|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Akkor mi a megoldás?---Qgli--- írta: ...amit egy olcsó szar keverővel könnyen tönkretehetsz....
Edirol kicsikélye már 90k körül beszerezhető egy Heat FX szintén...
Ami zavar az edirolban, hogy csak Jack mikenete van analógban, vagy ez nem is prbléma?
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Sziasztok, szia Asterix!
Beszéltünk tegnap telón, és szó volt a Db-ről, hogy talán már nem is gyártják a 605D-t.
Igazad van, nem találom. 1-2 boltban még kapni de, marha drága lett
Érdemes szétnézni itt:
http://www.dbtechnologies.com/
Beszéltünk tegnap telón, és szó volt a Db-ről, hogy talán már nem is gyártják a 605D-t.
Igazad van, nem találom. 1-2 boltban még kapni de, marha drága lett
Érdemes szétnézni itt:
http://www.dbtechnologies.com/
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 577
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Miért lenne probléma?czaga írta:Ami zavar az edirolban, hogy csak Jack mikenete van analógban, vagy ez nem is prbléma?
Olyan csatlakozót kell venni a boltban.
- ---Qgli---
- VIP
Nem próbálta még senki a Yamaha DXR szériát?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Míg a mono jack aljzatnál csak aszimmetrikus jelátvitel van, addig az XLR-nél szimmetrikus. (Persze csak ha kéteres árnyékolt vezetéket használsz, és a dugókra úgy kötöd be, mert az XLR-t is lehet aszimmetrikusként is használni.) A szimmetrikus jelátvitel előnye, hogy kevésbé szedi össze a zajokat, illetve egy kicsit talán magasabb a jelszint. De inkább csak hosszú vezeték esetén van jobban jelentősége, mint például, ha a keverőről aktív hangfalakra csatlakozol. Ha végfokra, ami közel van a keverőhöz, akkor nincs akkora jelentősége. Ezért jobb a mikrofonokat is XLR bemenetre kötni, és szimmetrikusan ha lehet.---Qgli--- írta:Miért lenne probléma?czaga írta:Ami zavar az edirolban, hogy csak Jack mikenete van analógban, vagy ez nem is prbléma?
Olyan csatlakozót kell venni a boltban.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
Én erre rákérdeztem az egyik hozzáértő ismerősömnél és Ő is azt mondta ( amit Te is ), hogy hosszú kábel esetén van jelentősége. De a hosszú kábelt nem 4-5 méteres kábelre értette, hanem 20 méter felettire.Apelláta írta:A szimmetrikus jelátvitel előnye, hogy kevésbé szedi össze a zajokat
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Mikrofonok tesztje
Akit érdekel, itt belehallgathat a mikrofonokba. Ugyanazon dal 5 különböző mikrofon által felvéve. 4 mikrofon esetében egyszer a hangszer gyári eq-ja, egyszer a saját beállítású eq. Az első mikrofon esetében a gyári beállítás elmaradt.
A zene a Pa3xM belső stílusa gyári beállításban, a vokál szintén a gyári beállítás.
Kérem mindenkinek a véleményét a mikrofonokról. (Lehetőleg a mikrofon hangjára és ne az én bohóckodásomra figyeljetek.) Ha megjönnek a vélemények, utána megmondom, hogy melyik felvételen milyen mikrofon hallható.
Akit érdekel, itt belehallgathat a mikrofonokba. Ugyanazon dal 5 különböző mikrofon által felvéve. 4 mikrofon esetében egyszer a hangszer gyári eq-ja, egyszer a saját beállítású eq. Az első mikrofon esetében a gyári beállítás elmaradt.
A zene a Pa3xM belső stílusa gyári beállításban, a vokál szintén a gyári beállítás.
Kérem mindenkinek a véleményét a mikrofonokról. (Lehetőleg a mikrofon hangjára és ne az én bohóckodásomra figyeljetek.) Ha megjönnek a vélemények, utána megmondom, hogy melyik felvételen milyen mikrofon hallható.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
A 6.-at és a 9.-et emelném ki a többihez képest:
A 6.- éles 2-20 khz -közötti éles tartományban elég jó nem tudom milyen mikrofon de én audio technikára gondolok
A 9.- hasonló minőségű csak a közép tartományt nagyon hiányolom na most ezt vagy el keverted és ugyan az a mikrofon, vagy nem és nálam a 6. a győztes
Jah és ajánlom ha fel vételt készítesz egy popfiltert.- fillérekbe kerül és teljesen más hogy fog szólni az ének felvétel alatt a P-B, hangokat leszűri csak egy jó tanács
A 6.- éles 2-20 khz -közötti éles tartományban elég jó nem tudom milyen mikrofon de én audio technikára gondolok
A 9.- hasonló minőségű csak a közép tartományt nagyon hiányolom na most ezt vagy el keverted és ugyan az a mikrofon, vagy nem és nálam a 6. a győztes
Jah és ajánlom ha fel vételt készítesz egy popfiltert.- fillérekbe kerül és teljesen más hogy fog szólni az ének felvétel alatt a P-B, hangokat leszűri csak egy jó tanács
Ricsike
- kovacstamas71
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 533 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
Nem tudom jól látom-e?!
De úgy hallom, hogy az 1-es és 2-es mikrofon(ok) között lehetséges, hogy csak keverési differencia van (talán egy mikrofonról van szó), itt hallani kevés visszhangosítást is. Az 1-es kevés magassal, míg a 2-ess kevés méllyel bír.
A 3-as nyers effekt nélküli, nem mondanám túl rossznak, kicsit kevésnek érzem a mélyet viszont, ahogy Bálint írja, tényleg jó volna egy popfilter a miki elé.
A 4-es szerintem ugyan az mint a 3-as, csak itt a mély érvényesül.
Az 5-ös hasonló beállítással, vagy paraméterrel rendelkezik mint a 2-es beállítása.
...hát igen a 6-os nekem is beállításában, vagy paraméterében megnyerő!
A 7-est sem mondanám túl rossznak, talán egy kicsit a közép kevés.
A 8-asnál kevésnek érzem a mélyet
A 9-es is megnyerő, viszont itt is a közeli használatból eredő "susogás" a zavaró!
Elnézést, ha hülyeségeket írtam, és persze nem tudom, hogy melyik- melyik mikrofonok voltak kétszer vagy többször használva más beállítással, de én így hallottam!
De úgy hallom, hogy az 1-es és 2-es mikrofon(ok) között lehetséges, hogy csak keverési differencia van (talán egy mikrofonról van szó), itt hallani kevés visszhangosítást is. Az 1-es kevés magassal, míg a 2-ess kevés méllyel bír.
A 3-as nyers effekt nélküli, nem mondanám túl rossznak, kicsit kevésnek érzem a mélyet viszont, ahogy Bálint írja, tényleg jó volna egy popfilter a miki elé.
A 4-es szerintem ugyan az mint a 3-as, csak itt a mély érvényesül.
Az 5-ös hasonló beállítással, vagy paraméterrel rendelkezik mint a 2-es beállítása.
...hát igen a 6-os nekem is beállításában, vagy paraméterében megnyerő!
A 7-est sem mondanám túl rossznak, talán egy kicsit a közép kevés.
A 8-asnál kevésnek érzem a mélyet
A 9-es is megnyerő, viszont itt is a közeli használatból eredő "susogás" a zavaró!
Elnézést, ha hülyeségeket írtam, és persze nem tudom, hogy melyik- melyik mikrofonok voltak kétszer vagy többször használva más beállítással, de én így hallottam!
Üdvözlettel: Kovács Tamás
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”