Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

slyer
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8473Hozzászólás slyer
2012.10.17. 16:23

Szia Viskib!
Persze,de a további szerkesztgetések,a szétszedett dobkészlet külön-külön való effektezése miatt csinálom így!
De ha ez valakinek nem olyan fontos,akkor lehet a szintin is szerkesztgetni.Üdv!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 8474Hozzászólás slyer
2012.10.17. 16:29

Egy kis tyros lecke!

Tyros1:
Custom drum és voice csak a saját belső hangmintáiból tudsz szerkeszgetni
pl egyik dobszettben a pergő jó a másikban a nagydob. A magad ízlése szerint össze tudsz állítani egy dobszettet amit midiben és stílusban is egyaránt tudsz használni.
Ugyan ez a helyzet a voicével is.

Tyros2:
Ugyan az mint az tyros1 csak itt viszont már a custom voicébe már külső hangmintákkal is készíthetsz új hangszínt. A custom drumba még sajnos nem lehet külső hangmintákat tölteni de egy kis csalafintasággal meg lehet oldani.

Tyros3: Ő már tudja a custom drumot is. Szóval ha akarsz olyat dobszettet csinálsz magadnak ami pl csak külső hangmintákból áll. Viszont maga a dob teljes szerkesztése még a hangszeren nem megoldott, kell hozzá a voice editor program.

Tyros4: Ugyan az mint a tyros3 csak nála már megoldották, hogy ne kelljen a voice editor sem.
Ennyit a custom témáról!Sziasztok!

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 8621Hozzászólás Zongorista28
2012.10.21. 10:53

Sziasztok !

A minap volt szerencsém kipróbálni az S-950-et.

Nagyon sok időt nem töltöttem el vele, mert nem volt sok időm éppen ezért a szerkesztésekbe nem tudtam elmerülni. majd legközelebb :)

De a hangjáról kezelhetőségéről tudok véleményt nyilvánítani. Természetesen ez az Én véleményem kinek a pap, kinek a papné :)

Szóval külsőre szerintem szép, kezelhetősége nem okoz gondot az előző szériákhoz hasonló, plusz tettek ki olyan funkciókat, amiket már a kezelőfelületről elérhetsz,azaz nem kell a menübe ki-be járkálnod. Ez pozitív dolog.

A billentyűzete a régi széria ami tudjuk, hogy nem a legjobb. Én ezért váltam meg az S-900-tól a billentyűzete miatt! Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni...Remélem érthető :)
A hangja:

Vannak benne fantasztikus hangszínek a Jazz guitar,Szaxofon,Fender Zongora hangok nagyon tetszenek!

Az Audio stílusok:

Van még mit fejleszteni de szerintem ez csak egy előszó Yamaháéktól. Nem éreztem az Audio stílusoknál amit vártam nekem koszos a hangja igazából köze nincs az élőhatáshoz, nem estem hanyatt... Lehet, hogy nem nyomták meg a Rec gombot akkor a Stúdióban amikor muzsikáltatták a zenészeket :)

Az Audio stílusokat mindig tölti kijön egy kis homokóra :) Na most egy ilyen stílus betöltésekor én nem tudom miért, de lefagyott!!! De olyan szinten, hogy a Power gomb sem reagált. Ezt abszolut nem vártam :(

Gondolom lesz, vagy már van is szoftver frissítés ráférne.

A többi stílus a Pro, Session szinte mind mind a régi persze van benne egy két új, de java részt a régiek.

Összegezve:

Ezért az árért amit kérnek érte nem rossz, elgondolkodtató. Sok-sok kompromisszummal. Felhasználóként biztos vagyok benne, hogy nagyon belehet állítani az adott Audio stilusokat. Bár gondolom az Audio dobok nem szerkeszthetőek.

Végszó:

Ha megtehetném anyagilag nagy dilemmám lenne. De inkább egy picit gyűjtenék, és a Tyros 3-mat választanám.

még egyszer hangsúlyozom, szerény személyem véleményét olvastátok !

