Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 7562Hozzászólás Apelláta
2012.09.16. 21:56

Zeneboy írta:SZiasztok!

Tegnap feltettem az új Op rendszert! Én konkrétan semmi változást nem látok nem hallok! TXT szöveget nem próbáltam ki mert abba tudom belenyúltak! A seq1 seq2 akadása most nem jelentkezett, vokálnál a oct. transpose nálam nem jelent meg,d e lehet annál a beállításnál amit használok eleve nem fog...

Csalódott vagyok? Hát k.... nagyon! 2011. aug óta ezzel szúrta ki a korg a szemünket! jah egyébként már van magyar nyelvű/alap könyv/, Maci elkészült vele, persze engem még nem értesítettek...

Valahol olvastam, hogy gyorsabb betöltésre is lehet számítani! Ezt sem tapasztaltam!

Üdv: Zeneboy
Szia Zsolti!

A gyorsabb betöltést én sem tapasztaltam.
Az oct. transpose nálam megjelent.
A TXT-nél annyit vettem észre, hogy ritkítottak a karaktersűrűségen, így olvashatóbb, viszont kevesebb betű fér el egy sorban.
Tettek bele egy-két új stílust, hangszínt, perormance-et és songbook beállítást. A stílusokat kipróbáltam, szerintem a zöme a Musikantból valók. A hangszíneket, perf-eket még nem volt időm meghallgatni, mert mennem kellett zenélni. Főleg a trombitákra és a szaxikra gyúrtak rá. Nem csodálom, mert én is ezekre gyúrtam volna a zongora hangszín mellett. Zongorából viszont csak egy Rode Piano-ra futotta, viszont egy normális akusztikusra nem. Egyébként még azt vettem észre, hogy míg az új stílusokat a meglévők mögé pakolták az adott bankon belül, addig a hangszíneket beszúrogatták a meglévők közé, ezzel felborítva azok sorrendjét. Még nem próbáltam, de remélem a midi hangszerelésekbe ez nem szól bele.

Hát én is többre számítottam.
:(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.09.17. 06:11-kor.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 7563Hozzászólás Apelláta
2012.09.16. 22:03

A magyar nyelvű gépkönyvről jó hogy a K o r g . h u-n semmilyen tájékoztatás nem jelent meg. De hát miért változtatnának az eddigi hozzáállásukon? Az új Op rendszert is csak napokkal később írták, mikor már mindenki letöltötte a külföldi oldalról.
:xx:

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7566Hozzászólás marton1974
2012.09.17. 08:08

Szerintem,mindent félre téve,nagyon jó hangszer a KORG PA3X.
Csak jó lenne ha nálunk is lenne egy olyan képviselete a KORG-nak,mint a németeknél.
:shock:
De sajnos Magyarország ebben is a béka segge alatt van 20 centivel... :dash2:

A YAMAHA-nál a prémium hangszíneket úgy kell megvásárolni nem kevés euró-ért...a KORG az meg csinál nekünk ingyen... :)
Minden hangszergyártónak megvannak a maga kis trükkjei,hogy lehet még több pénzt kicsikarni a parasztból...
:ugeek:

http://www.yamahamusicsoft.com/en/categ ... =USD&nav=2
Azért egy biztos a YAMAHA ott van a szeren a stílusok terén!Ebben azért még szerintem ők viszik a pálmát...

kovacstamas71
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 19
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 533 alkalommal
Kapott köszönetek: : 431 alkalommal

Hozzászólás: # 7570Hozzászólás kovacstamas71
2012.09.17. 12:02

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy eltérek az előző témáktól, de egy kérdésre szeretnék választ kapni!
Úgy néz ki, hogy hozzá fogok jutni egy Floppy-USB emulátorhoz Korg PA50-be szeretném saját kezűleg beépíteni.
Kérdésem:
Talán használt "kütyü" lesz, tehát nem biztos, hogy van hozzá bármiféle CD lemez driwe telepítő stb. Nem hiszem, hogy pont Korg Pa50-re találták ki, tehát, ha véletlen eddig PC-ben használták szerintetek beépíthető lesz a Korg Pa50-be?
Ha az előző kérdések mindegyike működő képes, fogom-e tudni például esetleges OS hibánál frissíteni USB-n keresztül, ha tudtommal a Pendriwe-ra rakható egyenként 1,44 Mb-re partíciózott mappákból kell a hangszernek kiválasztania az OS fájlt?
Ha nincs Emulátor program hozzá, hol szedjek le, és milyet hozzá?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel: Kovács Tamás

“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 7571Hozzászólás HunHyper
2012.09.17. 16:12

marton1974 írta:...De sajnos Magyarország ebben is a béka segge alatt van 20 centivel... :dash2:

A YAMAHA-nál a prémium hangszíneket úgy kell megvásárolni nem kevés euró-ért...a KORG az meg csinál nekünk ingyen... :)
Minden hangszergyártónak megvannak a maga kis trükkjei,hogy lehet még több pénzt kicsikarni a parasztból...
:ugeek:

http://www.yamahamusicsoft.com/en/categ ... =USD&nav=2
Azért egy biztos a YAMAHA ott van a szeren a stílusok terén!Ebben azért még szerintem ők viszik a pálmát...

Sajnos nem csak ebben vagyunk lemaradva... :cry2:
:dash2:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 7572Hozzászólás Asterix
2012.09.17. 17:16

Apelláta írta:Egyébként még azt vettem észre, hogy míg az új stílusokat a meglévők mögé pakolták az adott bankon belül, addig a hangszíneket beszúrogatták a meglévők közé, ezzel felborítva azok sorrendjét. Még nem próbáltam, de remélem a midi hangszerelésekbe ez nem szól bele.
Nem hiszem, hogy beleszólni a midibe. Nekem kb 500 hangszínnel több van, mint a tiétekben. Össze-vissza beszúrogatva és mégis a midiben ugyanazok a hangok jelennek meg, mint a sima Pa3x-en.
Én ma teszem fel csak, de amit először is felkínáltak az alapján mondhatom, hogy ez nem szoftverfrissítés, ez csak esetleg egyes hibák korrigálása volt. És ha már így van, akkor vetünk a parasztnak egy kis "magot", hogy ne zúgolódjon. Ezt a németek a hangszerükhöz megcsinálták úgymond szoftfrissítés nélkül...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 7575Hozzászólás Asterix
2012.09.17. 22:00

Feltettem az új op rendszert. Egyenlőre nem nagyon látom, hogy ezt miért kellett ekkora csinnadrattával hirdetni, mint új rendszer, de stílusokat tettek bele. Már szinte az összes stílushelyem és vokálbeállításom tele van. Most a vokál megnevezéseiből arra következtetek, hogy főként az mp3 mellé csinálták a vokálokat.
Csináltam a gépemről egy komplett mentést, de a stílusokat alapból és a Local Padokat nem menti valami miatt. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok???

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 7576Hozzászólás Asterix
2012.09.17. 22:26

Apelláta írta:A stílusokat kipróbáltam, szerintem a zöme a Musikantból valók.
Ezek nem Musikant stílusok. Az én hangszerembe is most kerültek bele. :)

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 7577Hozzászólás marton1974
2012.09.17. 22:52

Üdv.Asterix.
Tegyél légyszíves fel egy komplett mentést a musikantról...
;)
Köszi előre is.

Korgman
Újonc
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg PA 50 SD
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 65 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 7587Hozzászólás Korgman