlük mindenki, akkor nehéz lesz visszaszerezni akkor a zenészeket, amikor már átálltak más gyártó hangszerére. :lol:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 8908Hozzászólás HunHyper
2012.11.01. 21:15

Az a helyzet, hog sajnos az én szakmámban is ez most a helyzet világszerte... :(
Egyre jobb termékeket fejlesztünk, de a piaci igények miatt szar gagyi cuccokat is piacra kellett dobnunk,
mert erre van igény... :(
Lehet, hogy hangszerek esetében ez nem igaz, de akkor az azt jelenti, hogy a Rolandnál a komplett vezetőséget
el kellene küldeni a fenébe... :xx:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 8911Hozzászólás Asterix
2012.11.01. 21:24

Én nem azt mondom, hogy ne fejlesszen valaki gagyit, ha arra van igény, de fejlesszen profi kategóriát is, ha lehetősége van rá (éspedig van), mert "lemarad, aki kimarad!"

Új hozzászólás