:piano:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 8622Hozzászólás claasy
2012.10.21. 11:45

Sziasztok. Régen jártam erre, de most újra itt vagyok.
Szia Józsi.
Örülök,hogy Neked sikerült kipróbálni az S950-t.(nekem mostanában nem lesz lehetőségem)
Olvasom,hogy lefagy?!Csodálkozom is rajt.
Yamahákra nem nagyon jellemző a lefagyás, még más típusra igen.
Félre értés ne essék, nem vonom kétségbe amit írtál, csak nekem furcsán hangzik,hogy a Yami lefagy. :-o :-o

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 8623Hozzászólás Zongorista28
2012.10.21. 11:49

Már pedig le fagyott :( Mint amikor nem válaszol egy program. Ha megnézed a Yamaha először próbálkozik waw alapú stilusokkal.

Eddig persze,hogy nem történt meg. Nekem is leesett az állam elhiheted, volt már egy pár Yamahám, egy sem produkálta ezt.

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 53
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 8624Hozzászólás claasy
2012.10.21. 12:04

Csodálkozom rajt, már a lefagyáson, nekem is volt már jó pár Yamahám és nem csinálta egyik sem.
Illetve egy a DGX300, az megállt mint a szög egy konvertált stílustól. A kijelzője "szétesett" és csak "vinnyogott"
Hiába csináltam resetet, nem lett jó abban a napban.
Viszont másnap mielőtt elvittem volna szervízbe, még egy próbát csináltam, tehát bekapcsoltam és láss csodát a kis DGX300 szuperul működött.Jót tett neki egy éjszakai pihenés.
Visszatérve az S950-re, talán majd szoftver frissítéssel megoldják ezt a lefagyási gondot.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8626Hozzászólás Asterix
2012.10.21. 12:39

Megvettem a Tyros 3 hangszert, otthon kibontottam, feltettem az állványra. 10 perc múlva Windowsra jellemző kék halállal elszállt a hangszer. Már nem emlékszem rá, hogy mikor csinálta, de folyamatosan mindig meg tudtam a kék halált csinálni egészen az első szoftver frissítések. Ott javították a hibát... :)

Zenex
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Ibanez, Cort és Aria gitárok
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 100 alkalommal

Hozzászólás: # 8627Hozzászólás Zenex
2012.10.21. 12:41

Szia Jóska!
Örülök, hogy rá tudtál nézni egy 950-esre...! Engem az izgat benne a legjobban, vajon, ha az audió dobot nem is lehet szerkeszteni, magát a stílust lehet e? Vagyis, ha pl. mindent, vagy majdnem mindent kiveszek a dob mellől egy audió stílusban, milyen hangszineket lehet visszarendelni a dob mellé? Csak audiót, vagy a többit is? És ugyanúgy, ahogy az elődeinél, lehet egy másik stílusból is mellé rendelni hasonló stíluselemeket?

Üdv.: Zenex

Zenex

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 77
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 8635Hozzászólás Sambácsi
2012.10.21. 17:41

Szia,"zongorista28"!

"Azt nem szerettem benne, hogy a leütési útja nagyon rövid ezt nem tudom érthetőbben leírni..."...

...tuladonképpen a mély billentésről akartál írni...ugye? ;)

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 8637Hozzászólás Gyuley
2012.10.21. 18:01

Sziasztok!

Nos, én is próbálgattam az S950-et, de hangzás kérdésben nem tudnék objektíven nyilatkozni, tekintve a hangfoglaláson lévő hangzavart, és a gagyi fülest, ezért sem írtam idáig véleményt, és ez is csak némi kiegészítés!
Viszont nekem egyszer sem fagyott le (kb 20-30 perc alatt), és nem töltötte tovább az audio alapú stílusokat sem mint a sima stílusokat!
A többi érzésem az hasonló Józsi (Zongorista28) által leírtakhoz! :777

Viszont azt cáfolom hogy a Yamik nem fagytak volna, nagyon sok 3k fagyott, speciel az enyém nem, de több kollégám 3k-ja beállt buli közben többször is, egy két alkalommal én is tanúja voltam ezen lefagyásoknak, elég kellemetlen élmény volt ez nekik!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás